Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám dvouletou adoptovanou dcerku. Mám ji moc ráda a jsem velice ráda, že ji máme. Ale je velice temperamentní, nemůžu ji chvíli nechat si hrát samotnou, vše strká do pusinky, i do nosu, vše kouše, ničí, na menší a stejně staré děti útočí, snažím se být důsledná a přísná, ale vím, že to někdy nezvládám. Dcerka měla novorozenecký abstinenční syndrom, její biologická matka brala v těhotenství, subutex, ale i pervitin atd, kouřila, měla snad všechny typy žloutenky. Chtěla bych se zeptat, zda s tím někdo nemá zkušenost?
Řekla bych, že nedělá nic jiného než běžné temperamentnější děti. ![]()
Tvoje dcera potřebuje o něco víc lásky, než jiné děti, to nejlepší, co pro ni můžeš udělat, je milovat ji a být tu pro ni. Vrátí ti to. Ber ji takovou, jaká je a miluj ji bez podmínek.
Při přijetí nám paní doktorka řekla, že bude mít s největší pravděpodobností ADHD nebo jinou neurologickou poruchu, nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za rady
Zkusenost nemam, ale kdybych byla postavena do podobne situace, resila bych to pres bylinky.Ty ruzne chemicke latky, ktere jako nenarozene miminko dostavala z tela matky, urcite mely vliv na vyvoj nervove soustavy, urcite bude mit take zatizena jatra (vztek) a ledviny (uzkosti, vztahy). Zkus se poradit s nekym od dr. Jonase nebo dr. Hoffmanna (tradicni cinska medicina) nebo z Energy. To jsou pripravky, ktere mi vzdy pomohly. ![]()
Firma Joalis (dr. Jonas) ma primo bylinne preparaty na ADHD. Najdi si na netu nekoho, kdo to dela ve tvem okoli.
Zkus doplnit hořčík, kupuju dologran, nebo dělám horcikovy olej (vyzivujicitradice.cz). Je to taková maličkost a rozhodně neuškodí. Ty ho taky ber, hořčík se např. stresem dost spotřebovává. Hořčík a jeste horec. Horec, ten je dobrý na ta játra, jak psala Markéta Fe. Joalis Kapu sobě i dětem. Muzu doporučit, jen je treba najít kvalitního poradce. Ale to je u všech alter i nealter směru stejne.
Hořčík můžeš začít dávat uz dnes
Než najdes nějakou odbornejsi pomo
Doporučuji rybí tuk… Pokud můžeš trochu investovat, tak přímo Eye Q, je to rybí tuk kombinovaný s pupalkovým olejem. Obecně se doporučuje ke zklidnění a zvýšení soustředění u dětí s poruchami pozornosti. Pomáhá to, ale nečekej zázraky.