Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@ALIPELI píše: Více
Dík, to jsem nevěděla.
Já hnětu na dvojku, jednička mě děsně irituje svojí línou pomalostí a kdybych se nebála o fyzický stav robota, klidně bych hnětla i rychleji. ![]()
Ještě mě napadlo - než jsi vyválela placku, prohnětla jsi pořádně těsto, aby ses z něj zbavila nadbytečného vzduchu a mohlo dál kynout?
@smile_xxx píše: Více
Nemusí to tím být, já kynuté rozhodně nehnetu na 1- 2,spis tak 4 i víc. Polohruba mouka taky nevadí. Prostě to někdy nevyjde. Stalo se mi asi 2×, přestože používám stále stejné postupy. Ještě to s kynutým nevzdavej! ![]()
Hnětení nevadí, osobně to vidím na moc tuku. Koukla bych na jiný recept kolik je tam těch škvarek. Moc tuku a těsto těžkne ![]()
Přijde mi hodně škvarků, byly alespoň vymačkané od sádla. Nedostalo se droždí do kontaktu se solí nebo cukrem? Ten kvásek si tam dávala vzkypělý, těch 10 minut se mi zdá málo.
A sůl se na to nedostala?
Nenakynulo to vůbec, nebo to jen oschlo?
Technologický postup - tam nic divného nevidím. Jen nemám zkušenost s robotem, těsto propracovávám rukou.
@Havlova píše: Více
tak s cukrem se přece droždí dostane do kontaktu vždy. Nechávám ho vzejít s lžičkou cukru a mlíkem nebo vodou.
@vokishka píše: Více
To ano. Ale jen s trochou. Když je tam hodně nerozpuštěného, je tam vysoký osmotický tlak a kvasnice chcípnou.
Doporučuji těsto přikrýt fólií než utěrkou nebo já nechávám kynout v misce s plastovým víčkem na hrnci s teplou vodou, pak před zpracováním je těsto nahoře trochu chladnější, tak to prohnětu na vále ručně. Hnětení v robotu na 1 a lze prodloužit klidně i 15 minut. Nevzdávej to, přeji hodně úspěchů ????
Těsto vám oschlo. Teď jsou velká tepla a utěrka občas nestačí. Nejlepší je těsto z vrchu potřít olejem a přetáhnout strečovou fólií, nebo zabalit do igelitu. Případně postříkat vodou a dát kynout do zavřené vypnuté trouby.
Pokud už se vám to stane, tak oschlé těsto vyhodit a použít jen neoschlý zbytek
@BlackLucie píše: Více
Myslíš těch 16 stupňů v sobotu? ![]()
Oschlé těsto ale není důvod, že to nevykynulo na plechu. Tam bude ještě něco.
@Havlova píše: Více
Těsto oschne, stačí průvan. Nevykyne právě proto, že je oschlé.
Mám pekárnu, věř že s tímhle mám zkušenosti ![]()