Období vzdoru v 17 měsíci ?

484
25.12.14 23:16

období vzdoru v 17 měsíci ?

Ahoj maminky, zajímalo by me jestli je možné, že má dcera období vzdoru v 17 měsíci? Všude se píše, že je to mezi 2 a 3 rokem, tak nevím jestli je to ono. Před necelým měsícem to jí bylo 16 měsíců se začala více vztekat, jakmile není po jejím, tak je řev a vztekání a taky když přijde návštěva tak dřív je hezky přivítala a teď sebou před nimi plácne na zem a až po chvíli se uklidní. Může to být to období vzdoru? A je i více netrpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
25.12.14 23:26

Malá má období vzdoru tak od 18 měsíců a pořád to přetrvává (bude mít v březnu 3 roky) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
25.12.14 23:36

@Dana 07 Jo, bohužel to máme doma taky už cca měsíc, 17 měsíců jí bylo včera. Je to kastastrofa, myslela jsem, že mě při třetím dítku už nic nepřekvapí, ale to jsem se velmi mýlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
25.12.14 23:43

Tak to to máme asi fakt stejně, dceři bylo dnes 17 měsíců. Takže je to asi vážně ten vzdor? Měla jsem strach jestli jsem jí moc nerozmazlila, je to moje první, tak povoluju docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
25.12.14 23:45

@Dana 07 ano je to období vzdoru, máme ho taky :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
26.12.14 00:24

Souhlas, začala kolem 18. měsíce a trvá do ted (nyní trileta). Okolo dvou a pul let to gradovalo (to jsem si někdy i musela natočit, protože to bylo jak trailer na psycho) :lol:. Dneska si triskne za sebou dveřma a snaží si zdevastovat pokojik :zed:, to bývají lepsi případy. Preji pevne nervy, v tomhle veku je to jeste rozcvička na vydrž. Asi aby jsme se obrněli a nebyl to takovy šok na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.12.14 00:53

Tak to se mám asi ještě na co těšit co :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
26.12.14 08:05

Myslím že to možný je, moje druhé má šíleně vztekavou už od 11m, první je víceméně hodné ( vzdor se projevuje převážně dělalním legrace, opravdu se vzteká zřídka)..je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.12.14 08:30

V tomto věku se ještě nejedná o období vzdoru, ale o přípravné období se zkratkou MSP - „Může se posrat“ :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.12.14 08:37

Jo, moje deti se zacaly vztekat v roce, presne si pamatuju, jak byl treti v roce sladky hodny detatko a ja skoro brecela, aby tak zustal, ze uz nechci, no nezustal :lol:
Ale ty spravny grady to u nas nabralo kolem 2,5r, do te doby byl rev spis jako dusledek nedorozumneni, nepochopeni. Pak teprve zacal ten vzdor pro vzdor samotny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
26.12.14 09:26

Moje dcera (17 m bude mit) to ma ted stejne, neskutecne urvana, uvztekana a ufnukana. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.12.14 09:42

Je, ten náš se teď vzteká pořád :cert:

• Citovat
  • Upravit
3423
26.12.14 10:13

Takové menší období vzdoru bývá už okolo jednoho roku, pak bude ale ještě hůř. Nebo to taky může postupně narůstat od narození jako u nás. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
22.2.15 08:15

Já řeším to samé s téměř 16ti měsíční dcerou. Je poměrně dost vzteklá už od roku, ale teď se to začalo stupňovat. Při přebalování mě kope do prsou a pořád mě plácá, bije, když se jí něco nelíbí. Bouchá do mě, do hraček, do psa atd.
Všude píšou, že období vzdoru začíná později. Tak jsem si myslela, že třeba i dřív přejde, ale jak tak čtu, bude to ještě horší.
Vlastně moc neporadím, jen jsem si všimla, že to trochu souvisí s růstem zubů. Když je zrovna pár dní klid, projeví se to i na jejím chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 21:17

Holky pomoc! Syn bude mít 17m a už měsíc je fakt jak vyměněny. Nejdřív člověk myslel, ze třeba zoubky, očkování…
Je neuvěřitelně vzteklej, jak není po jeho řve, nepodam mu co chce hned - řev, nerozumím po mě chce - řev, jdeme jiným směrem než chce - řev atd. Mohla bych pokračovat ale tyhle vztekaci/řvací chvilky má po cely den.
V noci se budí tak jednou na mléko a je to jak Sazka do loterie jestli hned usne nebo dostane svůj záchvat a z postýlky bude rvát jak blázen.
Snažím se mu vyhovět, ale ne vždy to jde a ne vždy chci - nenechám se pro jeho radost mlátit, nenechám ho házet hračkami, nebudu ho držet za ruku v autě když chce a já musim řídit atd.
Co pomůže? Je to druhé dítě a u prvního si to nepamatuju, ze bychom něco takového prožili.
Je možné, ze je to období vzdoru? Jak se s tím vypořádat? Popravdě už mám nervy fakt v kýblu a nejraději bych vzala nohy na ramena a někam na týden zdrhla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML