Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pavouček1994 Picsi určitě ne, protože to je metoda, kdy se konkrétní spermie vpíchne přímo do vajíčka. U toho MACS nevím, teoreticky asi ano, ale nikdy jsem o tom neslyšela. Ale je otázka, zda se to vyplatí - vím, že IUI se často volí kvůli neinvazivnosti a že je levné - což vyvažuje poměrně malou úspěšnost. My jsme za MACS platili 8tis.
@Ba-stet nám se právě iui povedlo po 2, to měl přítel ještě teratozoospermie - produkce znetvořených spermií… no to jste platili dost.. nás vyšlo ivf na 17 cca a 5 tis léky a i to bylo fakt dost..
když je to všechno nejistý :/
@Pavouček1994 Tak to jste měli štěstí. Nám řekli, že s tím spermiogramem nic jiného než IVF nemá smysl (a to se ještě nevědělo to o těch vajíčkách) A měli jsme kliku, IVF jsem podstoupila v rámci studie. Takže jsem platila jen ten nadstandart… Že to vyšlo, byl zázrak i podle doktorů. Ten den, kdy jsme tam naklusali na ET a oni mi řekli, že k transferu nic není, byl jeden z nejhorších v mém životě. I když jsem na tom trhla psa
Muž byl dlouho proti a když viděl, jak jsem v háji a že není otázka kdy, ale jeslti vůbec budeme mít dítě, začal na netu projíždět útulky.