Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamminky kdo mi prosim pořadí. Přítel mel přítelkyni a před 7 lety se jim narodil prcek. Nyní žije semnou a také čekáme. Potřebovala bych poradit 2veci. přítele syn chodí do školy a jeho Bejvala mu pořád říkala jak je vše v pořádku se školou hodně prcka hlídala přítele babička a ona slidila. Nyní jde pololetí a došlo to tak daleko ze nás informoval pan učitel od jeho syna ze propadá ze 2predmetu ze 3. Zůstali jsme koukat jako blázni. Prcek k nám jezdí každý druhý víkend ale je u babičky od přítele chce si ho také užít tak je naprd pendlovat sem tam.tak jsme tam všichni.
Dnes jsem nečekali a hned od vcetejsiho emailu smě reagovali jeli do školy a tu hrůzu slyšeli s matkou se nedá jednat
tak bych potřebovala jak je to se svěření do péče nebo stridava péče. Co musíme udělat jaké podmínky musíme splňovat. a druhá věc je takový roztekany bohužel nám to rek i učitel nesoustredeny a prý zanedbana od matky domácí příprava:( tak musíme ještě do nějake poradny co dál kdo prosím pořadí ke komu by to bylo nejlepší dekuji
Musí se podat žádost o svěření do péče na soud. S tím většinou pomáhají různé poradny pro rodinu, nevím z jakého jste města. Ty to sepíší a vypíší důvod, že matka výchovu nezvládá. Jinak poradnu pro prcka určitě škola doporučila pedagogicko-psychologickou poradnu. Té se nebojte, vyšetří ho testy a poradí co a jak ![]()
@renata-l a to jste až v lednu zjistili, jak je na tom kluk ve škole? Trochu pozdě, ne? Od matky je zanedbana domácí příprava? A jak se na jeho domácí přípravě podílíte vy?
@kacz píše:
@renata-l a to jste až v lednu zjistili, jak je na tom kluk ve škole? Trochu pozdě, ne? Od matky je zanedbana domácí příprava? A jak se na jeho domácí přípravě podílíte vy?
dyt píše, že je u nich každý druhý víkend.
Jestli ho máte každý druhý víkend, tak to znamená, že každý druhý víkend nečte, neprocvičuje matiku ani psaní? Prvňák musí mít každodenní přípravu, nenapadlo by mě, že o víkendu se dítě na nic ani nepodívá, jako rodiče by mě navíc zajímalo, jaké dělá pokroky. No, to jen tak na okraj. V poradně zjistí, jestli kluk nemá nějaké nedozrálé oblasti, kdyby měl, je potřeba toto navíc cvičit (to krom klasické každodenní domácí přípravy). Učitel vám taky určitě poradí co a jak procvičovat, aby brzy dohnal svoje spolužáky. Pokud je roztěkaný, tak je dobré pracovat s ním v klidném prostředí bez rušivých vnějších vlivů (aby u toho nehrála televize ani rádio, stále tam někdo jiný neprocházel, aby si s ním člověk na těch 20 minut sedl a byl u něj, ne u toho ještě vařit, věšet prádlo apod.), ideálně ve stejnou denní dobu a tak, aby kluk nebyl unavený (takže těžko před večerníčkem, spíš chvilku po příchodu ze školy). Pracovat denně, aby si zvykl na režim. Jestli se nezvládne soustředit dlouho, tak práci rozdělit na 2 části - 10 minut po příchodu ze školy, 10 minut po svačině, ale to říkám čas práce, nepočítá se do toho vytahování pouzdra z aktovky, hledání tužky, záložky apod. Déle se takto staré děti obvykle nevydrží soustředit, zvlášť, pokud s tím už tak mají problém.
@renata-l A v jakém městě bydlíte či poblíž jaké většího města? podle katalogu služeb bych Vám našla tu poradnu, kdybyste měla zájem o to sepsání na soud ![]()
@kacz napsala jsem to srozumitelné pokud nechápe nekomentujte. když je u nás 2dny tak ho drtime jde k matce a leze ji po hlavě. Proto se snažíme do své péče nebo stridavku. o známkách nám dávala vědět matka didete nepřála si aby otec chodil do školy. Vždy bylo vše v pořádku to nám řekla jen chovqni špatně tak jsem to brali jen ať se uci jelikož se u nás učil tak smě čekali ze i u matky dokud nám nerek učitel ze z matky strany snaha žádná ať se na čemkoliv domli atd
@zuzkasim bohužel 2 dny za 14dnu nestačí se mu věnovat u nás musí mít rád u matky nic. U mě počítá atd i přečte píše ale jak přijde od matky tak je to jako když ho učíte znovu.
@k.o.r.i.n.e.k88 děkuji moc caslav ale není problém kolin kutna hora atd.
@k.o.r.i.n.e.k88 jaké jsou prosím požadavky o svěření dítěte děkuji vím ze nejspíš jestli ho můžeme zabezpečit
Musí být zajištěn prostor pro dítě (pokojík, postel, pracovní stůl). Jinak otec má samozřejmě nárok na podání návrhu, je to i jeho dítě.
@k.o.r.i.n.e.k88 má pokojík postel skříň milion políček s hračkami ale písem v jídelně u stolu protože je tam víc místa a lepší světlo bude to stačit nebo musím koupit stůl i do dětského pokoje. Min. měsíc jsme ho zlikvidovali kvůli místu pro dárky z vanoc
@renata-l Já jsem z jiného okresu, ale poradenství by měla v Čáslavi poskytovat tato služba: http://www.diakonie-caslav.cz/…ska-poradna/ v Kutné Hoře tato organizace http://kh.charita.cz/…radna-racek/ Určitě se toho nebojte, také v jedné takové organizaci pracuji a pomáháme právě se sepisováním takových to věcí (já konkrétně tedy dělám jiné věci, ale vím, že kolegyně tuto služby poskytují
Některé organizace mívají zdarma i právníka, který také hodně pomůže ![]()
@renata-l Tam jde o to, aby měl na to klid. Pokud ho nikdo neruší, tak může psát klidně i v jídelně, když tam má svůj prostor a dostatek světla ![]()