Když skoro 3leté dítě dělá

Anonymní
5.1.15 20:02

Když skoro 3 leté dítě dělá

Maminky, chci se zeptat, jak jste řešily situace, když se dítě venku nechce držet za ruku? Nemyslím pořád, ale když je opravdu nebezpečí. Když dítě běhá po obchodu - utíká rodičům a přijde mu to strašně vtipné nebo se začne stekat, když není po jeho? Nebo jak jste naučily děti se obléct když je třeba a ne jak dlouho přesvědčovat. u nás někdy něco zabere a někdy ne, tak mě zajímá jaké jsou třeba další možnosti:) díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5549
5.1.15 20:05

Já nevím, ale já si myslím, že pokud nemá dítě nějaký hendikep, tak by za tohle mělo dostat na zadek nebo být pořádně pokárané. Je to období, kdy zkouší co může a co ne. Pokud to necháš zajít daleko
Pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
5.1.15 20:07

Prostě čapnu za ruku a hotovo jde se, v obchodě mi mladší taky dělá scény, buď čapnu aby nezdrhal i přes scénu když nutně věc potřebuju a nebo odcházím a chodím bez něj. Oblékání je podobné. narvu to na něj ahotovo nediskutuju. At žije období vzdoru :-D :-D :-D :-D a to mu jsou dva a kousek. :mrgreen: Nastavování hranic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
5.1.15 20:08

V tomto jsem byla nekompromisní. U silnice za ruku, i když to znamenalo, že ji budu držet z zápěstí, protože mi ruku prostě nedala a v obchodě jsem nasadila naprosto vážný a až strašidelný výraz, který jsem musela udržet a pokud to nějak moc přeháněla, tak jsem k ní klekla a zašeptala do ucha, že pokud to bude pokračovat, tak… /doplnit něco, o co nechce přijít nebo co má ráda/.
Je to boj, ale u nás to tak naštěstí fungovalo. Nevím, co bych dělala, kdyby si ze mě nic nedělala nebo měla ze mě naopak srandu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.1.15 20:09

Za ruku se mě děti drží bez problémů. Posledníček měl období že nechtěl, jenže město, všude silnice tak holt násilí. Když se nechce převlékat a potřebujem někam jít, tak opět násilí. Nervy mám jen jedny a nebudu ho přesvědčovat. Než vyjdem z bytu už je v pohodě, to jsou takový ty jejich pitomý nálady, máme je taky ale my se umíme ovládat oni ne.
Tak ho prostě převlékni a jeto. Neboj samostatný bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.1.15 20:10

Pokud hrozí akutní nebezpeční třeba na chodníku, u silnice, tak prostě smykem, za cenu nominace na Thálii v kategorii nejuvztekanější dítě v republice.

Jinak tě nepotěším, sedmiletý je dosud - a řekla bych v ještě větší míře než kdykoli předtím - sebou fláknout na zem jen proto, že s emu nepovedlo napsat dobře psací e. Domnívám se ale, že z něj roste ten typ, co postaví roubenku a protože psolední zatlučený hřebík bude křivý, tak vezme sekyrečkua rozmlátí to vzteky na třísečky. Někdy holt ten vztek a choleričnost je součást osobnosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 20:11

Jde o to, že chci vše v klidu abychom neměli nervy ani jeden. Oblékám ho v pokoji, radši si hraje, ale nakonec za deset minut se nějakým klidným způsobem oblékne, chci aby se snažil sám, nechci mu to znechutit tím, že to bude ve zlém. někdy se prostě seberu a jdu si po svém, horší je když potřebujeme někam odejít a už si dáváme bundy a on pořád běhá po bytě a směje se ale pak když vidí že už fakt někam jdeme tak začne knourat že chce jít taky a pak už to jde, asi jednou odejdu na bytový dveře aby si to uvědomil pořádně. V obchodě nestojím o ostudu, ale je fakt, že musím být přísnější aby věděl že co řeknu to platí

• Citovat
  • Upravit
4072
5.1.15 20:12

V obchodě, když utíká, dám ji do vozítka. Když se hrne venku do nebezpečí-silnice apod.,tak buď musí dát ruku, nebo když se sekne a nechce, chytnu bez milosti za flígr. Už se mi párkrát stalo, že se k silnici hrnula rychlostí světla…takže už s tím počítám. Partnerovi se ztratila v obchoďáku, a to byl teprv mazec. Málem bylo po mě 8o. Takže vozítko(nebo nákupní autíčko) je nejjistější.

Příspěvek upraven 05.01.15 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
5.1.15 20:13

A jsou situace, kdy nemám čas zakleknout a vysvětlovat. Prostě musí, i když se vzteká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
5.1.15 20:14

S oblekanim mame problem take, ale venku se s nim nemazlim. Kdyz prestane poslouchat, popadnu ho za ruku a drzim. Z pocatku casto rval a ja ho tak skoro vlacela za sebou, ale brzo pochopil, ze bude lepsi, kdyz bude poslouchat a dokonce si sam rika o ruku. On je asi rozdil, jestli ho drzim rozlobene za zapesti a nebo jestli ho laskyplne drzim za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 20:27

Já když ho chytnu hezky, že jezdí auta, tak se vytrhává a když ho držím teda pevně abych ho udržela, tak začne řvát. asi budu muset s ním někam mimo dosah lidí a trénovat:) on třeba je hodnej v tom, že vždycky se domluvíme, kde zastaví a počká, ale pak už je více aut a tam to nejde

• Citovat
  • Upravit
2266
5.1.15 20:28

Ráno oblékám polospící dítě - to se mi vyplatilo zatím nejvíc, snídá až později - až přijedem ze školy kam odvážíme staršího. do obchodů se snažim nechodit, 3leťák tam dělá bordel a je nad moje nervy mu vysvětlovat že toto nebudem kupovat a to samé chůze ve městě - nemám na něj nervy. Navíc mám nemocná záda takže nějaké běhání, dohánění a nošení nepřichází absolutně v úvahu. Naopak dost uvažuju nad vodítkem, jakýkoliv prudký pohyb mě bolí a zmítající se batole je pro mě očistec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
5.1.15 20:29
@Anonymní píše:
Já když ho chytnu hezky, že jezdí auta, tak se vytrhává a když ho držím teda pevně abych ho udržela, tak začne řvát. asi budu muset s ním někam mimo dosah lidí a trénovat:) on třeba je hodnej v tom, že vždycky se domluvíme, kde zastaví a počká, ale pak už je více aut a tam to nejde

Já myslím, že ani nemusíte mimo dosah lidí ;),většina děti má, nebo měla, tak se nad tím nepozastaví, když se dítě vzteká, a ty ostatní by mi byli šumák 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.1.15 20:31

Hele já se bojím, že to bez ostudy nepůjde. Malá je celkem tvárná, za ruku chodí, ale taky měla záseky. Tak prostě chytit, držet.

Její největší výkon byl, když začínala chodit po venku (na jaře jí byl rok a půl, nechtělo se jí) a odmítala ťapat domů. Chtěla ať ji i s nákupem nesu. Máme to z obchodu přes křižovatku, pro ni pár kroků (pro mě s nákupem a s ní o dost horší), a já si trvala na tom, že aspoň konec obchoďáku dojde sama. Normálně ležela na zemi před obchodem, brečela, paní z ochranky koukaly, pak pochopily a smály se - ona ječela, týraný dítě první třídy, fakt scénka na Oscara… a já s klidem opakovala, že musí dojít na roh a pak ji vezmu. No šly jsme to asi 20 minut, byla celá oválená, ale tuhle intenzitu to teda mělo jenom jednou. Pak už pochopila, že nemá cenu vzdorovat, a že když fakt řeknu (a to já nedělám často :oops: ), tak prostě musí.

Příspěvek upraven 05.01.15 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
5.1.15 20:34

Tak ja jsem ji nastesti naucila, venku kus pred silnici musi cekat, jinak jsem ji razne zachytla a vysvetlila, ze tam jezdi auta a nikdy tam sama nevkroci. Takze i na motorce jede se mnou a drzi me za ruku.
V obchode jsem byla nekompromisni, uz od mala jsem ji ucila, ze v obchode se jen nakoupi a co si vybere jde do kosiku a pak pani pokladni, ze se v krame nebeha a tim to hasne. Taky si vzdy mohla vybrat jednu vec. Nikdy jsem s ni nastesti nemela problem. A nejakou ostudu? Jde ti o vychovu ditete nebo o ostudu? Venku bych ho vzala i smykem, proste auta jsou nebezpecna a basta. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí