Nepochopená touha ...

16
16.12.10 22:43

Nepochopená touha ...

Zdravím,
Je mi téměř 21 let, přítel je o rok starší a oba studujeme. Já mám před sebou ještě jeden rok, přítel v červnu maturuje… Již před nějakou dobou jsme se začali bavit o založení rodiny, přítel se z myšlenky na malé těšil a já mu nebránila. Vše se ale obrátilo. Když jsem se i já, po zvážení všech pro a proti, začala těšit, přítel názor změnil… Já bohužel ne… Najednou je tu obrovská touha a pocit připravenosti na mateřství, ovšem ze všech stran nepochopená. :roll: Jsem zodpovědná a nikdy se neženu do ničeho, dokud si tím nejsem 100 % jistá… Ani já nechci nic uspěchat, jen mě trápí pocit velké prázdnoty. :-( Potřebovala bych o tom s někým mluvit, dostat to ze sebe… Ale víte, jak to chodí: „Kdo neprožije, nepochopí…“ Prožila některá z vás něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9053
16.12.10 22:48

Ano. ale je mi přece jen o pár let víc než tobě…

Najednou přišla ta neskutečná touha po miminku, to mi bylo 21, ještě s tehdejším přítelem a nějak se nedařilo..a musím upřímně říct, že dnes jsem za to ráda, když vidím, jaký je to člověk…

Teď s nynějším, to také nebyla procházka růžovým sadem..on už měl syna z předchozího vztahu, ač dospělého, tak si nějak neuměl představit znovu to malé mimi…
Dělala jsem nějakou dobu jako že nic a pak to najednou z jeho strany přišlo..prostě u chlapa to chce čas, než si to srovná..on nemá ty hodiny, které máme my, prostě jsou z Marsu :roll:

A zkus ještě vydržet, já vím, že ta touha je silná, ale přece jen ten čas nějaký máš a když zvážím, že přítel má před maturou, tak si asi umím představit, jak to cítí on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
16.12.10 22:54

Maturuje ve 22 letech ? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
16.12.10 22:55

Lenko- pokud přejdeš na jinou školu, nebo opakuješ ročník, tak ano..
A myslím, že na to se tě nikdo neptal, tak bych se zdržela komentáře, když nemáš co říct k tématu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.12.10 22:59

Děkuji Betty. Vím, že mám spoustu času a chápu i to, že si to přítel rozmyslel. V žádném případě mu to nijak nezazlívám, ani nevyčítám. Ale přece jen, první impuls přišel od něj… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
16.12.10 23:02

Bobule- a nemáte takhle mladé přátele s rodinou? Třeba díky tomu ten impuls přišel…viděl mimi..chápeš?

Ale procházka růžovou zahradou to není…

Je to prostě strašná zodpovědnost. To miminko maličký sladký je nádherný, ale pak jak začne běhat, samá boule, bojíš se, aby neměl nějaký úraz, nějakou nemoc…třeba si to přítel tak nějak uvědomil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
16.12.10 23:06
BettyB. píše:
Lenko- pokud přejdeš na jinou školu, nebo opakuješ ročník, tak ano..
A myslím, že na to se tě nikdo neptal, tak bych se zdržela komentáře, když nemáš co říct k tématu..

Máš recht, jen mě to zarazilo…my maturovali v 18-ti…

Taky jsem starší…a touha mě přepadla někdy okolo 25.roku…jenže jsem člověk, který vezme nejdřív rozum do hrsti…neměla bych tenkrát kde bydlet a tehdejší přítel by taky proti…dnes jsem tomu ráda :lol:

Proč máš pocit prázdnoty ?? Jsi mladá..dodělej školu, užij si trochu života …neboj, časem to přijde i na přítele…

Nedá mi to : ale máte kde bydlet ? z čeho byste žili ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.12.10 23:07
Lenka512 píše:
Maturuje ve 22 letech ? 8-o

O tomhle snad tahle diskuze není ne?
Mimochodem k nám do třídy nastoupil ,,kluk" kterýmu bylo 27, když šel k maturitě…Byl to jeho už asi 4 pokus o maturitu.
Zakladatelko co dodat, snad chce přítel jenom počkat, až doděláte školy, navíc je celkem mladý a chlapi jsou ve vývoji trošku jinde než my ženský…
Zkus vydržet, netlač na pilu, mluvte o tom, ale ne moc často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.12.10 23:09
Lenka512 píše:
Jsi mladá..dodělej školu, užij si trochu života …

Tahle věta mě naprosto rozčiluje…kdykoliv jí od kohokoliv slyším…a pak ještě proč jsem si kazila život dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.12.10 23:14

Vím, že to malé není jen radost, ale také obrovská zodpovědnost, starosti, strach o něj, o to, abychom mu mohli dopřát vše co potřebuje… Někteří z našich přátel už skutečně rodinu mají, někteří z nich dokonce v dosti brzkém věku (od 16 let, což jsem i já příliš nechápala). Nicméně jsme s přítelem o všem mluvili otevřeně, o tom co může nastat za problémy a podobně. Začal připravovat i svoji rodinu. Teď je to najednou pryč a já si najednou připadám sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.12.10 23:20

Bydlení by v našem případě problém nebyl a s přítelem si oba při škole přividěláváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
16.12.10 23:33

Zázemí máte, to je super…

A řekl ti, proč je to najdenou pryč ?? Nezačal do něj někdo hučet ??
Jak už zde někdo řekl, chlapi jsou v tomhle natvrdlejší a necítí to tak, jako my ženský…
Chtělo by to s ním o tom citlivě mluvit, ale nenaléhat..

Kdyby teda přítel kývnul… kdy bys chtěla TY zakládat rodinu ? Teď nebo až domaturuješ..( nebo maturovat těhotná ) ?
Nechci šťourat…jen se ptám. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
16.12.10 23:34

Máš před sebou ještě rok studia. Tak alespoň dodělej školu a pak se uvidí, třeba i přítel už bude mít jasno.

• Citovat
  • Upravit
16
16.12.10 23:44
Lenka512 píše:
Zázemí máte, to je super…

A řekl ti, proč je to najdenou pryč ?? Nezačal do něj někdo hučet ??
Jak už zde někdo řekl, chlapi jsou v tomhle natvrdlejší a necítí to tak, jako my ženský…
Chtělo by to s ním o tom citlivě mluvit, ale nenaléhat..

Kdyby teda přítel kývnul… kdy bys chtěla TY zakládat rodinu ? Teď nebo až domaturuješ..( nebo maturovat těhotná ) ?
Nechci šťourat…jen se ptám. Děkuji.

Přítel o svých citech mluví jen málo. Je občas těžké z něj dostat, co se vlastně děje a téměř nikdy to neřekne hned napoprvé. Proto o tom už tolik nemluvíme, mám strach, aby nenabyl dojmu, že ho ženu do kouta… Školu bych samosřejmě chtěla dodělat. Ať už s dítětem dálkově, nebo těhotná na denním studiu. (Mám výuční list a škola budoucím maminkám vychází vstříc.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.12.10 23:54

Zažila jsem něco podoného, akorát u mě to přišlo v 17-ti letech. A už ta touha nikdy neodešla. Právě v těch 17 jsem potkala svého muže a cítila tu obrovskou touhu mít s ním dítě. Dodělala jsem si maturitu a nastoupila na vysokou. Rodila jsem v 21, školu jsem musela přerušit, ale po roce jsem se do ní vrátila a pokračuju dál. Teď jsem neplánovaně otěhotněla a v létě očekáváme narození dalšího miminka.

Musím se přiznat, že i když jsem věděla, že dítě není jen radost, ale především spousta starostí a změn. Obrovských změn. Řekla bych, že to byla veliká zkouška pro náš vztah. Naštěstí úspěšně složená. Ale nikdy mě nenapadlo, že po narození dítěte to všechno bude TAK STRAŠNĚ TĚŽKÉ. Krásné, to ano, ale sakra těžké.

Proto bych na přítele netlačila, nechala bych to chvíli v klidu, když jde o děti, musí sí být oba stoprocentně jistí. Vyčkej, dodělej si školu, zajistěte si společné bydlení a miminko k vám přijde. Ať dřív nebo později.. přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová