Poradna péče o dítě

750
8.1.15 18:17

poradna péče o dite

Ahoj mamminky kdo mi prosim pořadí. Přítel mel přítelkyni a před 7 lety se jim narodil prcek. Nyní žije semnou a také čekáme. Potřebovala bych poradit 2veci. přítele syn chodí do školy a jeho Bejvala mu pořád říkala jak je vše v pořádku se školou hodně prcka hlídala přítele babička a ona slidila. Nyní jde pololetí a došlo to tak daleko ze nás informoval pan učitel od jeho syna ze propadá ze 2predmetu ze 3. Zůstali jsme koukat jako blázni. Prcek k nám jezdí každý druhý víkend ale je u babičky od přítele chce si ho také užít tak je naprd pendlovat sem tam.tak jsme tam všichni.
Dnes jsem nečekali a hned od vcetejsiho emailu smě reagovali jeli do školy a tu hrůzu slyšeli s matkou se nedá jednat :( tak bych potřebovala jak je to se svěření do péče nebo stridava péče. Co musíme udělat jaké podmínky musíme splňovat. a druhá věc je takový roztekany bohužel nám to rek i učitel nesoustredeny a prý zanedbana od matky domácí příprava:( tak musíme ještě do nějake poradny co dál kdo prosím pořadí ke komu by to bylo nejlepší dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.1.15 18:37

Musí se podat žádost o svěření do péče na soud. S tím většinou pomáhají různé poradny pro rodinu, nevím z jakého jste města. Ty to sepíší a vypíší důvod, že matka výchovu nezvládá. Jinak poradnu pro prcka určitě škola doporučila pedagogicko-psychologickou poradnu. Té se nebojte, vyšetří ho testy a poradí co a jak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
8.1.15 18:42

@renata-l a to jste až v lednu zjistili, jak je na tom kluk ve škole? Trochu pozdě, ne? Od matky je zanedbana domácí příprava? A jak se na jeho domácí přípravě podílíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.1.15 19:04
@kacz píše:
@renata-l a to jste až v lednu zjistili, jak je na tom kluk ve škole? Trochu pozdě, ne? Od matky je zanedbana domácí příprava? A jak se na jeho domácí přípravě podílíte vy?

dyt píše, že je u nich každý druhý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.1.15 19:06

Jestli ho máte každý druhý víkend, tak to znamená, že každý druhý víkend nečte, neprocvičuje matiku ani psaní? Prvňák musí mít každodenní přípravu, nenapadlo by mě, že o víkendu se dítě na nic ani nepodívá, jako rodiče by mě navíc zajímalo, jaké dělá pokroky. No, to jen tak na okraj. V poradně zjistí, jestli kluk nemá nějaké nedozrálé oblasti, kdyby měl, je potřeba toto navíc cvičit (to krom klasické každodenní domácí přípravy). Učitel vám taky určitě poradí co a jak procvičovat, aby brzy dohnal svoje spolužáky. Pokud je roztěkaný, tak je dobré pracovat s ním v klidném prostředí bez rušivých vnějších vlivů (aby u toho nehrála televize ani rádio, stále tam někdo jiný neprocházel, aby si s ním člověk na těch 20 minut sedl a byl u něj, ne u toho ještě vařit, věšet prádlo apod.), ideálně ve stejnou denní dobu a tak, aby kluk nebyl unavený (takže těžko před večerníčkem, spíš chvilku po příchodu ze školy). Pracovat denně, aby si zvykl na režim. Jestli se nezvládne soustředit dlouho, tak práci rozdělit na 2 části - 10 minut po příchodu ze školy, 10 minut po svačině, ale to říkám čas práce, nepočítá se do toho vytahování pouzdra z aktovky, hledání tužky, záložky apod. Déle se takto staré děti obvykle nevydrží soustředit, zvlášť, pokud s tím už tak mají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.1.15 19:29

@k.o.r.i.n.e.k88 ano to nám poradila škola. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 19:32

@renata-l A v jakém městě bydlíte či poblíž jaké většího města? podle katalogu služeb bych Vám našla tu poradnu, kdybyste měla zájem o to sepsání na soud :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.1.15 19:33

@kacz napsala jsem to srozumitelné pokud nechápe nekomentujte. když je u nás 2dny tak ho drtime jde k matce a leze ji po hlavě. Proto se snažíme do své péče nebo stridavku. o známkách nám dávala vědět matka didete nepřála si aby otec chodil do školy. Vždy bylo vše v pořádku to nám řekla jen chovqni špatně tak jsem to brali jen ať se uci jelikož se u nás učil tak smě čekali ze i u matky dokud nám nerek učitel ze z matky strany snaha žádná ať se na čemkoliv domli atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.1.15 19:35

@zuzkasim bohužel 2 dny za 14dnu nestačí se mu věnovat u nás musí mít rád u matky nic. U mě počítá atd i přečte píše ale jak přijde od matky tak je to jako když ho učíte znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.1.15 19:38

@k.o.r.i.n.e.k88 děkuji moc caslav ale není problém kolin kutna hora atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.1.15 19:39

@k.o.r.i.n.e.k88 jaké jsou prosím požadavky o svěření dítěte děkuji vím ze nejspíš jestli ho můžeme zabezpečit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 19:42

Musí být zajištěn prostor pro dítě (pokojík, postel, pracovní stůl). Jinak otec má samozřejmě nárok na podání návrhu, je to i jeho dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.1.15 19:45

@k.o.r.i.n.e.k88 má pokojík postel skříň milion políček s hračkami ale písem v jídelně u stolu protože je tam víc místa a lepší světlo bude to stačit nebo musím koupit stůl i do dětského pokoje. Min. měsíc jsme ho zlikvidovali kvůli místu pro dárky z vanoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 19:51

@renata-l Já jsem z jiného okresu, ale poradenství by měla v Čáslavi poskytovat tato služba: http://www.diakonie-caslav.cz/…ska-poradna/ v Kutné Hoře tato organizace http://kh.charita.cz/…radna-racek/ Určitě se toho nebojte, také v jedné takové organizaci pracuji a pomáháme právě se sepisováním takových to věcí (já konkrétně tedy dělám jiné věci, ale vím, že kolegyně tuto služby poskytují :-)) Některé organizace mívají zdarma i právníka, který také hodně pomůže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 19:52

@renata-l Tam jde o to, aby měl na to klid. Pokud ho nikdo neruší, tak může psát klidně i v jídelně, když tam má svůj prostor a dostatek světla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí