Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše dr. chce děti po dvou týdnech vidět. Jedno dítě mělo na noze i po té době pořád takový pupen, co nemizel, pokrytý tuhou kůží. Tak to propíchla, vydezinfikovala, zalepila. Ale už bylo povolení jít normálně do kolektivu (školní dítě).
@Katrinever píše:
Ahojky, oživuji, neni tu pro mě srozumitelná odpověď. Dcera už má většinu stroupků pryč, už je to dva týdny, sem tam namažeme hojivým krémem místa po neštovicích aby se zhojily jizvy. Ale na rukou (na dlani a dvou prstech) má stále ještě nalité puchýřky. Co s tím? Nepraskne to ani za nic, je tam tvrdá kůže, nesvědí to, nebolí to. Vstřebají se? Mám počítat s tím že je infekční stále i po dvou týdnech? Fakt nevím.. Děkuji za odpověď.
Ptala bych se u lékaře.
@lucad77 tak to jistě budu, ale psala jsem v sobotu, takže volat doktorce budu až zítra. To jsou mi vždy rady
![]()
@ugluk já si taky myslím že to bude chtít propíchnout, mamka tvrdi že se vstřebá, ale to se mi nezdá.
@Katrinever píše:
@ugluk já si taky myslím že to bude chtít propíchnout, mamka tvrdi že se vstřebá, ale to se mi nezdá.
Navha z těchto velkých bývají jizvy… Na ruce to tolik nevadí… Malá má jizvicku na cele naštěstí malinkou… Ona moc pupínků neměla ale bohužel ten největší měla v obličeji.
@ludmilaadamkova Jojo, já sama mám na čele jizvu po neštovici. Ale žádné drama, prostě život. Mojim dětem se to líbí, že jsem taky měla neštovice a mohou ještě dnes vidět kde ![]()
Tak podle doktorky nechat být a tělo si s tím poradí. A infekční už není. ![]()
Ahojky, oživuji, neni tu pro mě srozumitelná odpověď. Dcera už má většinu stroupků pryč, už je to dva týdny, sem tam namažeme hojivým krémem místa po neštovicích aby se zhojily jizvy. Ale na rukou (na dlani a dvou prstech) má stále ještě nalité puchýřky. Co s tím? Nepraskne to ani za nic, je tam tvrdá kůže, nesvědí to, nebolí to. Vstřebají se? Mám počítat s tím že je infekční stále i po dvou týdnech? Fakt nevím.. Děkuji za odpověď.