Rozdílné názory - etický problém prdícího dítětě doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
6.1.15 23:15

@majki.r
Dobrou, mám důležitější věci na práci než tuhle plodnou diskusi

• Citovat
  • Upravit
4737
6.1.15 23:16

Já tedy nevím, nečetla jsem všechny předchozí příspěvky, ale moje dítě se učí, když si krkne nebo prdne ve školce, říct pardon (učí je to přímo ve školce), zavedli jsem to i doma. I my se omlouváme, přijde mi slušné se omluvit. Ale omezovat dítě aby neprdělo? to si má jako vyvalit bok? jako jasný, vysvětlit, že když má potřebu, tak ať jde na záchod atd. - těm starším dětem - když nejsou doma, ale někde na veřejnosti. To samé s tím drbáním - vysvětlit dětem, že je to normální, ale o samotě. Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.1.15 23:17
@winyanka píše:
Já tedy nevím, nečetla jsem všechny předchozí příspěvky, ale moje dítě se učí, když si krkne nebo prdne ve školce, říct pardon (učí je to přímo ve školce), zavedli jsem to i doma. I my se omlouváme, přijde mi slušné se omluvit. Ale omezovat dítě aby neprdělo? to si má jako vyvalit bok? jako jasný, vysvětlit, že když má potřebu, tak ať jde na záchod atd. - těm starším dětem - když nejsou doma, ale někde na veřejnosti. To samé s tím drbáním - vysvětlit dětem, že je to normální, ale o samotě. Toť můj názor.

Přemýšlím, jak to myslíš. Samozřejmě bych neomezovala nikoho, aby si nemohl ulevit, ale v soukromí, ne v mé přítomnosti. Tedy pokud je mu více než 5 let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4737
6.1.15 23:22

@majki.r asi je to na stanovení přímo doma. Já mám ještě malé děti, tam to moc ovlivnit nejde, ale už teď ví, že se má omluvit, když se to stane. Chlap se u nás neomezuje (nebo tedy omezuje, ale občas se prostě stane), jinak si myslím, že to jde dětem prostě vysvětlit.
Upřímně si myslím, že i když doma lidi nemají omezení (a před sebou prdí :-D) tak i dítěti jde vysvětlit, že se to při přítomnosti jiných lidí nesluší a mají si odejít jinam. Nevím jak jinak to napsat. Každý má hranice nastavené jinde, ale to není jen u v tomhle případě - sprostá mluva, hádání se, plácání přes zadek atd. Věčná témata, jiné názory a nikdy se všichni neshodnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.1.15 23:24
@winyanka píše:
@majki.r asi je to na stanovení přímo doma. Já mám ještě malé děti, tam to moc ovlivnit nejde, ale už teď ví, že se má omluvit, když se to stane. Chlap se u nás neomezuje (nebo tedy omezuje, ale občas se prostě stane), jinak si myslím, že to jde dětem prostě vysvětlit.
Upřímně si myslím, že i když doma lidi nemají omezení (a před sebou prdí :-D) tak i dítěti jde vysvětlit, že se to při přítomnosti jiných lidí nesluší a mají si odejít jinam. Nevím jak jinak to napsat. Každý má hranice nastavené jinde, ale to není jen u v tomhle případě - sprostá mluva, hádání se, plácání přes zadek atd. Věčná témata, jiné názory a nikdy se všichni neshodnou

Máš pravdu, každý má hranice nastavené někde jinde, co je někde normální, bych já kolikrát nezkousla a naopak. Jsem zvědavá na své děti, zatím čekám první, tak vycházím jen z toho, co mě učili doma jako dítě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4737
6.1.15 23:28

@majki.r pokud ještě nemáš děti, věř že hranice se posunou. Já vždycky udiveně zírala, jak se některé děti chovaly, pak mé došli do toho samého věku a zjistila jsem, že je to naprosto stejné. Člověk míní, život mění :-) dobrou noc a přeji čerstvý nesmardlavý vzduch :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.1.15 23:29

No přečetla jsem dvě stránky diskuze a asi si dost lidí bude myslet, že jsme u nás prasata - ale ať - jako sorry, ale doma, kde jsme jenom my se omezovat? :nevim:
je vidět, že asi nikdo z vás nemá následné potíže
jinak pořekadlo „Lepší jeden prd, než deset doktorů.“ vás tu asi moc neslyšelo
přeji vám, ať vám zadržované prdíky i doma nikdy neudělaj potíže
ale takové zaražené větry dokážou celkem dobře napodobit i infarkt - chápu, že to nikoho neohrozí, ale bolest je to šílená a dokonce se najdou i tací, kteří si opravdu zavolají sanitku

jinak o tvém muži si zakladatelko myslím, že ani on není tak čistý jako lilium, protože nejvíc křičí potrefená husa - chápala bych, že mu vadí smrad, tak může větrat, nebo mohl kluka slušně požádat, aby se snažil odejít - ale hned kvůli tomu zuřit :zed:

jen koukám, kam až jsme to dotáhli jako společnost, ani ve vlastním domě už si nemůžu svobodně prdnout - no super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
6.1.15 23:33
@mahdalka píše:
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale k tématu asi tolik - ségra žije ve Švýcarsku a tam prděj nejen doma v soukromí a to klidně i u tolu, dokonce i dospělí, ale všude, i v obchodě, v restauraci… :nevim: :poblion: Synovcům je 9 a 13 let a když s nima někam jdeme je mi to dost nepříjemný. Když byli loni v Čechách a šli jme na oběd, kluci u stolu normálně nahla prděli a já se se ségrou pohádala, je mi to dost nepříjemný :zed: Ona zase nechápe mě, prej jsme tady v Čechách divný a upjatý :zed: Teď mám malýho yna a jsem zvědavá jak mu jednou budu celou tuhle situaci vysvětlovat - už se vidím jak všichni sedíme na chalupě u stolu a obědváme, ségry kluci prděj ostošest a náš to bude mít zakázaný :nevim: u stolu teda rozhodně :nevim:

Musis mu vysvetlit, ze kluci jsou ze Svycar a jsou zvykli, ze ten vysokohorsky vzduch to odvane do Ital! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12550
6.1.15 23:34
@winyanka píše:
@majki.r pokud ještě nemáš děti, věř že hranice se posunou. Já vždycky udiveně zírala, jak se některé děti chovaly, pak mé došli do toho samého věku a zjistila jsem, že je to naprosto stejné. Člověk míní, život mění :-) dobrou noc a přeji čerstvý nesmardlavý vzduch :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

Děkuji :kytka: Dobrou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
6.1.15 23:37
@petramrk píše:
No přečetla jsem dvě stránky diskuze a asi si dost lidí bude myslet, že jsme u nás prasata - ale ať - jako sorry, ale doma, kde jsme jenom my se omezovat? :nevim:
je vidět, že asi nikdo z vás nemá následné potíže
jinak pořekadlo „Lepší jeden prd, než deset doktorů.“ vás tu asi moc neslyšelo
přeji vám, ať vám zadržované prdíky i doma nikdy neudělaj potíže
ale takové zaražené větry dokážou celkem dobře napodobit i infarkt - chápu, že to nikoho neohrozí, ale bolest je to šílená a dokonce se najdou i tací, kteří si opravdu zavolají sanitku

jinak o tvém muži si zakladatelko myslím, že ani on není tak čistý jako lilium, protože nejvíc křičí potrefená husa - chápala bych, že mu vadí smrad, tak může větrat, nebo mohl kluka slušně požádat, aby se snažil odejít - ale hned kvůli tomu zuřit :zed:

jen koukám, kam až jsme to dotáhli jako společnost, ani ve vlastním domě už si nemůžu svobodně prdnout - no super

Proč z toho hned dělat takové závěry, tak prostě je tu víc názorů, to je u diskuse normální, ne? Však ať si to doma každý dělá jak chce.
Jinak my doma nikdy neprděli před ostatními, chodili jsme za roh nebo na záchod a nikdo (až na mě) neměl žádné zdravotní problémy, a ty mé si myslím rozhodně nejsou způsobeny tím, že bych chodila pšoukat o tři metry dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
6.1.15 23:38

@petramrk hurá, normální názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
6.1.15 23:38

Jinak uz Egon Bondy rikal:" S neznou opatrnosti prdim, abych se neposral."

Kdyz doma nemuzu byt sama sebou, pak nejsem doma. Holt i ten prd ke mne patri!

• Citovat
  • Upravit
6160
6.1.15 23:39

@Gina
U nás prdíme normálně před sebou, nikdo to neřeší. Já si z legrace klidně us**u i nahlas před manželem :mrgreen:
Když si prdne naše roční tak ji velmi chválíme, že je šikovná :palec:

Protože prdění je zdravé a nutné ;)

No a pokud manžel třeba zrovna hnije zaživa, tak mu říkám ať vystrčí pr**l ven na chodbu (bydlíme v paneláku) ať nám to doma nesmrdí :D

Jinak to prostě bereme v pohodě, z legrace. Nejsme konzervy :pankac:

S nadsázkou jsme jak rodina toho Zamilovanýho profesora z té komedie :P (přeháním)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
6.1.15 23:40

Tak jsem si zas prodloužila život, jak jsem se u diskuse zasmála. A chca, nechca, musím se přidat na menšinovou stranu prdících dobytků :mrgreen:. U nás doma se toto provozovalo naprosto svobodně a bez omezení, nikdo se nepokoušel chodit za dveře, nakonec 5 lidí v poměrně malém bytě by se za těma dveřma taky pořád sráželo :mrgreen:. A světe div se, přesto jsem i jako dítě věděla, že ač doma můžu, tak na veřejnosti se neprdí. Přijde mi veselá představa, jak si chodím ulevovat na záchod, některé dny by asi nemělo cenu vycházet :mrgreen:. Ale ať si to každý dělá jak chce, ale pokud manžel krká u stolu jak křivoklátský jelen, tak nemá co moralizovat ohledně flatulence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.1.15 23:44

Doma se synem řešíme totéž. Nějaké drama se nekoná, ale posíláme ho na WC. Přijde mi to normální a slušné, i já to tak cítím. Jinak zjistila jsem, že problémy se mu zhoršují, když splácá dohromady plno jídla, hlavně sladkého, a když zapomene jít na velkou. Takže tohle hlídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí