Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MarkyM píše:Agi20 píše:Držim palce a dej pak vědět jak jste dopadli.
Každopádně to doktorce řeknu.Nechci aby Nelinka měla nějaký zdav.potíže.Sice teda si myslím,že ta naše doktorka mi na to zas akorát tak řekne,že to nic není jak na všechno ale aspoň budu klidná,že jsem to řekla.
Jojo dám,děkuji ![]()
Ahoj, měli jsme totéž, asi kolem půl roku malá pořád chodila po špičkách, Mudr. taky zkusila, jestli nemá zkrácené šlachy a může došlápnout na celou nožku a to mohla, tak nám jen preventivně doporučila koupit na doma místo přezůvek sandálky s pevnou patou - ty jí to chození po špičkách nedovolí a přestala s tím. Právě říkala, že kdyby to dělala pořád, mohly by se jí šlachy zkrátit a pak by to bylo na rehabilitaci atd. Takhle to pomohlo preventivně. Taky říkala, že bačkorky jsou na nožičky nejhorší co může být
. Ty my teda neměli, malá pořád chodila jen v punčochách.
Já bych se v okolí podívala po nějaké dětské rehabilitaci a zašla na konzultaci tam, oni pediatři(a to nic proti nim)někdy zbytečně čekají. Dětská rehabilitační doktorka ti řekne asi nejlépe
držím palce, ať to nic není ![]()
deny7 píše:
Já bych se v okolí podívala po nějaké dětské rehabilitaci a zašla na konzultaci tam, oni pediatři(a to nic proti nim)někdy zbytečně čekají. Dětská rehabilitační doktorka ti řekne asi nejlépedržím palce, ať to nic není
Já půjdu stejně s malou o týden dřív raději k té doktorce ať zbytečně na nic nečekám.Podle toho co mi řekne bych pak možná zašla ještě někam abych si byla opravdu jistá.Tak snad to nic nebude,děkuji ![]()
Ahojky tak nám bylo dnes v poradně řečený,že je normální když chodí po špičkách a že to ty děcka dělají normálně.Jinak jsme dneska dostala pro malou sáček na odchyt moči pořádně nevím co s tím nevíte někdo?Jsem teda zvědavá jak se mi podaří aby se malá vyčůrala.
Naše nejvíc chodila po špičkách v zimních botách. A to jsou kvalitní od Superfit. Ale doma taky. Nebo když je ve stresu - před cizíma lidma, v cizím prostředí. Ale poznáš to, když třeba v klidu stojí. Vysvleč ponožky a jestli stojí celou patou pevně na zemi, tak by to mělo být dobrý. Jinak to chce cvičit.
K sáčku - měla by to být asi ranní moč. Takže jsem ji vzbudila o půl hoďky dřív, než normálně vstává. Rychle vyslíknout, otřít, trochu roztáhnout a nalepit. No stejně se mi to napoprvý nepovedlo. Kdyžtak se to dá za pár korun koupit v lékárně nebo ve zdravotních potřebách.
Agi20 píše:
Ahojky tak nám bylo dnes v poradně řečený,že je normální když chodí po špičkách a že to ty děcka dělají normálně.Jinak jsme dneska dostala pro malou sáček na odchyt moči pořádně nevím co s tím nevíte někdo?Jsem teda zvědavá jak se mi podaří aby se malá vyčůrala.
No vidíš tak to je super.
Nám se moč do sáčku chytit nepodařilo, je to spíš pro kluky si myslim,takže jsem jí nechala vyčurat do nočníku a z něho to přelila do lahvičky ![]()
MarkyM píše:Agi20 píše:No vidíš tak to je super.
Nám se moč do sáčku chytit nepodařilo, je to spíš pro kluky si myslim,takže jsem jí nechala vyčurat do nočníku a z něho to přelila do lahvičky
Tak nám se to dneska podařilo.Jakmile malá vstávala tak jsem ji nechala běhat bez plinky s tím,že to ohlídám a pak to dáme rovnou do zkumavky.Asi hodinu nic.Tak jsem to malé nalepila jelikož jsem to měla doktorce donést do 9hod.A hned po nalepení mi malá hlásí lulu
Chudinku jsem ji toho mohla ušetřit.Přesto,že jsem to sundávala hodně pomalu tak beruška strašně plakala.Bylo mě jí děsně líto.
Mě to nedá a musim ještě reagovat na to chození po špičkách. Dcera to občas také dělala a já to říkala na rehabilitaci a tam mi řekli, že jí to v žádném případ nemám dovolit, protože chodidlo dětí se tvaruje až do 3 let a chození pošpičkách jim ani trochu neprospívá. Prý na správné tvarování chodidel pomáhá chodit jen v ponožkách. Takže já začala dceru napomínak, kdykoliv jsem si toho všimla a dnes chodí po špičkách minimálně. A širokým balením nevím zda to bude, dcera měla látkové plínky do 17 měsíce, ted už chodí na nočníka ke spokojená.Asi bych se být tebou někde ještě poptala.
Spávala malá na bříšku jako kojenec? Někde jsem četla, že miminka, které jsou zvyklé spát na bříšku, můžou mít vyrotované kolena a později chodí po špičkách. Můj bratranec spával jako mimino jenom na břichu a pak chodil jako baletka po špičkách, ale dnes je dospělý a nohy má ok a chodí normálně.
Veveří píše:
Spávala malá na bříšku jako kojenec? Někde jsem četla, že miminka, které jsou zvyklé spát na bříšku, můžou mít vyrotované kolena a později chodí po špičkách. Můj bratranec spával jako mimino jenom na břichu a pak chodil jako baletka po špičkách, ale dnes je dospělý a nohy má ok a chodí normálně.
Malá spávala od narození asi po dobu 6 měsíců jen na zádech jako uplný mimčo párkrát na boku ale spíš ty záda.Když se sama otočila na bok ze spaní tak jsem byla překvapená,protože takhle se jí nikdy nelíbilo.Časem začala spávat na břichu a to jí zůstalo až do teď.
Ahoj holky, máme chlapečka 19m a od jeho dvou měsíců jsme cvičili vojtovku, kvůli asymterii… to se vše srovnalo, ale v 10m začal chodit a chodí po špičkách a nožky vtáčí špičkami k sobě. Chodíme stále na rehabilitace, ale necvičíme už od půl roku. Jen mu nožky tejpuje a teď máme i dlažky do domácích botiček. Zatím ale žádný rozdíl nevidíme…Na rhb prý už nic víc udělat nemůže než jen tejpovat. Někdy jde fakt hrozně, jen po špičkách, ale pak třeba zase došlapuje na celou plochu. Když stojí, tak na celé nožce.
Jsou nějaké cviky, čím podpořit, aby ťapkal po celé ploše? Nebo co jste dělali vy a co Vám radili?
@SarkaLo píše:
Ahoj holky, máme chlapečka 19m a od jeho dvou měsíců jsme cvičili vojtovku, kvůli asymterii… to se vše srovnalo, ale v 10m začal chodit a chodí po špičkách a nožky vtáčí špičkami k sobě. Chodíme stále na rehabilitace, ale necvičíme už od půl roku. Jen mu nožky tejpuje a teď máme i dlažky do domácích botiček. Zatím ale žádný rozdíl nevidíme…Na rhb prý už nic víc udělat nemůže než jen tejpovat. Někdy jde fakt hrozně, jen po špičkách, ale pak třeba zase došlapuje na celou plochu. Když stojí, tak na celé nožce.Jsou nějaké cviky, čím podpořit, aby ťapkal po celé ploše? Nebo co jste dělali vy a co Vám radili?
No nikdy jsem to neřešila(můj bratr 40 let) také chodí občas po špičkách tak možná proto…
A to je nějaký problém?
to jste mě zarazila
![]()
@loven Prý se chodilo vyvíjí do tří let, pak se můžou úplně zkrátit šlachy a je to problém. Takže to raději řešíme. I dětská nám to říkala
Kdysi jsem se o tom bavila se svojí sestrou, je fyzioterapeutka…A říkala mi, že to není správně…I mi to nějak zdůvodnila, ale už si nevzpomenu…Takže konzultovala bych to s rehabilitací…