Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
zakládala jsi téma 12-letá ve škole nemluví…
Ty máš dcery dvě nebo jednu?
@Luisinka1 mluvila bych s ni o tom. o důvodech, které vás vedly k tomu, ze je sama. On to skutečně je handicap. kde se tyhle sociální dovednosti nejlíp naučí? V rodině, se sourozenci. urcite bych uznala její právo cítit se o to ochuzena. Tím nechci říct, ze tam nejsou i nevýhody atd
@Luisinka1 a chceš slyšet? Buď jí pořiď sourozence, nebo psa
Taky máme 11 letý rozdíl mezi dětmi a je to super, vyblbnout se spolu dokáží a jinak má rovesníky ve školce, kam občas chodíme (21m.). ![]()
Jinak k dotazu, mám děti s velkým věkovým rozdílem a hrajou si i tak ![]()
Tedy ne že by si ta velká hrála kvůli sobě, ale prcka zabaví skvěle a miluje ho.
Chápu jí, jsem jedináček a taky jsem to špatně nesla, strašně jsem záviděla kamarádkám, co měly sourozence..hlavně jsem všem holkám záviděla staršího bráchu, strašně se mi líbilo, když za nimi někdy stál a chránil je.
Teď je mi přes 20 a trošku závidím pořád, nějaký parťák, se kterým by se probrali rodiče, řešily dárky pro ně, za kým by bylo jít, když s nimi mám problém…rodiče tu bohužel nebudou vždy a pak my jedináčci budeme,,sami´´, protože nikdo tak blízký z původní rodiny, jako byli rodiče, už nebude ![]()
11 let je sice velký odstup, ale pokud má tvá dcera ráda děti, třeba by si to užila o to víc, já tak od 12 let byla blázen do dětí, každého prcka jsem chtěla vozit, chovat, hrát si s ním…spoustu nocí se mi zdálo, že mají naši miminko a já jim s ním pomáhám ![]()
@ala42 s mojí sestrou jsme si právě založili profil
Takže jsme na to 2 já mám dceru 11 jednu.
Takže má sestřenici o rok starší…
Jaký vztah holky mají, já s tou mojí jsme byli skoro sestry ![]()
@Luisinka1 píše:
@ala42 s mojí sestrou jsme si právě založili profilTakže jsme na to 2 já mám dceru 11 jednu.
A proč si nezaložíte každá svůj? Divný ![]()
@Luisinka1 píše:
@lucik2011 není to třeba naše věc???
vaše věc to zcela jistě je, ale není to moc běžné. Časem mohou pro některé uživatelky působit vaše diskuze nedůvěryhodně, protože budete pod jedním nickem vystupovat 2 a ne vždy a ve všem se svojí sestrou 100% shodnete…
@Luisinka1 píše:
@lucik2011 není to třeba naše věc???
Tady je to trošku FBI… být na jeden profil dvě není asi úplně dobré.
V každé diskuzi, kterou založíš to budeš muset vysvětlovat, jelikož se vždycky najde někdo kdo se tě na to zeptá, že zkrátka tvé diskuze nesedí. ![]()
Musíš to zdějším uživatelkám prominout. Již několikrát se stalo, že si tady prostě někdo jen dělal „srandu“ ![]()
@Luisinka1
A co se týká tvé dcery, tak já jsem taky jedináček… jako malá jsem hrozně toužila po sourozenci. Jako ona… teď už jsem velká holka, sourozenec mi občas chybí (vidím u manžela, má sestru), ale že bych tím nějak závratně trpěla to zase ne.
Ale v jejím věku jsem také po sourozenci toužila. Ve chvíli kdy přišly starosti se školou a s klukama jsem byla radši, že mám v pokoji soukromí sama pro sebe a nemám žádného sourozence „bonzáka“ a „vyděrače“ jako měly kámošky.
![]()
Dobrý den
,
…Už odmalička na ní vidím, že prostě chce bráchu nebo ségru.
Ale i kdyby ho měla tak nevím nevím taková rozdíl je sice dobrý v tom
že si každýho užiji zvlášť ale zase už si moc nepohrajou co… 
přestěhuje rodinka se třemi dětmi. A pak jsem jí řekla: „Dobrý by ovšem bylo kdyby to byla holčička tvýho věku.“ ona se urazila. A šla spát
, brečela že jim strašně závidí že jsou 3 a že tý holce by záviděla
a
prostě vůbec že jsou z lepší rodiny a že chce být ze 3 dětí…Bože to jsem nečekala. Ona ne že by se s tou holčinou skámošila, ona by jí záviděla, bože…Co mám dělat?
mám dceru jedináčka, je jí 11
Třeba včera jsem dceři oznámila, že se k nám do bytu