Rozdílné názory - etický problém prdícího dítětě doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
6.1.15 23:45
@Samamama píše:
Tak jsem si zas prodloužila život, jak jsem se u diskuse zasmála. A chca, nechca, musím se přidat na menšinovou stranu prdících dobytků :mrgreen:. U nás doma se toto provozovalo naprosto svobodně a bez omezení, nikdo se nepokoušel chodit za dveře, nakonec 5 lidí v poměrně malém bytě by se za těma dveřma taky pořád sráželo :mrgreen:. A světe div se, přesto jsem i jako dítě věděla, že ač doma můžu, tak na veřejnosti se neprdí. Přijde mi veselá představa, jak si chodím ulevovat na záchod, některé dny by asi nemělo cenu vycházet :mrgreen:. Ale ať si to každý dělá jak chce, ale pokud manžel krká u stolu jak křivoklátský jelen, tak nemá co moralizovat ohledně flatulence.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.1.15 23:46

@majki.r je to jen diskuze a můj názor je jen závěr toho co jsem přečetla a nemyslím, že je na tom něco špatně - prostě to každej vidí jinak chápu - ovšem já sama za sebe své děti pochválím, když prdí - prostě raděj, když se mi doma vyprdí, než abych tu v noci lítala kolem nich a jejich bolestí - nahřívala, masírovala bříška apod.
na veřejnosti také neprdíme, ale jak jsem tu četla, tak bych se ráda odstěhovala do Švýcarska - tam bych žila opravdu v pohodě a asi i bez zbytečných bolestí
chápu, že někomu to prostě nevadí, když občas zadrží prdík, ale pokud vaše zažívání je poškozeno, tak věřte, že to vadí dost
u dětí se snažím zjistit příčinu a odstraňovat, ovšem jíst musí a není tak lehké, hned najít vše, co jim a vadí, navíc pokud jsou nemocné - hned je to také horší
a opravdu si myslím, že jsme dost upjatí a naopak jiné věci, které by nám měli vadit mnohem více než pár smradlavých prdů, jsou nám putna nebo s nimi dokonce souhlasíme - prostě každý na to má svůj názor a já se jen vyjádřila v diskuzi a nikomu ten svůj nenutím, jen hodnotím, jak na mě aktuální diskuze působí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.1.15 23:51
@petramrk píše:
@majki.r je to jen diskuze a můj názor je jen závěr toho co jsem přečetla a nemyslím, že je na tom něco špatně - prostě to každej vidí jinak chápu - ovšem já sama za sebe své děti pochválím, když prdí - prostě raděj, když se mi doma vyprdí, než abych tu v noci lítala kolem nich a jejich bolestí - nahřívala, masírovala bříška apod.
na veřejnosti také neprdíme, ale jak jsem tu četla, tak bych se ráda odstěhovala do Švýcarska - tam bych žila opravdu v pohodě a asi i bez zbytečných bolestí
chápu, že někomu to prostě nevadí, když občas zadrží prdík, ale pokud vaše zažívání je poškozeno, tak věřte, že to vadí dost
u dětí se snažím zjistit příčinu a odstraňovat, ovšem jíst musí a není tak lehké, hned najít vše, co jim a vadí, navíc pokud jsou nemocné - hned je to také horší
a opravdu si myslím, že jsme dost upjatí a naopak jiné věci, které by nám měli vadit mnohem více než pár smradlavých prdů, jsou nám putna nebo s nimi dokonce souhlasíme - prostě každý na to má svůj názor a já se jen vyjádřila v diskuzi a nikomu ten svůj nenutím, jen hodnotím, jak na mě aktuální diskuze působí

Jasně :-) Však u malých dětí bych byla taky ráda za jakýkoli prdík, hlavně, at´ nemá bolení bříška, to naprosto chápu.
No jo, jsem byla vychovaná v tomto upjatě a nejspíš to budu přenášet i do mé rodiny, ale přehánět to nebudu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.1.15 23:52

@mahdalka - Češi zase naprosto běžně veřejně smrkají, což je naprosto nepřípustné pro spousty jiných národů - jednou jsem četla anketu mezi cizinci z různých koutů světa a české smrkání byl jejich typický kulturní šok.

Střevní aktivita - my děti omezujeme zejména u stolu, ale jinak nám stačí „pardon“. Někteří členové rodiny na to i víc trpí, tak by se buď hodně naběhali, nebo si způsobovali zdravotní obtíže. Rozlišujeme doma a venku, ostudu nikdo nedělá (ačkoliv smrkáme, to je vlastně pravda 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
7.1.15 00:03

@Len-til-kah no vidíte, to jsem ani netušila - o tom smrkání
a co jako dělají - to si jen otřou nos? to si nedokážu představit, že já jako alergik bych nemohla veřejně smrkat, to už bych mohla rovnou zůstat zavřená doma navždy :mrgreen:

@majki.r jo, tak já asi pocházím tak napůl, můj otec je dost upjatej - ovšem sám rozhodně není svatej - spíš to vždy požadoval po jiných
a máma je v tomhle hodně benevolentní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.1.15 00:06

@Len-til-kah já věděla, že smrkání na veřejnosti je neslušné v Japonsku (nebo u všech asiatů?, to nevím), ale ono je těch národů víc? Ale zas prý mohou popotahovat, z toho bych se zas zvencla já, to nesnáším (takže u nás doma si každý může vypouštět plyny jak chce, ale popotahovat ne, to nadávám, podávám kapesník…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.1.15 00:08

Pro mě z této diskuse vyplynul jednoznačný konstruktivní závěr: je lepší že svého dítěte vychovat svobodomyslného prdlavku. Neboť v rodině, kterou založí, mu nevadí ani zdatný větroplach, ani upjatý propagátor vyvalených boků - ten ať si klidně běhá pouštět duchy před vchod do paneláku, volnomyšlenkář mu to rád dopřeje. Dokonce bych si dovolila říci, že v rodině bez skrupulí prdících se bude tak nějak volněji dýchat, než v domácnosti, kde je hlasité tělesné pochody třeba pod hrozbou veřejného lynčování vynést až za dveře i při sledování finále mistrovství světa ve fotbale či vyvrcholení série Ordinace v růžové zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
7.1.15 00:08

@Samamama v turecku nesmrkaji verejne… v japonsku jen nepouzivaji kapesnik

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
7.1.15 00:10
  • Citovat
  • Upravit
12550
7.1.15 00:10
@Samamama píše:
@Len-til-kah já věděla, že smrkání na veřejnosti je neslušné v Japonsku (nebo u všech asiatů?, to nevím), ale ono je těch národů víc? Ale zas prý mohou popotahovat, z toho bych se zas zvencla já, to nesnáším (takže u nás doma si každý může vypouštět plyny jak chce, ale popotahovat ne, to nadávám, podávám kapesník…).

Jaj, na popotahování jsem taky alergická, jakmile to slyším, mám hned knedlík v krku. Měli jsme učitele na gymplu, co strašně popotahoval, ale ten to bral až z paty… a z hodiny chemie a biologie jsme vždy odcházeli uchrchlaní, jak se každý toho knedlíku snažil zbavit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.1.15 00:11

@shellmyska šmarijá a do čeho smrkají? Jako fotbalisti? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.1.15 00:13
@Slečna Ferka píše:
Pro mě z této diskuse vyplynul jednoznačný konstruktivní závěr: je lepší že svého dítěte vychovat svobodomyslného prdlavku. Neboť v rodině, kterou založí, mu nevadí ani zdatný větroplach, ani upjatý propagátor vyvalených boků - ten ať si klidně běhá pouštět duchy před vchod do paneláku, volnomyšlenkář mu to rád dopřeje. Dokonce bych si dovolila říci, že v rodině bez skrupulí prdících se bude tak nějak volněji dýchat, než v domácnosti, kde je hlasité tělesné pochody třeba pod hrozbou veřejného lynčování vynést až za dveře i při sledování finále mistrovství světa ve fotbale či vyvrcholení série Ordinace v růžové zahradě.

Jé, to už bereš moc extrémně :kytka: My jsme sice byli vychováváni k tomu, že pšoukat před ostatními je velice neslušné, přesto ale nikdo nebyl lynčován, když se mu zadařilo :-) Nikdy jsem to jako dítě nevnímala jako problém ani jako věc, co by mě měla omezovat a těžko ji snášet…prostě to bylo normální a když se povedlo, tak se všichni zasmáli, dotyčný se omluvil a bylo to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.1.15 00:13

@majki.r ty člověku umíš zvednout kýbl před spaním :mrgreen:, ty tahaný z paty obzvlášť nesnáším (možná i závist, já to prostě neumím). A vůbec, pro mě je nejhorší výměšek lidskýho těla ne stolice, jako pro většinu, ale chrchel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.1.15 00:14

@petramrk - teď právě jsem to hledala a dohledala jsem, že se to nesluší v Číně a Japonsku (tam radši popotahují, ble), v Turecku, v Egyptě, na Ukrajině, přísala bych, že jsem někde viděla rozhovor s Francouzkou, ale to už neumím najít. Bude těch zemí mnoho. Zase ale hodně z nich má jiné svoje libůstky, které by neprošly u nás - jako to popotahování, krkání, plivání po zemi a takové.
Třeba tady je nějaké povídání.
EDIT: Než já to sesmolím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.1.15 00:15

Ohledně smrkání, my třeba byli vychovávaní k tomu, že se nesmrká u stolu, ani nevytahuje kapesník. Jinak kdykoli jindy ano, ale ne u jídla, to se prostě vstalo a člověk se otočil k ostatním zády. Připadá mi to normální a slušné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí