Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám 18 měsíčního syna a už jsme z něj s manželem na nervy. Cokoliv řekneme naprosto okázale ignoruje. On moc dobře ví, že to dělat nesmí nebo naopak má udělat a hezky se nám vysměje a jde si dělat co chce
je to strašně roztomilé, ale když to má člověk celý den, tak už je to na hlavu. Na Silvestra se naučil vylézat z postýlky, měl matraci na zemi, takže se ji naučil podlézt. Ať jsme tam dali cokoliv, tak si to odtlačil a vylezl. Což ok, dali jsme mu velkou postel. Jenže my ho v té posteli nemůžeme udržet, je jak bumerang
a to ani ještě nestihnu odejít z pokojíčku a on zdrhá.
Už nevíme, co s ním… já jsem po celém dnu vyčerpaná, protože nespí ani po obědě, pořád jenom utíká.
Nemáte nějaký tip, co s ním?
![]()
Nic, prostě ti nastalo období očí na zádech a bezvědomí po uložení dítka
Nervy šetří obrážení hřišť, heren a odložení v jeslích. Ale to si asi nechtěla slyšet.
@Teruna000 Radu asi nemám, jenom nechápu to jak se naučil vylézt z postýlky, to s tou matrací. Přece když máte normální postýlku, tak z ní nevyleze. Já mám tříletou dceru a pořád spí v postýlce a vůbec by ji nenapadlo z ní vylézt. A ve velké spát nechce, což jsem ráda ![]()
@Teruna000 Dej si inzerát „Daruji za odvoz“.
Taky máme takové dny… Dneska nechtěl po obědě spát, se mnou hysterický záchvat, u tatínka lepší, ale stejně spát nechtěl a vyváděl. Když má dělat něco, co nechce, tak se běží někam schovat - fakt super nahánět dítě v šestém měsíci těhotenství po bytě, vytahovat ho zpod konferenčního stolu či vánočního stromečku, aby se šlo oblíct a mohli jsme stihnout autobus, co jezdí jednou za dvě hodiny. ![]()
@kotyk píše:
Nic, prostě ti nastalo období očí na zádech a bezvědomí po uložení dítkaNervy šetří obrážení hřišť, heren a odložení v jeslích. Ale to si asi nechtěla slyšet.
Ano, hlavně nedřepět doma a měnit co nejvíc prostředí.
Příspěvek upraven 04.01.15 v 18:36
Jo, u nás probíhá něco podobnýho. Dneska ráno už jsem byla opět na prášky. Dny tady začínají křikem, když je manžel doma. Dneska mu dal dvakrát hlavičku a manžel se tak kousnul do rtu. ![]()
To je obdobi. Starsi to mela taky, co sespani tyce pomohlo az cteni pohadek. Cetla jsem dokud neusnula. Jinak z postylky se naucila vylezat v 14 mesicich…
@Lucinka.z.brna píše:
@Teruna000 Radu asi nemám, jenom nechápu to jak se naučil vylézt z postýlky, to s tou matrací. Přece když máte normální postýlku, tak z ní nevyleze. Já mám tříletou dceru a pořád spí v postýlce a vůbec by ji nenapadlo z ní vylézt. A ve velké spát nechce, což jsem ráda
Tak to mas asi hodnou dceru, ale jinak se ditko snazi vylezt ven, proto se delaji i ty vyndavaci sprusle, aby se tomuto zamezilo, aby neprelezal postylku.
Mám to stejné, já si se synem lehnu, dokud neusne a pak si jdu po svých. Kdybych hned odešla, tak taky zdrhá. Jinak s tou ignorací, to je v bledě modrým. Něco mu říkám, usměje se a stejně si jde dělat lumpárnu. Ještě si udělá tytyty, než něco provede ![]()
Hmm, klec? ![]()
Já bych asi beze slova vracela do pokoje.
Nebo jaká je vaše reakce, když uteče z postele ve chvíli, kdy má spát?
@Lucinka.z.brna měl normálně postýlku z Ikeii, ale naučil se jí přelézt, tak jsme položili rošt na zem a „ohrádku“ kolem toho volně…no a tu se naučil zvednout a podlézt.
@kotyk kéž by
to dítě je snad k neutahání…
@Svistice to je přesný :-/
@Bobiska81 Jo hodná celkem je, taky se docela divím, že ji to ještě nenapadlo přelézat, ale není moc vysoká a máme matraci nejníž co to jde
Tohle je průser. Náš maloš se taky v roce a půl naučil vylézat z postýlky a tím v podstatě skončilo jeho odpolední spaní. Výsledek byl, že nám až do tří let dělal ze života peklo, protože den co den byl každé odpoledne protivný kvůli nevyspání. Bohužel ale vydržel třeba hodinu kopat do dveří, až jsem ho pustila.
Nemůžeš si tam s ním třeba lehnout a číst mu pohádku nebo ho držet za ruku a vyprávět mu, až usne?
@Sany80s píše:
Hmm, klec?
Já bych asi beze slova vracela do pokoje.
Nebo jaká je vaše reakce, když uteče z postele ve chvíli, kdy má spát?
Máš osobní zkušenost se stejně starými dětmi? Bezeslova ho vrátíš tak možná třikrát, pak si začneš myslet něco o hajzlíkách, po dalších dvou až třech neúspěších, kdy se na tebe dítě ještě navíc směje a má z toho neskutečnou bžundu Ti ty hajzlíci jdou z pusy, ani nevíš jak. ![]()
@Lucinka.z.brna to bys koukala, jak jsou některé děti vynalézavé
@Sany80s vracíme ho asi tak 2 hodiny do postele…
@Maky.p tak to jsem zkoušela, hystericky ječí a pak mě přeleze, řekne pa a jde pryč ![]()