Jak byste se zachovali vy? Reakce směrem k matce dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1336
7.1.15 23:15

Můj syn me před pár dny málem ukousl nos..úplne necekane…tak se hezky mazlil a najednou se do me normalne zakousl…jinak je hrozne hodny…ale deti nektere to prostě dělají a neuděláš s tim nic…je mu 20 měsíců…sice sem ho serezala..ale za chvíli kousnul stejne 5letou ségru… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.1.15 23:17
@mmuerka píše:
@majki.r ty voe 8o a co ten tatínek na to???

Byl z toho strašně nešťastný. Řekl „promiňte“ asi tisíckrát…já si držela v náručí kňučícího pejska a ten tatínek měl chudák úplně slzy v očích, bylo mi líto jak pejska, tak i jeho. Holčička mi byla šumák, jsem si jistá, že si ji pak srovnal, ale celá ta situace byla hrozně, hrozně smutná, no. Jakoby se najednou udělalo vakuum a ten tatínek se přede mnou sesypal.
Odešla jsem rychle, jen jsem řekla, že to nebyla jen jeho chyba, ale i moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
7.1.15 23:19
@madeto píše:
No mi jen vrtá hlavou, že tohle udělá čtyřleté dítě :think: v tomhle věku by už mělo vědět, že je to špatné (pokud teda nebylo nějak nemocné :nevim: ).

Mělo no, na čtyřleté mi to taky přijde jako dost neadekvátní reakce. Můj první syn byl jako mládě taky zjančenej, něco podobnýho mi udělal, ale bylo mu 2,5 roku :roll: Ve 4 už ne.. ale to asi není podstatný. Mě spíš přijde divný ten úzký kontakt s neznámým dítětem, nevím proč bych takové dítě hnala, kdybych ho neznala a chtěl mi nějak malou objímat :nevim: Ale reakci zakladatelky se nedivím, taky bych byla naštvaná :x
Ať jste brzy v pořádku :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
7.1.15 23:21

No a starší šestiletý mi chodí ze školky s kousanci celkem běžně.. od těch malých dětí :cert: Tuhle přišel s takovými třemi tečkami na spánku vedle oka, tak jsem se ho ptala, co to má být a on že ho chlapeček nabodl vidličkou 8o Těsně vedle oka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
7.1.15 23:24
@Anonymní píše:
Dobrý večer, omlouvám se za anonym ale opravdu mě situace trápí a připadnu si jako ta nejhorší máma na světě… Stala se nám dnes taková věc. Jdeme po ulici, mám 16m dítě a najednou přiletí jiné dítě (cca 4roky nevim), obejme to moje a chce mu dát pusu. Stává se mi toto velice často, nevím vypadá menší a asi evokuje v ostatních nějaký pocit že ji chtějí pohladit, dát pusu, obejmout… prostě nestalo se mi to prvně. Ale tohle dítě bylo jiné. Až po chvíli jsem zjistila že cizí dítě nedalo pusu ale kouslo!! moje do tváře. Jak jsem si všimla hned jsem vykřikla a přiskočila. Bohužel pozdě. Cizí dítě strčilo moje vší silou na zem tedy spadlo hlavou an beton, boule jako blázen, řev, otisk zubů přes celou tvář…
Přiběhla maminka dítěte, dítě seřezala na 3 doby a omlouvala se to jo… no popadla jsem to svý a mazali jsme do nemocnice. RTG, Neurologie, zvracení a noc na pozorování… tak tu tak ležím, po 2h probouzím a kontroluji zda nepadá do mdlob a vyčítám si co jsem mohla udělat jinak… a ptám se Jak by jste reagovaly vy? Myslím vůči té cizí paní a dítěti. Oni jsou teď někde doma, v klidu spí a my tu ležíme v nemocnici… snad to bude dobré ale no… prostě mě užírají výčitky :zed:

nevím, jak bys tomu mohla zabránit, musel to být mžik…víš, je možné, že to dítě má nějaké poruchy chování, postižení…(..jasně děti se v MŠ co se znají se mohou poškorpit při nějakém konfliktu..ale takhle z ničeho nic na cizí nic netušící dítě?!tady mi to zavání nečím vážnějším) některé děti např. s autismem tímto nevhodným způsobem navazují kontakt, nemuselo se vůbec jednat o akt prvoplánové agrese… možná mají s tím dítětem mnohem větší starosti a hlavně na mnohem delší dobu ne-li celoživotně než ty teď (tím nebagatelizuju to, že došlo k vážnějšímu zranění!) To je jen takový náhled na situaci třebas zase z jiné strany. Přeji at jste brzy doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
7.1.15 23:33

@majki.r tak ale je to jako u zakladatelky - kdo to mohl čekat?! Naše malá třeba naopak běží ke každýmu psu a s každým, i rotvajlerem, by se chtěla objímat :zed:. Takže ji musím hlídat. Hlavně, že byl pejsek v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.1.15 23:34
@jdukolem píše:
no i kdyby tu paní dohnala tak co z toho? co by s tím asi ta máma zpětně mohla udělat a co si asi tak zakladatelka na čtyřletém dítěti vezme? :nevim:
Chápu ji že je z toho vyčerpaná a zlobí se a je jí líto malého… cítila bych se stejně, ale nic se už nenadělá :nevim:

No ono nikdy nevíte co si 4leté díte právě ten den přineslo ze školky, co mu tam udělali jiní, když zrovna učitelka nekoukala… co mu nebylo vysvětleno a co pak zkusí samo taky… tím se ho nechci zastávat, to zas ne… Kdybych potkala tu matku znova, určitě bych jí řekla že po ní nic nechci, jen jí říct jak velké to nakonec bylo, protože to nemusí vědět a své dítko seřezala víceméně preventivně že někoho kouslo a že se to prostě nedělá. Ale možná si neuvědomuje jak moc to bylo tentokráte vážné a že tím pádem tomu musí věnovat zvýšenou pozornost…
Když jsme chodili do herničky, spousta matek se tam bavila o tom, že jejich 2-3 leté děti prostě někdy kousnou jiné děti, někdy je, že je to klidně uprostřed hry bez jakýchkoli předešlých náznaků… já tohle nikdy nezažila… ale asi to není tak ojedinělý jev. 4 leté dítě je už velké, to je fakt… otázka je jestli to byl nějaký momentální pitomý nápad nebo jestli to byla škodolibost s cílem udělat někomu bolest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
7.1.15 23:41

Určitě jsi nemohla dělat nic. Je fakt, že na 4leté dítě mi to přijde divné, stejně starý exemplář mám doma, nedokážu si představit, že by něco takového udělal, to by spíš odpovídalo chování mladšího (2R), ale ten kouše jen do mě :mrgreen:. Takže to dítě muselo být buď nějak nemocné (mentálně zaostalé) nebo nehorázný hajzlík, ale v obou případech by ho měla jeho maminka znát, být předvídavá a takovým situacím zabránit (tj. zastavit ho, když se hrne k malému dítěti). I když matky jsou občas v tomto nesoudné, vím ze zkušenosti, na sídlišti chodíval tehdy asi taky 4letý kluk, jakmile na něj přišla řeč, každá maminka věděla o koho jde, protože jejich dítěti už něco provedl (mého syna srazil koloběžkou, já koukala, jak na něj opakovaně najíždí a na poslední chvíli se vyhne, ale naivně jsem nevěřila, že by do něj fakt vrazil, ale jo), ale jeho máma jako by to neviděla, asi na něj nestačila, ale ani se nepokoušela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.1.15 23:43
@mmuerka píše:
@majki.r tak ale je to jako u zakladatelky - kdo to mohl čekat?! Naše malá třeba naopak běží ke každýmu psu a s každým, i rotvajlerem, by se chtěla objímat :zed:. Takže ji musím hlídat. Hlavně, že byl pejsek v pořádku :kytka:

Jasně, já už vím, že když se dítě vzteká, příště slušně odpovím, že pejska radši nehladit…jinak on má pořád děti rád, ale mě to vyučilo, když dítě není v pohodě, tak radši dávat pozor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.1.15 23:45

Nedávno u mě byla moje 22 letá neteř :) měla jizvu u obočí a na otázku cos dělala prohlásila "Byla jsem na koncertě, dobře jsme se bavili, pak najednou přilítnul od někud nějakej mladej kluk, rána jako z děla a on mě prostě kousnul do hlavy a zase zdrhnul… krve moře, ani to nešlo zastavit… "… a to byl prosím dospělák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
7.1.15 23:45
@Radka1979 píše:
Fakt se to stává - synovci byly tři roky a šel se školkou do divadla. Doma si pak segra všimla ve vaně, že má na zádech po ramenou spoustu kousanců s otisky zubů. Ten chudák v tom divadle byl ohlodáván nějakým grázlíkem zezadu a ani to mamince neřekl, on je dodnes takový mouchysněztesimě :lol:. Bylo mi ho tehdy strašně líto. Manžel je chytrák, tohle by se mohlo stát komukoli, děti nemůžeš izolovat, musejí se otrkat, ale tohle je fakt smůla no. Cítila bych se jako ty. Já jak se znám bych se spíš bála nakažení nějakou nemocí :roll:, ale to už je moje úchylka.
Ano, mě také napadla i možnost nějaké nákazy 8o :oops:Blázen :D.
a jinak zakladatelko, je otřesné, co se vám stalo, taky bych z toho byla špatná, ale bohužel jsi nemohla víc udělat, to by asi nenapadlo nikoho(aspoň mě teda nee), že ho jde malý 4letý smrad pokousat a hodit s ním o zem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
8.1.15 00:36

@Luccye tak ten byl sjetej. :roll: snad neměl ňákýho AIDSe 8o
@luca241 já taky hned myslím na nejhorší - vzteklina, tetan, hniloba :zed:,no hrabe mi :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 00:45

Podle mě jsi reagovala dobře. Co bys chtěla udělat? Seřvat tu maminku, že má nevychované dítě? Myslím si, že i ona sama byla špatná z toho, co její děcko provedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
8.1.15 00:49

Nikdo nevíte jak bylo dítě staré. Ty 4 roky byly jen odhad zakladatelky. Mohl to být prerostly dvouletak. A ve srovnání s drobným 16ti měsíčním dítětem se mohl jevit jako 4 letak. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
8.1.15 00:52

@brulinka u takhle malych deti se spletes o rok, o dva ne. dvoulety a ctyrlety je sakra rozdil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí