Neposlušný dvouleťák

Anonymní
25.3.20 09:13

Neposlušný dvouleťák

Holky pomoc :(
Mám syna dva roky a přerůstá mi přes hlavu. Umí poděkovat umí všechny zdravit ve výsledku je to strašně hodný kluk, ale ze mě jako z mami má proste srandu asi. Diktuje si a když není po jeho breci a breci. Marně se snažím několik týdnu mu vysvetlit ze všechno co chce nevyřeší pláčem, ale u mě to nefunguje. Tátu respektuje, babičku, ale semnou se chová úplně jinak. Přítel mi to nevěřil, ale teď kvůli koroně když má homeoffice tak slyší jenom pláč a jak řve. A já se cítím jako nejhorsi máma na světě. Udělala jsem někde chybu. Když táta řekne tsk to tak je a bez place. Jakmile se staram já tak asi ví, že mě plac rozhodí nebo já nevím. Holky prosím poradte mi co mám dělat. Jak na to. Dekuju.

Nefunguje ani ze mu dam na zadek způsobí to akorát větší řev a bez výsledku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18668
25.3.20 09:23

Vzdor. U nas to same. Akorát začal už v roce a trictvrte. Driv krásné poslouchal s když nejí po jeho tak hysterak. No a jelikož není po jeho; tak bulu několikrát do hodiny. 3× řeknu ze Mašinka patří na koleje a ne na nábytek s pak seberu. On to moc dobre ví. Me to nerozhodi a stejne buli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.20 09:27

@hospodki já mu dala ráno snidani dam ho do stoličky a nejí a řve, že chce dolu tak ho dam dolu. Mezitím prebaluju a řve, že chce papat tsk ho dam zas hned na to do stoličky ale zase se to opakuje. A to jsem mu udělala ke snidani jídlo co normálně papá a chutná mu. Ale to je řev jak kdybych mu ublizovala.

• Citovat
  • Upravit
25897
25.3.20 09:29

Odnést do jiného pokoje a nechat vyřvat. Až se uklidní může zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.20 09:31

@divine woman to jsem udělala před chvíli nic jiného mě nenapadlo přijdu si teda jako tyran, ale utisil se a šel na pohádky koukat. Tak to by asi bylo řešení

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
25.3.20 09:31

Vysvětlování je pro batole naprosto zbytečná věc, protože prostě nerozumí dlouhým větám.

Jinak ano - právě se naučil, že si může prosadit svou, tak to zkouší jak to půjde. Zároveň jeho mozek dozrál tak, že když se děje něco, s čím není spokojený, tak ho zaplaví silnými emocemi, se kterými zatím neumí nakládat.

Je to naprosto přirozená součást vývoje a hodně důležitá. Potřebuje se naučit způsoby, jakmi může světu sdělit svoje potřeby a dosáhnout jejich uspokjení a stejně tak se musí naučit snášet, že ne vždy bude po jeho a že ostatní mají jiné potřeby.

To klíčové co potřebuješ je nechytat od něj jeho emoce - tím to celé jen zhoršíš. A pak ho potřebuješ nezabít. To stačí. Jak je dost výhodné nenaučit ho, že scénama dosáhne svého, to se pak blbě odnaučuje.

Konkrétné tipy, co s dítětem v období vzdoru moc pěkně popsala dlouholetá psycholožka na lince bezpečí a zasloužilá babička Ludmila Boková (nějak mi zlobí načtení toho webu)

https://blog.linkabezpeci.cz/…mila-bokova/

Případně mrkni na knihu Děti potřebují hranice

https://www.kosmas.cz/…uji-hranice/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
25.3.20 09:34

Dusledne a v klidu trvej na tom, co prikazes. Zkousi co muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.20 09:46
@Anonymní píše:
@hospodki já mu dala ráno snidani dam ho do stoličky a nejí a řve, že chce dolu tak ho dam dolu. Mezitím prebaluju a řve, že chce papat tsk ho dam zas hned na to do stoličky ale zase se to opakuje. A to jsem mu udělala ke snidani jídlo co normálně papá a chutná mu. Ale to je řev jak kdybych mu ublizovala.

Když mu okamžitě vyhovíš tak se nediv že řve. Znám jednu co řvala a tak hned dostala to co chce. Bohužel si vyřvava vše co chce doposud (už je dospělá) a dobrotu to fakt nedělá…

• Citovat
  • Upravit
18668
@Anonymní píše:

Já bych skončila pri tom prvním vyndani. Jako jo, když chce dolu tak ho dam, ale už ho tam nevrátim. Klidně at si rozhodne, ze chce dolu. Od roku a půl ji u dětského stolku s zidlickou. U nás je to ale třeba u hraček. Když nechce uklízet a řve, tak začnu uklízet já se slovy, ze mu to vyhodim… je pak jak fretka aby o to nepřišel :lol: chce stále přepínat pohádky. Udělám jednou a na další knourani reagují tak, ze si to vybral a nemusí se koukat na nic. Když nepřestane, vypinam. Nechce jidlo? Po třech vyzvach odnasim. Atd. Jako nechávám mu vybirat si co chce od jídla, oblečení, směr procházky..ale už ho nenechám to xkrat změnit. Prijde mi fajn at se naučí rozhodovat, ale ty následky jsou taky na jeho triku.

Add. Za dva měsíce mu budou dva.

Příspěvek upraven 25.03.20 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koroptev12

Proč mu ustupujes? Nechce být v židli a jist? Tak žádný pohádky, řev? Tak ať řve… Nenech se…

• Citovat
  • Upravit
5708
25.3.20 09:56
@Anonymní píše:

Koho má dítě nejradši, toho nejvíc zlobí. Na zadek mu nedávej, to nepomáhá. Prostě děti nejvíc vždy zlobí mámu, je třeba to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
25.3.20 10:00

@Enmamma tak to nás bohudíky miluje oba stejne :lol: a s tím zadkem souhlasím. Jako taky placnu, ale ne kvůli vztekani, ale když mu třeba cvakne a chce kladívkem bouchnout do televize nebo skla. To je proste nebezpečný. Chmatani na zásuvky atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
25.3.20 10:15
@hospodki píše:
@Enmamma tak to nás bohudíky miluje oba stejne :lol: a s tím zadkem souhlasím. Jako taky placnu, ale ne kvůli vztekani, ale když mu třeba cvakne a chce kladívkem bouchnout do televize nebo skla. To je proste nebezpečný. Chmatani na zásuvky atp

Ale ono to tak opravdu je, že malé děti nejvíc zlobí toho, koho milují. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
25.3.20 13:38

To souhlasím. Nás miluje všechny rovnoměrně včetně babiček tak moc, že každý den děkuji osudu, že nebydlíme v paneláku. :roll: Když už nemám nervy, tak holt přebaluje tatínek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 11:22

@hospodki ja jsem uplny nemehlo. Nevím v jakém rozsahu mě vnímá a nevnímá. Dlouhý vety prý děti v tomhle věku nechápou. Kolikrát jsem mu řekla nedělej to nesahej na to a dostal na zadek ale stejně to udělá znovu i kdyby další den a znova to opakuju. Ještě počítám do tři to někdy zabere a někdy ne no

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML