Dcera chodí po špičkách - 18 měsíců

1005
19.1.12 08:40

Dcera chodí po špičkách 18m

Ahojky,potřebuji poradit.Dcera začala chodit v 15m ze začátku jsem si ničeho nevšimla ale teď má 18m a zjistila jsem,že chodí po špičkách celkově se mi zdá,že má ty nožičky trošku pokroucený.Moje mamka mě to říkala už dřív ale mě to nikdy nepřišlo.Včera jsem jí sledovala asi půl hodiny jak našlapuje vždycky zůstane na špičce ale nožičku celou nepoloží.Jsem z toho celkem znervózní.Měla celkem dlouho široký balení a na kontrole jsme byli asi 3× a pokaždé jí doktor prohlížel i nožičky a ničeho si nevšiml.Teď jen nevím jestli s tím mám jít k doktorce a nebo jestli jen zbytečně plaším.Každopádně botičky kupujeme od Žirafy takže kvalitní obuv by snad měla mít.Prosím o zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
19.1.12 08:44

Ahoj, nevím jestli poradím.Dcera chodí od cca roka,teď má 16 měsíců a taky teď začala chodit po špičkách.Ale běhá i normálně, hlavně když spěchá,ale jinak se staví na špičky u nábytku nebo i při chůzi jak baletka.Možná bych ji ještě chvilku sledovala pokud i normálně našlapuje, tak by to neměl být problém, příp. o tom říct dr.

• Citovat
  • Upravit
1005
19.1.12 08:49
zichisek píše:
Ahoj, nevím jestli poradím.Dcera chodí od cca roka,teď má 16 měsíců a taky teď začala chodit po špičkách.Ale běhá i normálně, hlavně když spěchá,ale jinak se staví na špičky u nábytku nebo i při chůzi jak baletka.Možná bych ji ještě chvilku sledovala pokud i normálně našlapuje, tak by to neměl být problém, příp. o tom říct dr.

Právě,že už to sledujeme delší dobu,že takhle chodí po špičkách ze začátku jsem to přikládala k tomu,že je ještě v tom chození taková neohrabaná ale teď chodí dobře.Včera jsem se na to zaměřila víc a ani na chviličku tu nožičku nepoloží celou.Když se honí se psem po baráku taky utíká po špičkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
19.1.12 08:56

Dcera jak začala chodit kolem nábytku, tak taky jen po špičkách.Ale jak už potom běhala bez opory třeba za ruku, tak po celé nožce.Teď zase baletí,ale když jde jde po celé nožce.Zeptala bych se doktorky, za to nic nedáš a já se teda raději xkrát blbě zeptám, než bych něco zanedbala a potom si to vyčítala…

• Citovat
  • Upravit
1005
19.1.12 08:59

Tak já jsem měla v plánu se doktorky stejně zeptat.Za 2 týdny jdeme do poradny tak tam se zeptám.Spíš sem jen nevěděla jestli zajít třeba už příští týden.Celkem se toho bojím.Snad to bude všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
19.1.12 09:01

Tak nasemu je 28 mesicu a po spickach chodi i ted,neustale ho napominam,at chodi normalne :roll: Dela to vetsinou kdyz se stydi a nebo kdyz chodi bez backor.
Je to nase baletka :)
Ja jsem se ptala i holek u nas v diskuzi a ty rikali,ze to je v pohode,ze jim nektere deti taky baleti a ze to casem zmizi,ze za tim nemam hledat nic strasneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.1.12 09:05

Důležitý je jestli umí chodit i normálně.Jestli nemůže nožičku položit normálně tak má zkrácený šlachy a mělo by se cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
19.1.12 09:06

Tak doufám,že to opravdu nic nebude.Normálně bych to nebrala tak strašně ale vadí mi ta pokroucená nožička.Třeba pokroucená není a mě se to jen zdá ale všimla si toho i moje mamka.Tak uvidíme co na to řekne doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
19.1.12 09:07
MarkyM píše:
Důležitý je jestli umí chodit i normálně.Jestli nemůže nožičku položit normálně tak má zkrácený šlachy a mělo by se cvičit.

No právě,že jsme ji ještě nikdo neviděli jít normálně.Jen po těch špičkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
19.1.12 09:19

Zkonzultovala bych to s doktorem popřípadě na rehabilitaci.. S tímto jsem se osobně nesetkala, ale proto, že jsem s malým od miminka cvičila Vojtovu metodu.. Tchýně je rehabilitační sestra u miminek a vím, že se s tím musí pracovat brzy, potom se to děti těžce odnaučují a bývají díky tomu i problémy se zády..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.1.12 09:20

Naše totiž tenkrát taky chodila po špičkát,ale uměla si stounout i na celou nohu,tak říkala doktorka že je to v pořádku.Ale že některý děti si na celou nohu nestoupnou protože prostě nemůžou,ty šlachy nebo svaly já teď nevim jim to prostě nedovolí.Takže by to chtělo aby se na prcka někdo podíval radši aby se to nezanedbalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
19.1.12 09:23

Každopádně to doktorce řeknu.Nechci aby Nelinka měla nějaký zdav.potíže.Sice teda si myslím,že ta naše doktorka mi na to zas akorát tak řekne,že to nic není jak na všechno ale aspoň budu klidná,že jsem to řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
19.1.12 09:25

Taky jsme to měli. Dcera chodila v podstatě pořád jen po špičkách, ale u nás to bylo asi i tím, že se učila v chodítku. Bylo to před 8 lety a to se o škodlivosti chodítek vůbec nemluvilo. Šli jsme s tím k pediatrovi, ten prohmatal nožičky, zkusil, jestli jdou natáhnout a došlápnout a řekl, že je všechno v pořádku, že to je zvyk. No a dceři je dnes 8 let a po špičkách už mi teda rozhodně nechodí. Tak přeju, ať to máte stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
19.1.12 09:32
Barficka píše:
Taky jsme to měli. Dcera chodila v podstatě pořád jen po špičkách, ale u nás to bylo asi i tím, že se učila v chodítku. Bylo to před 8 lety a to se o škodlivosti chodítek vůbec nemluvilo. Šli jsme s tím k pediatrovi, ten prohmatal nožičky, zkusil, jestli jdou natáhnout a došlápnout a řekl, že je všechno v pořádku, že to je zvyk. No a dceři je dnes 8 let a po špičkách už mi teda rozhodně nechodí. Tak přeju, ať to máte stejně.

Děkuji :) Snad to taky tak budeme mít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.1.12 09:41
Agi20 píše:
Každopádně to doktorce řeknu.Nechci aby Nelinka měla nějaký zdav.potíže.Sice teda si myslím,že ta naše doktorka mi na to zas akorát tak řekne,že to nic není jak na všechno ale aspoň budu klidná,že jsem to řekla.

Držim palce a dej pak vědět jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí