Nepovedené očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
25.1.18 17:46

Doktorku bych změnila a pro příště bych dítě nenechávala očkovat na první návštěvě u nového lékaře, kterého neznám a který nezná dítě.

A jestli chceš mít jistotu, že syn ty nemoci nechytí v dospělosti, budeš ho muset nechat je v dětství prodělat :nevim: Po očkování celoživotní imunita nevzniká, ani kdyby ho provedli bezchybně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
25.1.18 18:37

@Kassy Děkuji, doktorku změním a s tím ockovanim vím, jen mě to teď štve, snažila jsem se to očkování o kousek odložit a když už se rozhodnu, tak to naočkuje blbě, že vlastně ani nevím, jestli naočkovány je a nějakou tu ochranu mít bude, alespoň v dětství, když celoživotní imunita stejně není. Snad bude to očkování v pěti letech dostačující :nevim: měla jsem ho nechat očkovat asi hned, ještě u staré doktorky :roll: no každopádně je to jedno, na další očkování už půjdeme k někomu novému, tak snad to bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
25.1.18 18:45

No vzhledem k neustale se opakujicim epidemiim priusnic 12-14letych na jihlavsku bych tipla, ze ockovani pusobi max 6-8let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.1.18 18:52

O celoživotní imunitu se neboj. Jednak po tomto očkování stejně celoživotní není, ale hlavně ta dávka v 5 letech není tzv. posilovací dávka, která zajistí dlouhodobou ochranu (jako např. u hexy nebo pneumokoků), ale úplně nové stejné očkování, nijak nesouvisející s tím prvním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
25.1.18 18:54

@markytka3 tak ono těžko říct, no :) taky je možné, že naočkovány je a vykapala bokem jenom část :nevim: uvidíme, ale snad je to dobré :kytka: každopádně, asi je lepší, že zkazila tohle očkování, než třeba to bexsero, tam bych totiž chtěla mít jistotu, že je naočkovány dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
25.1.18 18:56

@Reflex Jee, no děkuji, už jsem klidnejsi, přesně tohle jsem potřebovala slyšet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
25.1.18 22:12

Nevím, jestli je to u všech vakcín stejné. Ale když syna očkovali na rotaviry, tak jsem se zajímala o to, kolik toho k účinnosti vakcíny stačí. Syn byl hodně blinkací. A dr i sestra mi řekly, že té očkovací látky stačí malinko, aby byla účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
25.1.18 22:17

@TerezkaW Rotaviry jsem nechala očkovat taky, ještě u té staré doktorky a taky toho maly trošku vyplival a sestra říkala to samé, že stačí trošku :) těžko říct, jestli to tak je u téhle vakcíny, zeptám se na to druhého doktora, už máme vybráno, tak snad to bude ve všem lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.1.18 01:17

Hlavně kdyby doktor říkal raději to naočkujte znovu, tak od něj uhánějte mílovými kroky :D. Stejně s tím nic neuděláte, i kdyby to tak bylo, že je účinek slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
26.1.18 05:49

@Reflex Jasně, určitě ho nenechám očkovat jakoby třikrát.. tu druhou mu nechám dát až v těch pěti letech :) spise mě zajímalo jak je to s tou ochranou a nakonec jsem vlastně ráda, že se to stalo u tohohle očkování a ne u nějakého asi důležitějšího :) mám poučení pro příště a snad příští pediatr i se sestrou budou lepší, v očkování i v přístupu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek