Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, budu se pravděpodobně rozvádět a máme spolu 5 měsíční miminko. Ohledně všech věcí okolo se asi domluvíme, jen si neumím představit co a jak s malým když ještě kojí. Nevíte jak se ta frekvence předání a tak řeší??? Nemáte někdo zkušenost jak tohle řeší popř. i soud? Je to otřesný období, snad bude líp
. Děkuju za každou radu a odpověd!!
Ahojky. Já jsem se rozváděla, když měl kluk 2 apůl roku, tak u takhle malinkýho miminka nevím přesně. O svěření do péče a výživný si předpokládám požádáš ty a o návštěvy dítěte, pokud bude mít zájem, si musí soudně požádat otec (aspoň u nás to tak bylo) a u takhle malého dítěte jsou návštěvy jen na pár hodin mám ten dojem.
Ahoj
No známá měla podobně starý mimi když se rozváděla,a taky kojila.Takže takhle malý mimi pokud měl otec zájem půjčovala občas mezi kojením a soud jim to odklepnul.Na to se dost hledí když kojíš,nikdo tě nebude nutit dávat mimi na dýl.
christy píše:
Ahoj
No známá měla podobně starý mimi když se rozváděla,a taky kojila.Takže takhle malý mimi pokud měl otec zájem půjčovala občas mezi kojením a soud jim to odklepnul.Na to se dost hledí když kojíš,nikdo tě nebude nutit dávat mimi na dýl.
presne tak … nebo proste prijde tatik za mimim na navstevu terba jednou tydne nez malicke bude vetsi a bude si ho moci brat casteji
to mě mrzí, a nechcete s tím rozvodem počkat? opravdu je to tak zlé?vím, že mi do toho nic není, jen je všude známo, že mezi párem nejhorší a nejtěžší období je právě první rok života s miminkem, třeba tu krizi překonáte bez tak radikálního řešení,ne?
Teuš byla bych moc ráda,ale mám pocit, že je to jediné řešení v tuto chvíli.Zůstat a zlepšit fungování by vydrželo jako už několikrát max měsíc
.
Je to mezi náma špatný už delší dobu a malého jsem chtěla ze zdrav. důvodů za každou cenu i kyby nám to nevyšlo…i když jsem nečekala, že to bude tak rychle.Manžel dost často slovně ponižuje,a nehledě na to že mu co se věrnosti týče nevěřím. Pokaždé když jsem se o něčem dozvěděla tak jsem odešla a pak nastal nátlak prošení omlouvání, obvolávání všech mých známých a rodiny a pokaždé jsem uvěřila a vrátila se. Tohle jsou věci, který bych ted až tak okamžitě neřešila, ale vadí mě jak mě ponižuje a zvedá si na mě svoje sebevědomí…dívá se na sebe do zrcadla jak je krásnej, pořád se váží přede mnou jak zhubl, je pořád pryč a společnej čas žádnej, že musí vydělávat, přitom mě peníze nedává, mám dobrou mateřskou tak to mě musí stačit. Malýho miluje to je vidět, ale ze svych nároků a koníčků neubere. Cítím se hrozně sama a pod psa.Po porodu, spousta nových věcí a opora žádná, jen jak je on krásnej
.
No a zpět k rozvodu, tentokrát mě už v mém rozhodnotí nepřemlouvá. Z jedné strany si říkám aspon to konečně skončí a z té druhé strašnej strach z toho abych to zvládla, netrápila se a nelitovala toho někdy …Kamarádky mě posilují, že se mě uleví a konečně budu žít…No takže ve zkratce tak Teuš ![]()
Tak to je smutný,ale to zvládneš neboj
Některý chlapy jsou holt na
.Já taky zůstala s malou sama bez pomoci,je to těžký,ale dá se to zvládnout.A rozhodně nelituju a nevrátila bych nic zpátky.Kamarádky mají pravdu bude líp ![]()
Příspěvek upraven 04.04.11 v 12:31
Děkuju za odpovědi, trošku se mě ulevilo
. Ikdyž si myslím, že vzhledem k malýmu mě snad zle dělat nebude. Neumím si moc představit mu dát takový miminko přes noc a už vůbec ne na celej víkend
…Bránit mu v návštěvách rozhodně taky nechci a byla bych ráda, kdyby to tak nárazově šlo. Až bude větší tak samozřejmě ty víkendy jak je většinou zvykem 1× za 14 dní budu respektovat…Je to boj uvnitř mě ![]()
christy to ráda čtu
!! Malej mě dává dost sílu, nechci aby vyrůstal v takovém modelu rodiny..Je to ted horší než před malým.
Guccinek píše:
Děkuju za odpovědi, trošku se mě ulevilo. Ikdyž si myslím, že vzhledem k malýmu mě snad zle dělat nebude. Neumím si moc představit mu dát takový miminko přes noc a už vůbec ne na celej víkend
…Bránit mu v návštěvách rozhodně taky nechci a byla bych ráda, kdyby to tak nárazově šlo. Až bude větší tak samozřejmě ty víkendy jak je většinou zvykem 1× za 14 dní budu respektovat…Je to boj uvnitř mě
Fakt neboj takhle malý mimi se na dlouho nedává,vůbec když kojíš,drřím palce at to dopadne co nejlíp!
Guccinek píše:
christy to ráda čtu!! Malej mě dává dost sílu, nechci aby vyrůstal v takovém modelu rodiny..Je to ted horší než před malým.
no to se ti nedivím,taky jsem měla něco dost podobnýho,a radši jsem sama než,aby malá vtom vyrůstala.Někdy když jsou problémy ve vztahu tak příchod mimi to ještě zhorší,to byl bohužel taky náš případ ![]()
Držím Ti palce, ať to zmákneš. Jak psaly holky, malé mimi se nedává na dlouhou dobu. Já jsem hledala informace a třeba na víkend se dává na noc dítě starší 2 let.
Zažívám něco podobného co se týče ponižování, nedávání peněz, či za prošení se o ně
.
mě šel mraz po zádech když jsem to četla, mám doma něco podobného co popisuješ, už nebudu vyjmenovávat co všechno ale taky momentálně se citím úplně na nic,u nás je to od chvíle co jsem omylem otěhotněla a trvá to do ted i když aspon s přestvkama… já pořád doufám že se něco změní, že je to jen tou obrovskou změnou,že ta krize nejak pomine a že to bude zas lepší … však nevím jestli se dočkám,snad jo. stejně jak ty jsem štastná za svoje dítě,miluju ho nejvíc na světě a díky němu vím, že už sama nebudu, at to dopadne jak dopadne,to nejdůležitější už mám a chlapa si vždycky najdu
radit ti nemůžu jelikož sama nic nevim
jenom at jsi taky trochu mrcha, však víš co myslím, hlavně tvůj chlap bude na tom mnohem hůř než ty, však uvidíš. držím pevně palce!!!
![]()
Tea 24 píše:
mě šel mraz po zádech když jsem to četla, mám doma něco podobného co popisuješ, už nebudu vyjmenovávat co všechno ale taky momentálně se citím úplně na nic,u nás je to od chvíle co jsem omylem otěhotněla a trvá to do ted i když aspon s přestvkama… já pořád doufám že se něco změní, že je to jen tou obrovskou změnou,že ta krize nejak pomine a že to bude zas lepší … však nevím jestli se dočkám,snad jo. stejně jak ty jsem štastná za svoje dítě,miluju ho nejvíc na světě a díky němu vím, že už sama nebudu, at to dopadne jak dopadne,to nejdůležitější už mám a chlapa si vždycky najduradit ti nemůžu jelikož sama nic nevim
jenom at jsi taky trochu mrcha, však víš co myslím, hlavně tvůj chlap bude na tom mnohem hůř než ty, však uvidíš. držím pevně palce!!!
![]()
![]()
Děkuju moc za podporu a snad je má volba ta správná ![]()
Lakynka píše:Četla jsem si to na tvé diskuzi. Myslím než tohle tak radši se chviličku trápit, ale potom žít život bez bolení břicha a nervů co zase přijde co???Držím pěsti at mu ukážeš co proto!!! A jelikož se mě to netýká a vidím to reálně, tak bude litovat
Držím Ti palce, ať to zmákneš. Jak psaly holky, malé mimi se nedává na dlouhou dobu. Já jsem hledala informace a třeba na víkend se dává na noc dítě starší 2 let.Zažívám něco podobného co se týče ponižování, nedávání peněz, či za prošení se o ně.