Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Předpokládám, že nejste manželé. Pak ho musíš mít uvedeného v rodném listě dítěte. S tím dojít na orgán péče o dítě (sociální odbor úřadu), pomohou ti sepsat žádost a otce si mohou předvolat. Výživné musí být určeno soudem, pak ho otec musí doplatit až tři roky zpětně. Pokud není uveden jako otec, tak ti na úřadě poradí, to nevím ![]()
Manželé nejsme. A v rodném listě dítěte uvedený není, nebyl schopný se mnou jít ani na matriku podepsat papír, aby v RL uvedený byl, kašle na všechno. Je to složitý, nevím, jak postupovat v tomto případě, asi budu muset někam zajít a poptat se, jak to je.
Tak to je potřeba podat žalobu na určení otcovství. Je tam určitá lhůta, do které on se musí vyjádřit. Pokud otcovství popře, začíná soud o určení otcovství (paternitní spor). Pokud tu lhůtu prošvihne, jeho problém. (Píšeš, že kašle na všechno.) Pak by se vlastně jednalo jen o stanovení výše alimentů.
Příspěvek upraven 06.04.11 v 17:04
Anonymní píše:
Manželé nejsme. A v rodném listě dítěte uvedený není, nebyl schopný se mnou jít ani na matriku podepsat papír, aby v RL uvedený byl, kašle na všechno. Je to složitý, nevím, jak postupovat v tomto případě, asi budu muset někam zajít a poptat se, jak to je.
tak v tom pripade mas asi smulu
zbyva jeste zadost o testy pro urceni otcovstvi ![]()
Děkuji za příspěvky. Pozjišťuju to, nějak to přece jít musí, i když není uvedený v RL dítěte, nemůžu přece za to, že se mnou nechtěl jít ani na matriku podepsat jeden blbej papír ![]()
Anonymní píše:
Děkuji za příspěvky. Pozjišťuju to, nějak to přece jít musí, i když není uvedený v RL dítěte, nemůžu přece za to, že se mnou nechtěl jít ani na matriku podepsat jeden blbej papír
jak uz je tu napsano,jedine co muzes je jit k soudu aby urcil otcovstvi a naridil testy dna.. pokud se na ne nedostavi do urcite doby,tak ma soud narok ho zapsat do RL aniz by ty testy podstoupil, pokud pujde a prokaze se,ze mimi je jeho,tak ho taky zapisou do RL no a pak daji vysi alimentu a mas narok i zpetne a v dnesni dobe je mozne cerpat i vyzivne na matku po dobu dvou let na ktere by jsi taky mela mit narok… takze by pak platil alimenty na mimco + vyzivne na tebe
ceka me neco podobneho
vyzjisti si to na socialce ![]()
Evelline píše:Anonymní píše:jak uz je tu napsano,jedine co muzes je jit k soudu aby urcil otcovstvi a naridil testy dna.. pokud se na ne nedostavi do urcite doby,tak ma soud narok ho zapsat do RL aniz by ty testy podstoupil, pokud pujde a prokaze se,ze mimi je jeho,tak ho taky zapisou do RL no a pak daji vysi alimentu a mas narok i zpetne a v dnesni dobe je mozne cerpat i vyzivne na matku po dobu dvou let na ktere by jsi taky mela mit narok… takze by pak platil alimenty na mimco + vyzivne na tebe
Děkuji za příspěvky. Pozjišťuju to, nějak to přece jít musí, i když není uvedený v RL dítěte, nemůžu přece za to, že se mnou nechtěl jít ani na matriku podepsat jeden blbej papírceka me neco podobneho
vyzjisti si to na socialce
Děkuju
A když tohle všechno podstoupíš a to dítě budem mít tohle pako v rodným listě, tak zněj stejně třeba ty peníze ani nedostaneš… Ještě bych to zvážila, jestli je toho vůbec hoden…ale podle toho, co píšeš
eva valoi píše:
A když tohle všechno podstoupíš a to dítě budem mít tohle pako v rodným listě, tak zněj stejně třeba ty peníze ani nedostaneš… Ještě bych to zvážila, jestli je toho vůbec hoden…ale podle toho, co píšeš
Je možný, že ty peníze z něj nijak nedostanu, ale třeba ano, každá koruna se hodí. No a pokud ne, tak on z toho přece jen tak nevyvázne, ne? Někde jsem slyšela nebo četla, že by mohl jít i sedět, ať klidně jde, chová se jako největší debil. S prominutím.
Sedet muze jit,pokud opakovane A PO ROZSUDKU O URCENI VYZIVNEHO nebude 4 mesice opakovane platit......
Kdyz se chova jako debil ted,nemas strach z toho,ze se bude chovat jeste hur vuci tobe v okamziku,kdy na dite bude mit i ‚pravni narok‘ a bude jeho pravoplatny ‚otec‘,uvedeny v RL?
ANONYMNI … stejny pripad jako ja … taky neni uvedeny v RL a neplati za cca 5mesicu co anicka je mi dal 200.. co vim musis poslat k soudu papir o urceni otcovstvi a pak az to soud schvali zazadat o vyzivne … jak na male tak i na neprovdanou matku … na socialce to chteji taky .. chtej videt , ze mas snahu jestli chces mam vzory tech papiru posli mi do SZ meil poslu ti je .. ja mu dnes napsala ze bud pristi ctvrtek bude v ove u radnice a zajdem na tu matriku nebo to budu resit soudne … obratem odepsal , ze ve ctvrtek me tam bude cekat ..tak drz pesti
![]()
Anonymní píše:eva valoi píše:Je možný, že ty peníze z něj nijak nedostanu, ale třeba ano, každá koruna se hodí. No a pokud ne, tak on z toho přece jen tak nevyvázne, ne? Někde jsem slyšela nebo četla, že by mohl jít i sedět, ať klidně jde, chová se jako největší debil. S prominutím.
A já jsem zase slyšel, že když ti jednou za tři měsíce pošle stovku, tak s ním nezmůžou nic… A za další, když bude uvedený v RL, tak bude mít právo na dítě… Tzn. že si ho bude moct brát k sobě na nějaké hodiny/dny, podle toho jak to rozhodne soud a nic s tím nenaděláš… Takže bych dobře zvážil, jestli ti to za „těch pár korun“ opravdu stojí…
![]()
kalimerko píše:
jo a jeste se musi u soudu urcit svereni do pece
Jak svěření do péče? Jako mě? Někdo tu psal, že soud určí i svěření dítěte na pár hodin/dní jemu. Když bude platit, je asi jasné, že bude chtít být s ním. To se mi nelíbí ani trochu. Jestli to radši neoželím
Abych celou dobu, co by byl malý u něj, já byla jako na trní …
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti a nebo aspoň poradíte. Otec mého dítěte není schopný mi na něj platit, vím jistě, že dítě je jeho, co můžu v takovém případě dělat, jak mám postupovat? On tvrdí, že na to nemá, přitom normálně pracuje. Chtěla bych ho udat, že neplatí, ale nevím, jak začít, co pro to udělat? Klidně to dotáhnu až k soudu. Poradíte někdo? Děkuji.