Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím přijde mi že vařím pořád to samé dokola prostě takový ty klasický jídla ráda bych znala nějaké dobré recepty který chutnají vám i vašim dětem případně jestli bych to našla někde na internetu podle čeho vaříte děkuji
@Mamadvoudeti123 na emiminu je taky spousta RECEPTŮ ![]()
Já myslím, že ve všech rodinách se točí ty nej jídla, kdo má co rád. Když děláme něco nového, jiného, hledám inspiraci různě na netu, v knihách..ale většinou se stejnak vracíme na klasiky. U nás doma, já ráda peču a manžel rád vaří a vaří dobře, poslední dobou to má jako koníček, takže z 90% vaří on a jsem ráda, že dost často překvapí něčím novým. Já už moc neexperimentuji ![]()
@Dn0712 mám rok a půl. Jí s námi všechno co jíme my akorát jinak okořeněné.
@pikola takové ty české klasiky. Naše omáčky, květákový mozeček, rizoto, lasagne, řízek…
Moje skoropuboši třeba milují sushi a asijské polévky ![]()
Ale hádám, že se asi ptáš na potěr mladšího věku
I když je fakt, že sushi poprvé ochutnali asi v 5 letech a od tep doby nevynechají příležitost si ho dát
Tak to mame podobne, dcerka ma 11 mesicu. Co me tak v rychlosti napada, co ma rada.
Placicky z mletého masa: mleté kureci, ovesné vločky, vajíčko, majoránka, česnek. A placicky peču v troube hodinu
Rajcatova polevka: osmazim cibulku, pridam nakrájená rajčata, 7 min povařím, pridam vodu, skořicí, vařím dalších 5 minut a pak pridam bazalku a rozmixujeme
Pak ma rada hovezi vařené s rajskou, svíčkovou
Listový spenat osmazeny na cibulce s česnekem, troska smetany s těstovinami
Peceny králíci hřbet s jablky
U nás milují děti špagety - směs na špagety dělám z mletého masa a zeleniny - rajčata, papriky, někdy cuketa. Nikdy nezklame řízek, holanďáky, dále zapečené těstoviny, rajská omáčka, domácí pizza, tortily (to ale spíš k večeři). Někdy jim udělám burgry, ale mám větší děti.
My varili podle sve chuti a dite se v podstate přidávalo ![]()
Kolik je detem?
U nas jsou klasiky: casto zapecena jidla, noky se spenatem a kurecim, francouzske brambory (s mletym), flicky, brambory s kotletami, cina s rýží na deset způsobů, rajská, svíčková, ptáčky, roštěná, dušená mrkev s brambory, pečené kuře, rizky prirodni i smažené, tortily, chilli con carne a jine mexické (u mladsich dětí neostré), zeleninove a testovinove saláty. Plnene bramborove knedlíky.
Syn miluje špenát na ruzne zpusoby, uz od batolete. Jako malej jedl ruzne polevky, ale ted uz je moc nemusí. Ale zase zacal objevovat taje dříve nevídané, treba ruzickovou kapustu, fazolky nebo sýry.
Jsou jidla, ktera sveřepě nejí, ty si s mužem varime, kdyz je mladej u taty, treba zelňáky, ryby, houby, karbanatky nebo tatarák.