Bití dětí - jaký je váš názor?

87
23.12.14 22:14

Bití dětí

Ahoojky holky,
je mi trošku špatně z toho co píšu, ale s odstupem času by mne zajímaly vaše názory.
Už jsem v nějaké diskusi psala, že mám 4 děti. Dceru (21 let), ta bydlí v Praze. Pak mám dva kluky (17 a 15 let). nakonec adoptovanou holčičku (7 let). Ta je hrozně citlivá snad úplně na všechno. Letos je první třídě a je to šikulka nosí jedničky a hvězdičky.
Problém je asi takový:
Jelikož synové jsou puberťáci, tak se doma občas křičí a nadává kvůli poznámkám a špatným známkám (kterých naštěstí není zase tolik). Protože oba synové jsou poněkud průšviháři :pankac:. Né, vyloženě grázlové, nedokážu si třeba představit, že by měli něco např. s šikanou…nebo tak. ;) Dcera jednoho dne jakýmsi zázrakem dostala poznámku za běhání na chodbě a shodou okolností od té samé suplujcí učitelky ještě pětku. 8o Od syna (15) vím, že to rozhodně není učitelka pro ještě malé nechápající a zmatené prvňáčky. :nevim: Učitelka měla ještě nějakou jízlivou poznámku typu: „To bude mít doma zadek posvícení“ :pocitac:
Nicméně citlivá dcera si to vzala k srdci a se vzpomínkami na občasné scény doma kvůli svým bratrům, dostala strach. Když jsme přijeli domů nic neřekla a zalezla do pokojíčku. Pak řekla, že půjde nachvilku ven na zahradu. Tak šla a potom jsem jí šla zavolat na večeři, ale ona tam nebyla. Volala jsem na ní snad tisíckrát, ale ona nic. Byla jsem skoro šílená strachy a běhala po celé vesnici. Když už jsem chtěla volat policii, objevili jí synové na zahradě schovanou za dřívím. :oops: Všechno jsme nakonec v klidu probrali.
Já bych jí za to určitě netrestala a už vůbec nebila, ani nějak zvlášť nenadávala. :zed: :zed: Chvíli jsem se bála, že jsem úplně selhala jako matka, ale pak mi bylo řečeno, že adoptované a cilivější děti můžou takhle reagovat. :think: :oops:
Každopádně bych chtěla vidět váš názor na tohle celé a potom ještě na tohle:
Já nejsem zastáncem každodenního řezání, ale zase musím přiznat, že dcera občas dostane. Ostatní děti taky když byly malé. Co si o tom myslíte vy?? :kytka:
Mockrát děkuju a promiňte za dlouhou slohovku ;) ;) :kytka: :kytka:

Příspěvek upraven 29.11.15 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
midlajs
23.12.14 22:29

@M.Sejlirka Prelouskala jsem to rychle, hezky se to cetlo.
Muj nazor je takovy, ze by urcite dostala minimalne vyhubovano, ze se schovavala a neozvala se…ostatni bych resila nejdrive domluvou.
Jinak jsem zastance porekadla…„skoda facky, ktera padne vedle…“

• Citovat
  • Upravit
87
23.12.14 22:36

@midlajs Děkuju za názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
23.12.14 22:44

@M.Sejlirka K biti deti- male triletaky, petiletaky, v urcitych situacich ano. Ale od urciteho veku uz ne a 7lete uz je velke dost. Nemluvim o tech 15 a 17letych. Zalezi to na respektu, ktery clovek k tem detem ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
23.12.14 22:44

Ahojky, vždy musí člověk jednat, podle povahy jedince. Jsou děti, které na zadek nepotřebují dostat vubec a pak jsou děti, co to potřebují, jako sůl. Sama píšeš, že je citlivá, citlivý lidé si daleko více, určité věci zabírají a vztahují na sebe. Podle toho se musí snimi i jednat-daleko opatrněji.
Já ti to řeknu tak mám děti 18 let a 15.let. A tet po letech máme dvouletou. A byla jsem zastáncem výchovy bez bití a tělesného trestání. A tet, když jsou velici, tak to vidím, že to byla i chyba. Berou mě, jako kamarádku, mezi náma v jejich očích není žádný rozdíl. Nemají žádnou uctu, ani pokoru k dospělému ani k učitelce, jako k autoritě. Samozřejmě nikdo po nich nechce, aby se mi klaněli, ale ucta a respekt, co by se za nehet vešla uplně chybí. Dám třeba příklad-já volám synovi telefonem, on mi ho zvedne a řekne-co zase chceš, co zase otravuješ. Nemyslí to ve zlém, ale baví se semnou, jako by to řekl kamarádce. A moje řeči, že takhle by se s maminkou bavit neměl, si vyslechne, ale příště by mi řekl to samé. A takových podobných případů je plno. Takže, kdybych se měla vrátit o pár let zpátky, tak určitě bych střídala cukr s bičem. Jak u dcery, tak u syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
23.12.14 22:50

@kotýsek co to je za vetu, ze takto by se s maminkou bavit nemel? To pubertaka akorat nastve, nemel, nemel, a to rekl kdo? Proc nevysvetlit, ze TOBE to vadi, ze take nedelas veci, ktere nema rad a ze nechces, aby s tebou takto jednal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
23.12.14 22:51

@M.Sejlirka
Ja nevim jestli je vhodne se k tomu vyjadrovat kdyz sama nemam deti. Takze kdyz to vezmu spis z profesionalniho hlediska (jsem socialni pracovnik v nizkoprahovem zarizeni pro deti a mladez a prosla jsem si vice socialnimi sluzbami) tak za me fyz. tresty ano, ale vseho s mirou. Bohuzel jsem mela moznost pri sve praci videt i pripady, kdy tam mira nebyla a z deti se staly bud trosky a nebo naopak byli sami nasilnici. Ale dle meho jste postupovala pekne. Navic pokud ma dcera za sebou spatnou zkusenost, je treba ji ukazat, ze svet neni jen cerny. Za me tedy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
23.12.14 22:51

Moc děkuju všm. @Cuddy Já beru zhruba těch 7 let jako hraničních. Starší dítě už bych nebyla. Ale do těch 7 let maximalně 9 let mi to ještě nepřijde moc.
Dcera je hodně mazlivá takže se pořád mazlíme, ale někdy to musí být tvrdší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.14 22:52

Niekde som citala ze predskolak skor pochopi, ked dostane na zadok. S nastupom do skoly sa to lame, a jedna na zadok uz nema taky ucinok.
Ja osobne som proti fackam, sama som dostala v zivote len dvakrat, a to za ‚zvlast tazky precin‘. Na zadok tusim do nejakych 7-8, potom som uz bola schopna prijimat aj ine argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
23.12.14 22:53

@Dia1812 Moc děkuju za váš názor. Docela mi pomohl :andel: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
23.12.14 22:54
A myslíš, že tu autoritu může mít vážně jen rodič, který dá na zadek..? Já to nemyslím nijak zle, jen jestli si myslíš, kdybys třebas jednou za čtvrt roku dala na zadek, že by Ti neřekl „co zase otravuješ“? My jsme čtyři sourozenci, ale já si to třebas vůbec nedokážu představit, že by toto kdokoliv z nás řekl, ale není to tím „zadkem“. Můj bratr má 35, rozhodně není žádný mamánek, ale toto by mámě nikdy neřekl. I jeho žena říká, že má před ní respekt. Já to mám stejně, mám svou hlavu, ale mou máma respektuji.
@kotýsek
@kotýsek píše:
Ahojky, vždy musí člověk jednat, podle povahy jedince. Jsou děti, které na zadek nepotřebují dostat vubec a pak jsou děti, co to potřebují, jako sůl. Sama píšeš, že je citlivá, citlivý lidé si daleko více, určité věci zabírají a vztahují na sebe. Podle toho se musí snimi i jednat-daleko opatrněji.
Já ti to řeknu tak mám děti 18 let a 15.let. A tet po letech máme dvouletou. A byla jsem zastáncem výchovy bez bití a tělesného trestání. A tet, když jsou velici, tak to vidím, že to byla i chyba. Berou mě, jako kamarádku, mezi náma v jejich očích není žádný rozdíl. Nemají žádnou uctu, ani pokoru k dospělému ani k učitelce, jako k autoritě. Samozřejmě nikdo po nich nechce, aby se mi klaněli, ale ucta a respekt, co by se za nehet vešla uplně chybí. Dám třeba příklad-já volám synovi telefonem, on mi ho zvedne a řekne-co zase chceš, co zase otravuješ. Nemyslí to ve zlém, ale baví se semnou, jako by to řekl kamarádce. A moje řeči, že takhle by se s maminkou bavit neměl, si vyslechne, ale příště by mi řekl to samé. A takových podobných případů je plno. Takže, kdybych se měla vrátit o pár let zpátky, tak určitě bych střídala cukr s bičem. Jak u dcery, tak u syna.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
23.12.14 22:58

K tomu fyzickému trestu, já si myslím, že to není určitě žádné týrání, jen nevím, jaký má efekt, co mám tak odkoukáno, sígr si z něj nic nedělá a relativně hodné dítě se bojí :nevim:

Edit: myslím tím, samozřejmě, nějaké plácnutí na zadek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.14 23:01

Moje relativne hodne dite sa z jednej po zadku bud smeje, alebo ryci ze sa Brno zvali zo symbolickeho ‚pohladkania‘, lebo ked uz jednu po zadku slubim, tak to musim dodrzat :nevim: Ja si myslim, ze tie potvory aj poznaju ci som ja vytocena do vyvrtky, alebo este mam nejake rezervy a reaguju podla toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
23.12.14 23:03

@Bábi Zlopočasná
Taky si myslim, ze tohle deti vyciti velmi snadno, stejne jako slabinu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
23.12.14 23:04

@kotýsek úcta a respekt se dá vydobýt bitím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí