Neplazí se, nevalí sudy

305
19.1.12 09:30

Neplazi se,nevali sudy

Ahoj maminky,tak uz zase jdu pro radu.Dcerka 7,5 mesice se jeste neplazi ani nevali sudy.Ze zad na brisko se bravurne otaci od 5.mesice.Na brisku je rada,vzpira se na rucickach,pokrcuje nozky,mrska se,natahuje,pivotuje,ale neplazi se.Mam se vyrusovat?Jsem matka plasan,vsude ctu o dokonalych detech,ktere to zvladaji od pul roku:)Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1618
19.1.12 09:32

Ahoj, my jsme také trochu línější, sudy teda válí asi od 7 m, ale plazit se začla až v 8 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
19.1.12 09:42

Ahoj, moje děti ani jedno nikdy neválely sudy (holka možná ještě začne, ale vzhledem k tomu, že se neumí otočit na záda, tak pochybuju). Kluk se na záda otáčel, až když uměl sedět a lezl. Malá teď začíná „lézt“, ručičky střídá jako při lezení a prdelkou k nim „přiskakuje“, vypadá jako žába, dostane se, kam potřebuje po celém bytě, ale neplazí se a vlastně ani neleze :nevim: Kluk se začal plazit někdy v osmi měsících, pak lezl, chodit začal v 15 měsícíh, a je úplně v pořádku, neposedí, nepoleží, užívej si klidu, pak se nezastavíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
19.1.12 09:49

Ahojík…náš Mates taky sudy neválel a plazit se začal asi až v 9ti měsících a pak asi v 9ti a půl začal lézt…
jooo byl to lenoch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.1.12 09:55

taky jsem plasan. vzdy kdyz jsem.si rikala on nikdy nezacne hle do tydne ro tu bylo. je dost pohodlny a kdyz nexhce nic ho nedonuti.
jestli.pivotuje tak je to ok btzy zacne a sudy nevali vsechny deti muj taky nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 09:57

Vůbec se neboj, u nás válení sudů v 6ti měsících, lézt začal v 9ti měsících, to si i klekl, sedl a stoupá si v postýlce, nějak to přišlo všechno naráz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
19.1.12 10:26

malá má stejný věk a (ne)dělá to samé, můžeš být v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
19.1.12 10:27

syn taky začal později, a rychle to dohnal :-). Plašila jsem stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.1.12 10:43

Ahoj, všechny děti nejsou stejný. Naše malá nikdy sudy neválela. Na bříško se otočila brzo, pak se plazila jen dozadu a během 14 dní se rozlezla, sedla si a postavila :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
19.1.12 10:55

Můj dvouleťák NIKDY v životě sudy neválel, plazit se začal pozdě a navíc blbě (nestřídal pravá/levá, ale vždycky plácnul souběžně rukama před sebe a přitahoval se za nima a nohy jen tahal za sebou), lézt začal „správně“ až po tom, co začal obcházet nábytek.
Ano - taky jsem plašila a v 8mi měsících se nahlásila na neurologii a dostali jsme 2 cviky z vojtovky. Žádné následky nebo špatný vývoj ale naštěstí nemá a dneska je pohybově o něco šikovnější než jiné děti - je mrštnější, rychleji běhá, krásně hopsá snožmo, umí obratně prolejzat apod.
Myslím, že to neplazení a neválení sudů nemusí znamenat vůbec nic špatného. Horší než „nedělání“ je „dělání nesprávně“ (nesprávný pasení, nesprávný plazení, nesprávný lezení atd.), protože to pak v dítěti zapojuje ty svaly blbě a v mozečku se mu ukládají špatný pohybový vzorce, který se pak v dospělejším věku hůř napravují a už si může třeba navždy vyfasovat nějaký šmajdání, špatný držení těla/zad apod.
Nenech se stresovat okolníma šikovnějšíma dětma - jednou bude třeba naopak to tvoje v něčem šikovnější než ony.
Po doktorech bych plašila až později nebo kdybych fakt pozorovala nějaký nepravidelnosti (třeba tahání jedný nohy za sebou při plazení, plazení/lezení „nakřivo“ …). Vojtovka pomůže těm dětem naučit přitahovat nožičky a používat šikmý břišní svalsvto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
19.1.12 11:18

Máme také skoro 8měsíců - neplazí se, nesedí, neleze, zuby nemá :mrgreen:
Sudy válí od 5měsíců, nyní začal couvat ale to je všev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
19.1.12 11:52

holky,jste bozi,tak budu doufat,ze na to snad brzo prijde.strasne moc vam dekuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
19.1.12 12:19

Tady se hlásí taky jeden neplazič, nelezeč. Máme přesně 8. měsíců. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
19.1.12 12:24

ale ted ji sleduju,jak se krasne pinozi.aby se dostala k hracce,tak se chytne chlupu koberce a pritahuje se:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulemalina
19.1.12 13:04

Ahoj… Tak moje malá má 8,5 měsíce ještě před 14 dny uměla jen pivotovat a odstrkovat se dozadu. Plazit se začala začátkem minulého týdne, o víkendu začala lézt a sama si sedat a teď se zkouší stavět. Taky jsem pořád čekala, až začne něco dělat, ale pořád nic a potom všechno naráz :-) Sudy jsem ji válet neviděla nikdy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML