Motivační tabulka pro děti

511
15.1.15 14:06

Motivační tabulka pro děti

Ahojte sháním vzor pro motivační tabulku, měl by to být papír kde jsou zapsány úkoly např. umyté nádobí, uklizen pokojíček a za splněno by dítě mělo dostat puntík a za určitý počet odměnu… Doufám že jsem to nějak rozumně napsala a pochopíte co myslím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
shellmyska
15.1.15 14:12

Nejcasteji se to uziva v aglofonnich zemich. Kdyzzaas „house chores table“ prip. „Family task list“ vyjedou ti vzory - dletoho inspirace pro ceske prostredi

• Citovat
  • Upravit
511
15.1.15 14:16

To ale nebude česky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.1.15 14:18
@derenka píše:
To ale nebude česky :)

Tak to použij doslova jako vzor a namalujsi/udělej v excellu svojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.1.15 14:20

@derenka A neměly by to ty děti dělat, tak nějak samy od sebe a dobrovolně, nikoliv za odměnu? Mě taky nikdo nic nedá za to, ze umyju nádobí, okna apod. Děti si uklízí pokoj, protoze se věci vrací na sve místo…
Nemyslím to rozhodně zle, jen ze ta „odměna“ věkem můze rust. Uz nebude stačit bonbon nebo hračka…Ale je to jen můj názor a nerada bych Tě odradila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
15.1.15 14:20

@derenka prekladac? Castotaky pouzivaji piktogramy a to snad poznas ne? http://previews.123rf.com/…-cleaner.jpg

• Citovat
  • Upravit
Billi
15.1.15 14:21

Dělala jsem si ji sama, když jsme rušili plínu na odpolední spaní. Vypadalo to jako desková hra - kolečka a do každého kolečka jsme dělali razítko. Za každou suchou plínu dostal razítko, když došel do „většího“ kolečka, tak malá odměna a na závěr velá odměna. Pak jsme dělali smutného a veselého smajlíka a za 5 veselých smajlíků za sebou je drobná odměna.
Pro větší dítě bych udělala tabulku - potřebný počet řádků, za každých třeba 5 razítek (puntíků, hvězdiček…) bych dala samolepku, kterou bychom lepili do posledního řádku a za 5 samolepek by následovala nějaká prémie.
Na každý první řádek bych buď napsala nebo nakreslila, za co to je a např. to páté okýnko bych udělala barevné, aby bylo vidět, že za to je ta odměna.

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
15.1.15 14:24

@Zuzz kdyuz bych to pouzivala s odmenami (a to ja zas nee), tak by to byla kniha, pohadka navic, nebo treba -1 povinnost dalsi tyden. Ne sladke :zed:

Chapu to u vicecetne rodiny - at kazdy vi, s cim ma ten den pomoci. :)

• Citovat
  • Upravit
511
15.1.15 14:26

Díky za nápady :palec: malá to dnes viděla v pohádce a zalíbilo se jí to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.1.15 14:35

@Zuzz u nás třeba fungovalo, že jsem měla povinnosti, které jsem musela a pak jsem si mohla „přivydělat“ tím, co jsem nemusela, za to byly „body navíc“ a o to se např. zvyšovalo kapesné. Když jsem ale něco neudělala, tak se zase kapesné snížilo.
U syna je odměna to, že si může vybrat v obchodě, co chce koupit k svačině (jinak vybírám já), večer čteme o jednu pohádku navíc…

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
15.1.15 14:39

Dá se to koupit už hotové se samolepkami
http://autorskekalendare.cz/…%AD%C5%99ata#…

zadej motivační knížka a vyjede ti jich dost

já to používala na logopedii a rehabilitační cvičení, za každé cvičení samolepka, když byl vyplněný celý týden, tak dostala kinder vajíčko nebo něco jiného, na čem jsme se domluvily, bohužel ani tak nebyla motivaca dost silná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3645
15.1.15 15:14

@derenka a jak máš staré dítko? My jedeme na tabulce už cca půl roku, máme osmiletou slečnu. Můžu ti poslat do meilu vzor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.1.15 18:26

@shellmyska Tak jako prehled pro všechny členy rodiny je to určitě dobre. Jinak system udělej něco a já ti za to pak něco dám, moc neuznávám. A děti jsou pěkně vynalezaví :-) Ale nikomu to nechci vymlouvat. Jen můj názor :-)Treba jednou změním názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
15.1.15 20:15

@Zuzz cetlas co sem psala? Ja na odmenovaci system nejsem ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML