Dítě nás naprosto ignoruje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.1.15 18:46

@MartinaIrena jo to věřím, naštěstí moje dcera je pohodlná a když je na něco zvyklá tak to nerada mění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
4.1.15 18:47

Chce to vydrzet ma ted to obdobi kdy zkousi co si muze dovolit…Hlavne musis byt dusledna nebo ti pak preroste pres hlavu, vim o cem mluvim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.1.15 18:47

@Lucinka.z.brna Naše starší děti to zvládly kolem roka. Raději jsme je vytahovali hned po probuzení a při uspávání jsme tam byli s nima. No a naše nejmladší to nepochopila ještě ve dvou letech (naštěstí, protože je děsnej kamikaze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
4.1.15 18:48

@Teruna000 - já si ho smotám k sobě do klubíčka, hodím přes něj ruku a houpu mu zadkem. Když sebou mele, tak holt držím pevněji. Většinou ho to do 10ti minut uspí, jak večer, tak v poledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
4.1.15 18:48

@Lucinka.z.brna Děcka mi vylézaly z postýlky, ani jim nebyl rok. Nahoru se nějak dostaly, vyšplhaly, a dolů to buď vyšlo nebo letěly po hlavě. Mladší syn dokonce v 10 měsících, to už i chodil, ovšem zcela bez pudu sebezáchovy.
Kluci šli spát na matrace, asi za rok do velké postele, malá dostala cestovní postýlku, s normální matrací, z té se nevyšplhala.

Zakladatelko, radu nemám, snad jen přežít.
Dceři je 5 a ignoruje mě pořád. Když náhodou poslechne napoprvé, nestačím se divit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
4.1.15 18:49

@Svistice Jo mám dvě osobní zkušenosti. Teď už jsme zvyklí rozumně mluvit, i když nastupuje puberta, takže s rozumným mluvením asi bude brzy konec.
A nastane zase kdo z koho.
Když byly děti malé, vždy jsem vyhrála já a manžel.
V pubertě to čekám horší, protože už mají větší vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.1.15 18:50

@Teruna000 Nejde o to utahat dítě, ale neutahat sebe k smrti a zabránit dítěti v sebevražedných pokusech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.15 18:51

@laducha Tak to já vůbec neznám, že by dítě vylézalo z postýlky, naštěstí. Má v pokojíčku i velkou postel a fakt na ní zatím nechce spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
4.1.15 18:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.1.15 18:55
@Sany80s píše:
@Svistice Jo mám dvě osobní zkušenosti. Teď už jsme zvyklí rozumně mluvit, i když nastupuje puberta, takže s rozumným mluvením asi bude brzy konec.
V pubertě to čekám horší, protože už mají větší vůli.

Na období, až se „domluvíme“ se taky těším. Zatím mám pocit, že mám doma malé zvířátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
4.1.15 19:00

@Svistice Na to období se těš, je nejúžasnější pro rodiče, rodič je ještě bůh, dítě celkem samostatné, už rozumí výhružkám a dokáže si spočítat, že poslechnout je kolikrát lepší.
Super život z hlediska rodičovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
4.1.15 19:04

Přítel by ti doporučil klecové lůžko :-) - mluví o něm už z dob před porodem - :-). Ale jinak nevím, mám menší dítě. Zatím ani nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.1.15 19:06

@achesa1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

řešili jsme to spacím pytlem :-) ale teď mu stačí tak 3 vteřiny na to, aby vylezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
4.1.15 19:13

@Teruna000 Nevím, jestli tě to uklidní nebo spíš znepokojí, ale nejsi v tom sama :) U nás tohle období začalo v cca 16 měsících a trvá doteď - 27 měsíců - ale už vidím oproti létu velký pokrok v tom směru, že už si doma začíná sám pěkně hrát se svými hračkami, když se řekne, že se jde jíst, tak se většinou sebere a jde si sednout apod :) Už s ním začíná být řeč a začíná plnit to, se mu přikáže. I když se o úplné poslušnosti rozhodně mluvit nedá, už je to velká úleva oproti předchozím měsícům :)
Takže myslím si, že žádná rada, jak ho naučit poslouchat neexistuje. Jsou způsoby jak tu neposlušnost zmírnit, ale myslím si, že z tohohle období děti prostě musí vyrůst :) U nás je syn k neudržení a nejvíc neposlušný kdekoli jinde než doma, hlavně venku na velkém prostoru. To ještě teď bojujeme s tím, že nám pořád utíká, nechce chodit za ruku, běhá do silnice a má hroznou radost z toho, že ho nemůžu dohonit :D Teď v zimě je to trochu lepší, v milionu vrstev se hůř pohybuje, ale moc velký rozdíl to není :D
Tak ti asi poradím pořádně si obalit nervy, zatnout zuby a vydržet to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
4.1.15 19:13
Kdy se da z
@Sany80s píše:
V pubertě to čekám horší, protože už mají větší vůli.

Kdy se da rozumne mluvit? Ja mam kluky 11 a 12 let a jeste to porad nejde…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect