Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Co dělat když je partner neplodný a nechci podstupovat ivf? Jak byste se rozhodli?
Co znamená, že je partner neplodný?
Jak neplodný, jako úplně neplodný? To by vám ani ivf nepomohlo, ne?
Moc moznosti neni, jedine iui s darcem, ale jde o to, jak to zvladnete psychicky a nebo adopce ![]()
Anonym2
@Anonymní píše:
Má velmi málo zdravých spermií, doporučili nám ivf.
To měl můj taky a po dvou letech jsem normálně otěhotněla. Pokud nechceš ivf, tak čekej na zázrak. Nebo zazadej o adopci. Chlap může užívat vitamíny, udělat změnu v životě aby se to zlepsilo. Pokud chceš dítě hned tak zkusit ivf.
@Anonymní píše:
To se mění, takže za dva měsíce to může být úplně jinak. Ať zlepší životosprávu, nepřehřívá si varlata (ať nemá mobil, tablet, notebook na klíně, nenosí těsné kalhoty, slipy…), zvýší přísun vitamínu E (říká se mu plodnostní vitamín), vitamíny skupiny B, selen, zinek atd. a uvidíte, jaký bude mít spermiogram za pár měsíců. Držím palce!
Příspěvek upraven 13.10.16 v 12:13
@Anonymní píše:
záleží co je velmi málo, jestli opravdu pár kousků, nebo tam něco je, my jsme měli na můj vkus velmi málo (1 mil/ml nemluvě o pohyblivosti, morfologii… no mrtvo) byli jsme pro lékaře jasní případi pro ivf a přesto jsem těhotná přirozeně, ozvi se mi do zprávy pokud máš zájem, můžeme popovídat…
Tak zkuste vitaminy, zdravy styl, zjistit pricinu. Potom sledovany cyklus bez umelych hormonu…
To má manžel taky, otěhotněla jsem po chvíli snažení, jedna mrška to holt zvládla. Nevím, co chceš slyšet, že ti má muž dovolit milence nebo že ho máš kopnout do zadku? Já bych s ním zůstala, snažila se dál a popřemýšleli bychom, jestli jít do IVF nebo UIU třeba se spermatem dárce.
@Amys píše:
To se mění, takže za dva měsíce to může být úplně jinak. Ať zlepší životosprávu, nepřehřívá si varlata (ať nemá mobil, tablet, notebook na klíně, nenosí těsné kalhoty, slipy…), zvýší přísun vitamínu E (říká se mu plodnostní vitamín), vitamíny skupiny B, selen, zinek atd. a uvidíte, jaký bude mít spermiogram za pár měsíců. Držím palce!Příspěvek upraven 13.10.16 v 12:13
Snažíme se 3 roky a už nevěřím na přirozenost. Do ivf se mi nechce, mám z toho strach kvůli zdravotním rizikům a nemáme na to ani finance, rekonstruujeme. Inseminace je prý ztráta času v našem případě tak to házím za hlavu. Nejlepší by byla asi ta adopce, ale nevím zda by jsme byli vhodní kandidáti když už máme dítě.
No, tak buď bude rekonstrukce nebo dítě.. přijde mi trošku na hlavu takhle přemýšlet. Nestoji to miliony, dá se na to ušetřit, ne? Já osobně bych to aspoň zkusila.
Jaká konkrétní rizika IVF máš namysli? IVF není nic hrozného…
Co dělat když je partner neplodný a nechci podstupovat ivf? Jak byste se rozhodli?