Nepovedené kynuté těsto – poradíte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
279
23.8.25 14:32

@smile_xxx tak ten škraloup stahni, odspodu z něj můžeš odškrábnout trochu těsta a vyhoď ho. Zbytek zpracuj podle návodu a mělo by to být ok. Hlavně, že vykynulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8922
23.8.25 14:48

Je divné, že vůbec okoralo těsto, když bylo přikryté. Když jsi zpracovala bochánky na plech. Nechala jsi je znovu na teplém místě, přikryté nějakou dobu kynout? To dělám u každého kynutého. Jak zpracuji do požadovaného tvaru na plech. Tak na asi 20-25 minut přikryju utěrkou. My nemáme radiátory. Tak nemůžu tam. Ale za okno na slunko. Nebo pokud vařím, tak dám plech na indukci vedle hrnce. Aby to prostě teplem vyskočilo.

Nebyly ty kvasnice staré nebo hozené do moc horkého mléka? Nebyla nějaká surovina vybraná a přidaná rovnou z lednice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
23.8.25 14:51

Na jakou rychlost to hněteš a jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8922
23.8.25 14:56

Ono to může být i moukou. Že byl zrovna vadný kus. Stane se. Zkus příště jinou. Nedávno jsem objevila tyhle na kynuté a na pizzu. Míchám je, že dám třeba část téhle na kynuté a přidám hladkou špaldovou. Nebo jen tuhle dám. Ta mouka na kynuté se mi líbí. Připadá mi, že těsto pak hezčí vyskočí. Je takové nadýchanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
23.8.25 14:57

Mě teda na kynuté těsto nesedí moc ta PH mouka :think: Já na kynuté těsto používám přímo mouku na kynuté těsto a je to velký rozdíl oproti klasické hladké mouce, ale PH? Nevím no, já bych nahradila hladkou.. :think:
A je zvláštní, že ti to okoralo, když bylo přikryté. Nedals ho kynout do moc vyhřáté trouby nebo tak něco? Nebo na přímé slunko? Přikryté těsto mi nikdy škraloup neudělalo a to ho dělá několikrat do měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
23.8.25 15:09
@smile_xxx píše: Více

Hmm.. to je zvláštní, takhle to vypadá, že si nikde chybu neudělala. Škoda práce a surovin :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
23.8.25 15:10

Vše kynuté musí na co nejmenší rychlost (nevím, co máš za robota, ale doporučuje se rychlost 1-2), umlati se pak kvasnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
23.8.25 15:14

Hele neboj, já to taky vím až po podobné zkušenosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
23.8.25 15:16
@Asfi píše: Více

Táta taky pekl kynuté z polohrubé mouky a (většinou) úspěšně. Prý těsto pak bývá méně tuhé, než z hladké mouky a když se dobře zpracuje, tak taky vykyne hezky. Ale hodně to bylo o tom, že pekl z vyzkoušené značky, u které věděl, jak funguje. Já kupuji hladkou, ideálně buď přímo označenou jako dvounulku anebo tu výše zmíněnou Babiččinu na kynuté těsto, aby měla hodně lepku a lépe kynula sama od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí