Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mmsg píše:
Přesně tak, jako kdyby nestačilo „běžné“ zacházení s dětmi v ČR. Jinak na to video tě nikdo dívat nenutil- třeba mě by ani nenapadlo si to pustit.Ten otec asi sedět nepůjde- proč, když mlátil jenom dítě.
Jo teď si ta to nadávám, jaká jsem kráva..
Pořád to mám před očima. V článku je napsáno, že je zadrželi i se strýcem. Otázka, jestli je zavřou. Mě jinak samotnou nenapadne cíleně vyhledávat videa těchto témat. Ale cpát to na emimino, kde má 90%děti, nebo se snaží je hnus.Ale asi je to můj problém, že jsem citlivka
@ospalámyš píše:
Nepovolila bych to. Každej má navíc jiné měřítko pro „extra zlobení“. Kde pak budeš mít záruku, že si na tvém dítěti nějaká frustrovaná nebo zrovna špatně naladěná učitelka nevyleje zlost kdykoliv se jí bude zdát, že extra zlobí? Ne každá učitelka je laskavá, schopná a s dětmi to umí.
Prostě to musí zvládnout bez tělesných trestů.
S tím souhlasím. Pokud si některá učitelka neumí u dětí udělat přirozený respekt, neměla by tuto práci vykonávat. Přesně s těmi důvody, které jsi napsala souhlasím do puntíku.
@GabinkaCh píše:
Ty své dítěti nikdy neplácneš po zadku? nemyslím facku. Myslím plácnutí anebo pár větších střel přes půdel
Neplácnu.
@GabinkaCh píše:
Holky, velmi by mě zajímalo, jestli byste povolily ve školce to, že kdyby vaše dítě ve školce extra zlobilo nebo učitelku nazvalo kdoví čím, že by mu učitelka mohla dát přes zadek![]()
![]()
V žádném případě.
@krispyna píše:
@Mmsg @blobfish Ja se to opravdu nesnazim vyvratit, ze to tu neni. Jen z hlediska vseobecneho mi prijde, ze jsme vzdelanosti a urovni obyvatelstva na tom lepe, ale je to muj subjektivni nazor. Take rozlisuju poveseni na videu buh vi za co, neslo to dokoukat vs placnuti pres zadek. Jinak jestli se v diskuzi o malem tyranovi radilo neco horsiho je to hrozny..
Nejsem tak pesimistická jako @Mmsg, myslím, že od fyzických trestů se u nás v dnešní době upouští. Ještě před pár desítkami let bylo naprosto normální dostat od rodiče řemenem nebo vařečkou, to už dnes snad dělá málokdo. (A není to tak dávno, kdy bylo normální a obecně přijímané bití žen i sloužících zaměstnanců…) Takže věřím i tomu, že jsme na tom v současné době líp než v Indii.
@Mmsg píše:
Sry, nešlo „jen“ o plácání přes zadek. To, že je na tom ČR lépe než jiný stát nelze prokázat, protože v ČR samozřejmě neexistují žádné statistiky, neboť to nikoho nezajímá. Děti v ČR mají v řadě ohledů horší práva než zvířata, ale je jasné, že většina dětí se s tím nesetká.
Tak ono jen stačí, když má dítě modřiny a ve škole, nebo někde jinde si toho někdo všimne a už se to řeší. Dává se to na sociálku a ta dělá šetření. Takže také souhlasím, že jsme na tom lépe. Dříve to bylo normální, že mělo dítě jelita od bití a nikdo se nad tím nezastavil. Takže souhlasím s @blobfish .Bohužel v té Indii to řešit asi nebudou
Děti tam rodí jak krysy a taky se k nim tak chovají. A to platí i v jiných těchto zemí. Je to hrozné, hrozné:(((
Dnes při moderní výchově, kdy rodiče dítěti domlouvají a domlouvají a ono je má na háku, je tolik spratků naprosto bez respektu vůči rodičům a učitelům. Tak čím to teda je? ![]()
@GabinkaCh píše:
Dnes při moderní výchově, kdy rodiče dítěti domlouvají a domlouvají a ono je má na háku, je tolik spratků naprosto bez respektu vůči rodičům a učitelům. Tak čím to teda je?
já ti nevim, ale moje nikdy nebité děti jsou vcelku v pohodě na rozdíl od dětí vychovávaných klasicky a věř mi, že tady na vsi dostává a zadek téměř každý dítě.
Největší sígr a agresor (šikanoval kdekoho) tady ve vsi byl doma bitej jak žito, takže já tak nějak nepodléhám dojmu, že dát na zadek rovná s dobrá výchova a vychované dítě. ![]()
Podle mě je to složitější než poněkud jednoduchá úvaha - budeš dítě „bít“ a výchova se zdaří.
@GabinkaCh píše:
Dnes při moderní výchově, kdy rodiče dítěti domlouvají a domlouvají a ono je má na háku, je tolik spratků naprosto bez respektu vůči rodičům a učitelům. Tak čím to teda je?
Hele moje babicka uci pres!!50 let!!. Onehda jsem se ji ptala, zda ji prijde, ze za ty generace jsou deti jine/hloupejsi/chytrejsi. A ona odvetila, ze deti jsou stale stejne ( hlavne 1 stupen ZS ), ale ze s rodici je to od dekady k dekade horsi. A je vice deti s nejakym “ problemem “. Rodice pry mavaji papiry s nejakou nemoci a disfunkci a ji prijde, ze opravdu problem ma tak ctvrtina deti z tech co ten papir maji. Takze asi tak. Samozrejme to je nazor 1 cloveka nicim nepodlozeny.
@GabinkaCh píše:
Vy jste ve škole neměli grázly bez respektu ke komukoli a čemukoli? My tedy jo. Výchova fyzickými tresty není lepší výchova, dítě, na které neplatí jiné výchovné metody, nebude reagovat ani na ty fyzické tresty (leda bys ho potrestala fakt tvrdě, ale pak bude spíš zlomené než vychované a bude se chovat žádoucím způsobem ze strachu, ne proto, že to považuje za správné). Na některé děti plácance zaberou, ale na takové by zabraly i jiné metody. Akorát to plácnutí je v danou chvíli nejdostupnější a nejsnazší a rodič tak uvolní vlastní napětí, takže se vlastně nedivím, že se k tomu dost rodičů pořád uchyluje. Ale fakt to jde i bez toho.
@GabinkaCh píše:
Holky, velmi by mě zajímalo, jestli byste povolily ve školce to, že kdyby vaše dítě ve školce extra zlobilo nebo učitelku nazvalo kdoví čím, že by mu učitelka mohla dát přes zadek![]()
![]()
učitelky by měly vědět jak na dítě, mají na to školy
,každé dítě někdy dostane na zadek, ale ne tak že tam má modřiny, jinak co se týká fackování to neuznávám, nemůžu to ani vidět..a takové to pohlavkování taky děs, kdo to tak řeší má už nervy někde a měl by sám vyhledat odborníka..
Já nejsem pro plácání, ale měli jsme u nás přd xx lety takovou věc, že stará učitelka, co učila celý život, si dovolila tehdy klukovi, ve třetí třídě dát facku a byla na ni přivolána policie..
Většina maminek řešila facku, jak si to mohla dovolit.. Asi jsem divná, ale mě první napadlo, jak takový kluk může říct učitelce do očí je p. ča
i přes opakovené výzvy at neni drzý, tak to zopakoval
Já jsem spíš četla, že děti jsou stejne, ale právě rodiče se mění..
@Janasas píše:
Já nejsem pro plácání, ale měli jsme u nás přd xx lety takovou věc, že stará učitelka, co učila celý život, si dovolila tehdy klukovi, ve třetí třídě dát facku a byla na ni přivolána policie..
Většina maminek řešila facku, jak si to mohla dovolit.. Asi jsem divná, ale mě první napadlo, jak takový kluk může říct učitelce do očí je p. čai přes opakovené výzvy at neni drzý, tak to zopakoval
Já jsem spíš četla, že děti jsou stejne, ale právě rodiče se mění..
A proč by to neudělal, když ví že na něj nemůžou
To co jsem viděla na videu, z toho se mi chce brečet. Jinak děti občas dostat musí, a mohla by se na mě nějaká matka s anglickou výchovou špatně podívat, když dám dceři na zadek a hned bych ju poslala do patřičných mezí.