Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny,
snad tím tématem nikoho nepobouřím, ale díky dnešní výměně názorů s manželem jsem se rozhodla ověřit si názor dalších lidí
Náš devítiletý kluk je asi trochu nadýmavější typ, stačí aby snědl čerstvé pečivo nebo měli ve škole něco nadýmavějšího a dost pouští větry. Ne že by to bylo od rána do večera, ale stane se např. 3× do týdne že odpoledne sedíme třeba v obýváku a párkrát si prostě prdne, no moc to nevoní
. Ne, že by to dělal schválně, prostě na něj přijde potřeba, tak to udělá prostě přirozeně. Mně je to celkem fuk, i když sama si teda ulevuju v naprostém soukromí, ale prostě mi to nevadí, když si mladej upšoukne, lepší, než kdyby to zadržoval a měl pak nějaké problémy. Ovšem manžel se z toho může pominout. Dneska jsme tu všichni tři byli v jedné místnosti, syn si párkrát prdnul, manžel začal mít hlasité řeči ohledně smradu atd. a ať si jde jinam. Pak asi za půl hodiny syn přišel, sednul si vedle něho a prostě mu to zase uniklo. A manžel vylítnul, že to bylo naposled, ať si chodí prdět za dveře a já zase vylítla na něj, že snad kluk je doma, tak proč by si tu nemohl prdnout (jasné, že mladej ví, že normálně jinak v cizí společnosti se to nedělá
). A manžel na to že to prostě dělat nesmí, když je on v místnosti, že mu to vadí.
Takže abych to shrnula, zajímalo by mě, jestli jsem divná já a mám klukovi připomínat, ať holt před tatínkem lítá za dveře a doufá, že se mu to uvnitř nezabetonuje nebo je divný manžel, že je takový cimprlich a nadává dítěti. Jak to chodí u vás? ![]()
@Gina a je pro něj takový problém, aby to před manželem nedělal? Ve škole asi taky uprostřed vyučování neprdí a žádný zdravotní problém z toho zřejmě nemá.
@Gina prdícímu devítileťákovi bych taky doporučila chodit za dveře. Už je velkej a ovládat se umí. Samozřejmě když mu to občas ujede, nevím při cvičení, blbnutí tak to bych neřešila. Ale jestli mu to ujíždí i v sedě na sedačce tak to není normální, nemá nějaké zdravotní problémy?
Chodíme si ulevovat na zachod
Mrnata ještě ne, ty tomu nerozumí, ale puberťák a dospělí proste chodi na WC.
Ahoj
Já byla vychovávaná v tom, že ve společnosti se prostě nepšouká, navíc, když to má i pachovou stopu. I v rámci rodiny by mi to připadalo neslušné a své děti budu učit chodit za dveře, pokud si budou chtít ulevit ![]()
No já nevím, myslím si to co @kacz … mě by to bylo nepříjemné ![]()
@Blackova.K píše:
@Gina prdícímu devítileťákovi bych taky doporučila chodit za dveře. Už je velkej a ovládat se umí. Samozřejmě když mu to občas ujede, nevím při cvičení, blbnutí tak to bych neřešila. Ale jestli mu to ujíždí i v sedě na sedačce tak to není normální, nemá nějaké zdravotní problémy?
@kacz píše:
@Gina a je pro něj takový problém, aby to před manželem nedělal? Ve škole asi taky uprostřed vyučování neprdí a žádný zdravotní problém z toho zřejmě nemá.
U nas kdyz se neco takoveho stane tak se omluvime a ok.. nedelame to schvalne, ale nekdy se stane… padnou usmevne poznamky na smrad vyvetra.se a ok… moje maminka na to ma „porekadlo“ ( od sve maminky a babicky) " Co je po pardone ked je po fazone (fazole)"
- to jen tak na odlehceni a na zasmani…
Syn at se pokud mozno snazi v soukromi a kdyz se jednou treba za tejden stane tak to manzel prezije ne
me osobne to taky vadi, ale abych za to na nekoho doma rvala to asik ne… proste slusne poprosim aby to predemnou nedelal a je to ![]()
Příspěvek upraven 06.01.15 v 22:18
@BlueFairy na tý profilovce nejsi ty že ne?
jestli jo, tak to nechci vědět.
Souhlas, už je velký chlap.. chce to se naučit slušnosti a vychování ![]()
Domov je nase utociste a bezpeci, soukromi. Prijde mi to nevhodne u stolu u jidla, ale na tom gauci psoukame vsichni, ze to zni jak hra na varhany a akorat nekdo anadava a jde otevrit okno.. kde jinde to delat, nez doma?… dcera zase krká, jsou ji tri. krka jak rusky hornik.. rekne, ze je cune a pardon a stejne zas takle krkne
venku to nedelame. jsme lidi ne stroje
![]()
@Blackova.K píše:
@BlueFairy na tý profilovce nejsi ty že ne?jestli jo, tak to nechci vědět.
není, ale je jí podobná ![]()
Asi zalezi jak si to mela ty a manzel doma, jste kazdy zvykly na neco jineho.
U nas toto neresime, kdybychom meli porad litat za dvere ![]()
Tak pokud syn citi, ze to na „nej jde“ a stihne odskocit na wc nebo za dvere tak nevidim duvod proc by nesel. Jako ulitnout mu to muze to se stane. Ale kdyz to nekomu vadi tak je treba kompromisu.