2,5leté dítě neposlocuhá

33
6.1.15 14:37

2,5 lete dítě neposlocuha

Ahoj holky, určitě tady diskuze už někde je ale nějak nemam čas hledat.

Jdu si pro radu. Mam 2,5 leteho kluka co vůbec, ale vůbec neposlocuha. A už nevím jak na něj. Mate to taky nějak podobně? Syn vůbec neposloucha, u oblikani utika, když po něm něco chci tak děla že mě vubec neslyši, o vztekani ani nemluvě. Venku nam utika, babičce ani nemluvim :zed: Přitom to nebylo nijak rozmazlovane ditě.. ale nic na něj neplati.. A ni zákazy pohadek atd, nebo okřiknuti, ani na zadek… Na to mi ještě řekne,, dej mami dej mi na zadek,, :zed: Tak že už nevim jak na něj,

Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10468
6.1.15 14:41

Tak to si ráda počkám na rady, protože jsi přesně popsala našeho kluka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.15 14:42

Naprosto normální batole. :nevim: Obrnit se pevnými nervy a nastavit nějaké mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
6.1.15 14:42

Jednině důslednost a zase důslednost. Když nastíníš trest, důkladně ho dodržet. Pokud utečeš od oblékání, nebude pohádka celý den. Nebo prostě „sáhnout“ na něco, co má rád - hračka, činnost. Ale na 100% to dodržet za všech okolností. A také hodně chválit, když poslechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
6.1.15 14:53

Přesně tak, jasně stanovene hranice a důsledné dodržování, nikdy trestem jen nevyhrozovat, ale vždy konat a musí to dodržovat celá rodina. A kdyz se chova nevhodně tak si ho nevsimat, když se doma vzteka tak odejit do jine místnosti a mluvit s ním až když se chová správně. A taky správné chování vždy ocenit pochvalou, aby věděl že když se bude chovat dobře, tak si okolí všimne a ocení to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.1.15 14:55

@saba-1 hahaha, prave jsem dopsala prispevek do diskuze, kde mi nejaka supermatka naznacila, ze jsem asi nedusledna a netrpeliva, kdyz necham rok a ctvrt stare dite lezt do lednice, resp. neumim mu to zakazat. Takze ac mas starsi dite, rada si pockam na nejake ohlasy, jak naucit dite poslouchat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.1.15 15:00

@marrlinka
Tak jestli opravdu neumíš zabránit rok a čtvrt starému dítěti vlézt do lednice, tak za rok ti doopravdy poleze po hlavě. :mrgreen:

@saba-1
Je to normální, tohle zažíváme každá, chce to se skutečně obrnit, ale důslednost, důslednost, důslednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
6.1.15 15:02

Já teda musim říct, že máme relativně velmi hodné dítě (na 16 měsíců). A stejně když ho to chytne, tak dělá věci natruc :D („Nesahej na ty čudlíky!“ A koukne stylem „a just na ně sahat budu“ :D ).

Jinak ale já jsem zastáncem důslednosti. Když zakážu, nepovolím. Teda kazí mi to manžel, tím svým „A proč by nemohl?“ :roll: Takže já prckovi 10 minut rvu, že něco nesmí a manžel přijde a dovolí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.1.15 15:05

Ahoj, jak psaly holky- důslednost a nastavit mantinely. Mně se hodně osvědčilo nechat ho, ať se vytrestá tím, co udělá/neudělá (pokud neuklidí hračky ze stolu, nebude se jíst, dokud se neobleče, nepůjde sáňkovat). To ale až u starších. Dvouletého- dvou a půl letého prcka spíš přinutit pochopit, že to, co říkáš, myslíš vážně (takže třeba řekneš PŘESTAŇ SKÁKAT PO POHOVCE, a pokud toho nenechá, tak po něm hrábnout a z pohovky ho sundat). Klidně bez trestu, tím se akorát vysiluješ Ty, ale sundat. aby mu to bylo jasné, že to prostě dělat nebude.Asi ze začátku bude trochu boj, kdy bude zkoušet, jestli to s tou důsledností myslíš vážně, ale pak to funguje (starší kluky mám už velké- 18 a 13). Jinak se mi osvědčilo hodně přemýšlet dopředu, abych zbytečně nezahlcovala spoustou příkazů, a třeba na hřišti upozornit předem, že už se půjde domů. V rámci věku a schopností jsem se snažila nechat volnost- třeba já jsem rozhodla, že bude tričko s DLOUHÝMrukávem a kluk si mohl vybrat, které.. kolem těch dvou let je to nejhorší, ale přejde to.. jen je potřeba nastavit ty hranice, i když se dítě vzteká, tak je potřebuje.. :think:

Příspěvek upraven 06.01.15 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.1.15 15:05
@anairda píše:
@marrlinka
Tak jestli opravdu neumíš zabránit rok a čtvrt starému dítěti vlézt do lednice, tak za rok ti doopravdy poleze po hlavě. :mrgreen:@saba-1
Je to normální, tohle zažíváme každá, chce to se skutečně obrnit, ale důslednost, důslednost, důslednost.

Lednice ma kouzlo, vse ostatni vi, co nesmi, ale lednici je velka jako on, sviti a fobyvat se do ni je zrejme ohromna zabava, zvlast kdyz je to korunovano vyhubovanim a plesknutim pres ruku 8) Ze mi poleze po hlave si nemyslim. Vorat se sebou nechavavam. Tim vic se mi to vraci na lednici. Asi karma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.1.15 15:08

@marrlinka
Dítě se prostě nesmí nudit a mít moc energie. :mrgreen: To pak vymýšlí bejkárny. Takže zabavit, utahat a pak hodit do postele.

Za rok bude větší, těžší a bude umět utíkat, to bude horší. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
6.1.15 15:13

@marrlinka :-D tak ona je to spíš taková hra pro oba, ne? :mrgreen: Kdyby Ti to vadilo nějak zásadně, tak na ni prostě fikneš zarážku, nebo před ni něco postavíš, aby se tam nedostal.. :D :D :D Koneckonců lednice nenínijak nebezpečná, pokud se tam nemůže zvřít.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.2.15 23:50

Nikdy trestem jen nevyhrozovat, ale vždy konat :dance: tak to bych holku mlátila celej den :pankac: reknu nedelej to a ona mi rekne budu mami :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.2.15 13:17

A co dělat, když na ní trest neplatí? Seberu oblíbené jídlo, nejde se ven, hračku odeberu…někdy je kvůli tomu scéna šílená, někdy jen mrkne a jede dál. Jako by se nic nestalo. A když jí vytočím hodně, tak ze vzteku jde lízat zem, protože ví, že mě to vyžhaví doběla. A to už jsem pak v koncích. Seberu, řeknu, že se to nedělá, že bude nemocná a jedu dál. Manžel jí za to přilepí jednu na zadek, ale účinku nemá ani jedno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí