Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doktorku bych změnila a pro příště bych dítě nenechávala očkovat na první návštěvě u nového lékaře, kterého neznám a který nezná dítě.
A jestli chceš mít jistotu, že syn ty nemoci nechytí v dospělosti, budeš ho muset nechat je v dětství prodělat
Po očkování celoživotní imunita nevzniká, ani kdyby ho provedli bezchybně.
@Kassy Děkuji, doktorku změním a s tím ockovanim vím, jen mě to teď štve, snažila jsem se to očkování o kousek odložit a když už se rozhodnu, tak to naočkuje blbě, že vlastně ani nevím, jestli naočkovány je a nějakou tu ochranu mít bude, alespoň v dětství, když celoživotní imunita stejně není. Snad bude to očkování v pěti letech dostačující
měla jsem ho nechat očkovat asi hned, ještě u staré doktorky
no každopádně je to jedno, na další očkování už půjdeme k někomu novému, tak snad to bude v pořádku ![]()
No vzhledem k neustale se opakujicim epidemiim priusnic 12-14letych na jihlavsku bych tipla, ze ockovani pusobi max 6-8let ![]()
O celoživotní imunitu se neboj. Jednak po tomto očkování stejně celoživotní není, ale hlavně ta dávka v 5 letech není tzv. posilovací dávka, která zajistí dlouhodobou ochranu (jako např. u hexy nebo pneumokoků), ale úplně nové stejné očkování, nijak nesouvisející s tím prvním.
@markytka3 tak ono těžko říct, no
taky je možné, že naočkovány je a vykapala bokem jenom část
uvidíme, ale snad je to dobré
každopádně, asi je lepší, že zkazila tohle očkování, než třeba to bexsero, tam bych totiž chtěla mít jistotu, že je naočkovány dobře ![]()
@Reflex Jee, no děkuji, už jsem klidnejsi, přesně tohle jsem potřebovala slyšet ![]()
Nevím, jestli je to u všech vakcín stejné. Ale když syna očkovali na rotaviry, tak jsem se zajímala o to, kolik toho k účinnosti vakcíny stačí. Syn byl hodně blinkací. A dr i sestra mi řekly, že té očkovací látky stačí malinko, aby byla účinná.
@TerezkaW Rotaviry jsem nechala očkovat taky, ještě u té staré doktorky a taky toho maly trošku vyplival a sestra říkala to samé, že stačí trošku
těžko říct, jestli to tak je u téhle vakcíny, zeptám se na to druhého doktora, už máme vybráno, tak snad to bude ve všem lepší ![]()
Hlavně kdyby doktor říkal raději to naočkujte znovu, tak od něj uhánějte mílovými kroky
. Stejně s tím nic neuděláte, i kdyby to tak bylo, že je účinek slabší.
@Reflex Jasně, určitě ho nenechám očkovat jakoby třikrát.. tu druhou mu nechám dát až v těch pěti letech
spise mě zajímalo jak je to s tou ochranou a nakonec jsem vlastně ráda, že se to stalo u tohohle očkování a ne u nějakého asi důležitějšího
mám poučení pro příště a snad příští pediatr i se sestrou budou lepší, v očkování i v přístupu ![]()