Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co přesně bys udělala jinak? Zareagovala jsi, jak nejrychleji jsi dokázala. Nebo jsi měla na mysli, že bys tu paní nejraději viděla někde v kriminále?
Já nevím - jak jinak bys asi tak chtěla reagovat? Máš na mysli nějakou náhradu škody? To si teda sebe nedovedu představit, že bych na to v tu chvíli myslela. ![]()
Pokud paní reagovala adekvátně situaci (což podle mě reagovala), nedělala bych z toho nic. Taky ji to třeba mrzí, neví si s dítětem rady, nikdy nevíš, jestli nemá nějakou diagnózu… Tys podle mě mohla těžko něco udělat, bylo to asi rychlé.
Je to pitome, ale jsou veci, ktere se stavaji. Kdybych tu maminku jeste potkala, tak bych ji rekla, ze jste skoncili v nemocnici, ale co vic muzes.
Nemuselo to byt dite, mohl to byt pes. Mohl to byt pad z vysky atd…
Preju, at je ditko brzy ok a muzete domu
No nemyslím ze by jsi mohla zareagovat lip, spis jste měli smůlu a narazili na nějaké smrade hold ![]()
Asi nijak, mě přijde, že je vytrestaná dost, že má takové dítě co to dělá.. Jestli dítě seřezala a omlouvala se, tak víc dělat nemohla, určitě ji bylo trapně..
Jako těžko budeš cizí babu nahánět, a´t se ti prokáže občankou…každý myslí v první řadě na své dítě ![]()
Držím palce, ať jste brzy v pořádku doma!
@kvaček píše:
Asi nijak, mě přijde, že je vytrestaná dost, že má takové dítě co to dělá.. Jestli dítě seřezala a omlouvala se, tak víc dělat nemohla, určitě ji bylo trapně..
přesně tak..ono mít takovouto neřízenou střelu doma není žádný ned a paní to evidentně jedno není - dítě potrestala, takže se snaží…co asi jiného by se dalo dělat? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, omlouvám se za anonym ale opravdu mě situace trápí a připadnu si jako ta nejhorší máma na světě… Stala se nám dnes taková věc. Jdeme po ulici, mám 16m dítě a najednou přiletí jiné dítě (cca 4roky nevim), obejme to moje a chce mu dát pusu. Stává se mi toto velice často, nevím vypadá menší a asi evokuje v ostatních nějaký pocit že ji chtějí pohladit, dát pusu, obejmout… prostě nestalo se mi to prvně. Ale tohle dítě bylo jiné. Až po chvíli jsem zjistila že cizí dítě nedalo pusu ale kouslo!! moje do tváře. Jak jsem si všimla hned jsem vykřikla a přiskočila. Bohužel pozdě. Cizí dítě strčilo moje vší silou na zem tedy spadlo hlavou an beton, boule jako blázen, řev, otisk zubů přes celou tvář…
Přiběhla maminka dítěte, dítě seřezala na 3 doby a omlouvala se to jo… no popadla jsem to svý a mazali jsme do nemocnice. RTG, Neurologie, zvracení a noc na pozorování… tak tu tak ležím, po 2h probouzím a kontroluji zda nepadá do mdlob a vyčítám si co jsem mohla udělat jinak… a ptám se Jak by jste reagovaly vy? Myslím vůči té cizí paní a dítěti. Oni jsou teď někde doma, v klidu spí a my tu ležíme v nemocnici… snad to bude dobré ale no… prostě mě užírají výčitky
To je strašné, co se vám stalo!!! Ale nic si nevyčítej. Mám 4 děti a nikdy jsem s nimi nic tak strašného nezažila. To je jako by si někdo vyčítal, že mu na hlavu spadl květináč z okna domu.
Prostě jste byli ve špatný čas na špatném místě… Hlavně, ať to dobře dopadne a jste brzy doma ![]()
Já si myslím, že nic si udělat nemohla…Ale některé děti takové bohužel jsou.Moje dcerka ač vypadá jako andílek, tak umí být taky pěkně zákeřná, ale protože to o ní vím, tak si jí hlídám a upozorňuji, že moje dítě kouše ![]()
Paní zareagovala, pokud to její dítě dělá často, tak jí fakt lituju, její dítě může být třeba duševně nemocné. Ty jsi taky zareagovala normálně. Nic si nevyčítej.
Dobrý večer, omlouvám se za anonym ale opravdu mě situace trápí a připadnu si jako ta nejhorší máma na světě… Stala se nám dnes taková věc. Jdeme po ulici, mám 16m dítě a najednou přiletí jiné dítě (cca 4roky nevim), obejme to moje a chce mu dát pusu. Stává se mi toto velice často, nevím vypadá menší a asi evokuje v ostatních nějaký pocit že ji chtějí pohladit, dát pusu, obejmout… prostě nestalo se mi to prvně. Ale tohle dítě bylo jiné. Až po chvíli jsem zjistila že cizí dítě nedalo pusu ale kouslo!! moje do tváře. Jak jsem si všimla hned jsem vykřikla a přiskočila. Bohužel pozdě. Cizí dítě strčilo moje vší silou na zem tedy spadlo hlavou an beton, boule jako blázen, řev, otisk zubů přes celou tvář…
Přiběhla maminka dítěte, dítě seřezala na 3 doby a omlouvala se to jo… no popadla jsem to svý a mazali jsme do nemocnice. RTG, Neurologie, zvracení a noc na pozorování… tak tu tak ležím, po 2h probouzím a kontroluji zda nepadá do mdlob a vyčítám si co jsem mohla udělat jinak… a ptám se Jak by jste reagovaly vy? Myslím vůči té cizí paní a dítěti. Oni jsou teď někde doma, v klidu spí a my tu ležíme v nemocnici… snad to bude dobré ale no… prostě mě užírají výčitky