Neposlouchá tátu

Anonymní
19.1.15 09:21

Neposlouchá tátu..

Ahoj jdu si pro radu, protože jsme už uplně bezradná..Máme syna 2 a pul roku..Kluk je užasnej, šikovnej, chytrej, veselej prostě užasné dítko co samozdřejmě taky zlobí, ale normálně nic hrozného..
Mám užasného chlapa, kterýho malej miluje a on miluje jeho..Krásně si spolu hrajou vše je naprosto super až na výchovu..
Kluk ho prostě neposlouchá..Když je v práci tak když jsme doma blbneme, hrajeme si není to tak, že bych sním teda házela do vzduchu jsem těhotná..ale, prostě taky blbneme ne, že by se nudil se mnou to ne..Nemusím na něj defakto křičet, nemusím mu dát na zadek, prostě když zlobí stačí k němu přijít a vysvětlit to..když ani to nezabere a začně se fakt vztekat apod tak ho pošlu do pokoje at se vyvzteká tam a za chvilku přijde dá mi pusu a vše je ok..
Chlap jde na to jinak, to je furt Davide, Davide..Dá mu na zadek i kvuli kravinám, uplným..malej jako by z něj měl srandu..chlap on se snaží myslí to dobře..Chápu, že to musí být těžký..Ale, třeba situace kdy je potřeba jít ven malej lítá po sedačce a on ho honí, malej se tomu směje a chlap je naštvanej..Já nevím jak to popsat, prostě hrozně vyšiluje, dělá okolo všeho strašné halo a malej to pak bere jako hru..Říká jak mu jak mu dá na zadek, ale to na nej absolutně nezabírá..jasně dítě občas na zadek potřebuje, ale když to nechápe tak nevím proč, kolikrát i ten zadek nastaví a směje se u toho..Malej ho prostě bere jako kámoše, což je užasný a skvělý, ale neposluchá ho jako tátu..Jak na to??Já se mu snažím vysvětlit, že to nikam nevede..Přejde to??Je to jen dočasný? On je užasnej chlap miluje nás, malého neskutečně jen tohle je problém a já už nevím jak to vyřešit,,Hádáme se kvuli tomu, nechávám ho at si to dělá po svém, ale chápejte kolikrát bouchnu..Jka teda na to??nemáte radu??Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8469
19.1.15 09:37

Těžko radit, jak by měl tatínek získat autoritu. Rozčilování mu očividně nepomůže. Zkus si s ním večer sednout a vysvětlit mu v klidu, jak to děláš ty, ať to taky zkusí. U nás má syn z tatínka taky legraci (mmch, stejnej věk), ale i proto, že je tatínek měkkej. Já jsem na mladýho mnohem přísnější. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
19.1.15 09:39

Nechávám chlapa at to dělá jak chce. Holka má 2,5. Chlapuv milacek. On nevychovava a nikdy neplacne. Já vychovavam. Občas placnu(podle me to dítě nepotřebuje, je to moje selhani). A kdykoliv je holka ve skolce nebo ji hlídá kamoska, slyším jen jak je suprova a posloucha.

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
19.1.15 09:41

A jako autorita. No když jsou spolu sami evidentně si nějak poradí. Nějak to jak spolu fungují nevidim jako problém, ale chapu, že to každý vnímá jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.15 09:42

Já sním zkoušela mluvit stokrát..
Ironie je, že on je ten přísnější a neposlouchá ho..Já jdu na něj jinak a poslouchá, ne pokaždý, ale poslouchá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.15 09:44

Chlapa to, ale trápí, že ho malej bere spíš jako kamaráda..Oni si spolu sami poradí, to jo..

• Citovat
  • Upravit
9128
19.1.15 09:58

Tak když mu dává na zadek kvůli kravinám, tak to kluk za chvíli nebude ani vnímat a o to víc mu bude vzdorovat, to by mi dost vadilo, že ho plácá kvůli prkotinám. Pokud už někdo chce tyhle tresty používat, tak by si je měl nechat an závažné prohřešky. Čím přísnější výchova, tím větší vzdor a nebo naopak uťáplé dítě, to je moje zkušenost.
Takže se nedivím, že tebe poslouchá a jeho ne, moje děti taky vzdorují mnohem víc, když na to jdu autoritativně.

No a taky to chce trochu empatie(což bývá u chlapů horší) a chápat, že malé dítě prostě někdy neposlechne, nechce se mu oblíkat, je živější, není to malý dospělý.

Tak mu asi ukaž, jak to děláš ty a jak vám to funguje. A nebo si půjčte nějakou knihu, jsou tam i dobré rady, když nevím, tak se poučím u zkušenějších ;) Mně to třeba pomohlo a děti ještě nedostaly ani plácanec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 10:11

@ospalámyš Napsala jsi to přesně tak jak se mu to snažím už jakou dobu vysvětlit..Dávala jsem mu i číst ruzný články, který si dokonce některý přečetl..
Nejvíc mě štve, že vyšiluje, zvyšuje hlas a dává na zadek kvuli opravdu kravinám..Pořád mu něco opakuje a malej uplný nezájem.. Když mu říkám, že to co dělá poslední rok vubec nezabírá at to zkusí jinak, jako by mě ani neposlouchal a jede si to svou, začneme se hádat a je to v pytli..Pak jsme někde na návštěve a vypadá to jako v cirkusu, protože jakmile někde jsme chlap začně ještě víc vyšilovat a já mám chut utéct, fakt kolikrát není ani minuta aby na něj nemluvil,.aby ho nenechal si dělat co by chtěl malej..Desetkrát se ho ptá jestli chce čurat, přitom si malej sám řekne, je toho strašně moc a to si předtav, ted je zima sme většinou doma,,a pak to začně celý odpoledne poslouchám to samé dokola,. :zed: :zed: :zed: je to kolikrát vážně na hlavu.. :zed: :zed: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
19.1.15 10:16
@Anonymní píše:
Chlapa to, ale trápí, že ho malej bere spíš jako kamaráda..Oni si spolu sami poradí, to jo..

Mluvila jsem o své zkušenosti se svým chlapem a svým dítětem. Asi to trápí akorát tebe, když to tu resis a chlap to dělá pořád stejně blbě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.15 10:28

@zrzana2 Jasně,že mě to trápí…Ono je vážně na palici, poslouchat to celej den.. :zed: :zed:
Já ho chápu, všechno chápu, ale ten kluk, musí pořád něco poslochat..pořád na něj mluví, pořád..Komu by to už nelezlo na nervy..

• Citovat
  • Upravit
20518
19.1.15 12:31

Tak holt to někdy bývá, že z těch dvou má někdo autoritu větší, někdo menší. A hlava rodiny nemusí být vždycky tatínek, a kluk to asi tak vnímá. A autorita a respekt se nezískává trestáním a řvaním, ale celkovým přístupem. Pokud se táta stylizuje do role „kámoš“, pak bude kámoš, ale taky nic víc. To je jako když kantor se snaží být kámoš, známe to. Haha hihi, ale třída se mu pak totálně rozklíží. Takhle to prostě nejde.

U nás má respekt táta, ale faktem je, že jak se dokáže totálně rozlítit podle mně kvůli totálním kravinám, tak pak taky nedosahuje kýžených výchovných výsledků. Já teda jsem v lesčems měkká, ale jsou prostě určité hranice, a přes to nejede vlak. A ikdyž kluci prakticky vyhlásí revoluci a neposlechnou, tak furt si říkám, zbraně nejvyššího kalibru ještě mají čas. manžel je třeba schopen u jedné večeře řetězit tresty do výše půlroku bezňaminek a počítače a výletů k babičce, což s emi zdá pak jen jako vztek, že pozbývá té autority (že ho prostě nikdo neposlechne, a to ani na základě vize těchto trestů). A á si pak - měkčeji - říkám, dobrá, tak nebudu nutit, ale seznámím s následky. Konkrétně třeba u jídla manžel je schopen zbořit barák, že děti nejí, ale hlavně že nejí ani když jim pohrozí. Že ho prostě neposlechnou. Já suše oznámím, nechceš, nejez, ale další jídlo až tehdy a tehdy. Ne že bych chtěla mentorovat, že já to dělám dobře a chlap špatně, já jsem si vědoma toho, že on s těma klukama má právě kvůli svému respektu mnohem méně práce (prostě nevím proč kluci snad zlobí jen když je máma doma nebo co :roll: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 12:50

@Emilie On se snaží si tu autoritu u něj získat, ale problém je v tom, že malému nadává i za věci který se naučil malej od něj..apod..někdy je situace tak strašně komická, že mě cukaj koutky, ale když už to nevydržím a začnu se smát je ohen na střeše..Co já vím, jsme hlavně spolu..já do práce nechodím..
Malje se třeba vzteká minimálně, jednou za čas a on z toho hned dělá, že to je špatně..Vzteká se kvuli věcem, jako normální děti..já jsem toho názoru, že to je normální..Když je malej s dětma a je třeba malej konflikt první je nechám děti at si to zkusí vyřešit mezi sebou, pokud se nemlátěj hlava nehlava,–)než klukovi do všeho furt mluvit, chci aby se učil jednat sám za sebe..Já nevím jak tu situaci popsat..třeba přetáhování o hračku..jasně když jde o holčičku a začne být třeba hrubej tak ho okřiknu, že to je holka..v hodně věcech máme odlišné názory. je to normální..v nečem má pravdu on to je jasný..Jsme štastná rodina, opravdu moc..jen tohle..snažím se mu do toho nemluvit, když je chlap doma tak vlastně já skoro na kluka nemluvím..nechávám mu volnou ruku--

• Citovat
  • Upravit
20518
19.1.15 12:58
@Anonymní píše:
@Emilie On se snaží si tu autoritu u něj získat, ale problém je v tom, že malému nadává i za věci který se naučil malej od něj..apod..někdy je situace tak strašně komická, že mě cukaj koutky, ale když už to nevydržím a začnu se smát je ohen na střeše..Co já vím, jsme hlavně spolu..já do práce nechodím..
Malje se třeba vzteká minimálně, jednou za čas a on z toho hned dělá, že to je špatně..Vzteká se kvuli věcem, jako normální děti..já jsem toho názoru, že to je normální..Když je malej s dětma a je třeba malej konflikt první je nechám děti at si to zkusí vyřešit mezi sebou, pokud se nemlátěj hlava nehlava,–)než klukovi do všeho furt mluvit, chci aby se učil jednat sám za sebe..Já nevím jak tu situaci popsat..třeba přetáhování o hračku..jasně když jde o holčičku a začne být třeba hrubej tak ho okřiknu, že to je holka..v hodně věcech máme odlišné názory. je to normální..v nečem má pravdu on to je jasný..Jsme štastná rodina, opravdu moc..jen tohle..snažím se mu do toho nemluvit, když je chlap doma tak vlastně já skoro na kluka nemluvím..nechávám mu volnou ruku–

Chápu. Otázka je, jestli táta si nechá domluvit od… mámy. Na kolik je sebestřednej a egoistickej v tom smyslu přesvědčení, že má pravdu a že vychovává… správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 13:02

@Emilie Tak u něj je tohle těžký..Já neříkám, že mám pravdu..nechci ho nějak ponižit nebo tak..
ale, mu když něco řeknu tak je to jak mluvit do dubu..ve všem..Když potřebuji aby něco udělal doma apod…Mužu čekat měsíce..Tohle je náš problém..Čeká, že se vše vyřeší samo..Jinak je skvělej..ale, tohle je prostě k prdu..ěkuji ti za radu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.15 13:04

Jinak není to tak, že by doma nemohl..on pomuže..Ale, myslím takové to..fakt udělat něco v bytě co já nemužu..něco pomoct zařídit..apod..
Jinak se ptá, jestli nepotřebuju s něčím pomoct..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML