Nepravidelná menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
361
26.2.10 10:08

Nepravidelná menstruace

Dobrý den, chtěla bych znát názor jiných snažilek. O miminko se snažíme přibližně čtvrt roku, ale od té doby co to zkoušíme mám nepravidelnou menstruaci( nezpožďuje se, ale vždy přijde o 2-3 dřív. Je i jiná než obvykle. Před menstruací mě vždy bolela prsa, ale ted pobolívají i po).Zkoušela jsem test těhotná nejsem u doktora jsem byla a ten mi docela nepříjemně, jako když otravuji oznámil, že všechno je v pořádku.On tedy je hodně náladový. Nestalo se ta také některé z Vás_ Co by to mohlo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101468
26.2.10 11:26

Já bych řekla, že to dělá psychika, ona je to děsná potvora, někdo má nepravidelnou MS i ze stresu. A o 2-3 dny bych řekla, že je skoro normální, alespoň mě v tomhle rozmezí lítal cyklus taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 19:32

Nepravidelný cyklus

Zdravím,
od listopadu mám nepravidelnou menstruaci. U doktora jsem byla a testy na hormony byly v pohodě. Řekl mi, že sám neví čím to je pokud nejsem ve stresu nebo nedržím drastickou dietu… Teď už mám zase víc jak 10 dnů zpoždění. Zkoušela jsem i 2 těhotenský testy, kdyby náhodou i když to nepředpokládám..ale nic, vyšly negativní. Máte s tím někdo zkušenost a co vám pomohlo s úpravou cyklu? Byla mi nabídnuta u doktora jen antikoncepce, ale tu brát zatím nechci.

• Citovat
  • Upravit
32865
27.2.13 19:45
@Anonymní píše:
Zdravím,
od listopadu mám nepravidelnou menstruaci. U doktora jsem byla a testy na hormony byly v pohodě. Řekl mi, že sám neví čím to je pokud nejsem ve stresu nebo nedržím drastickou dietu… Teď už mám zase víc jak 10 dnů zpoždění. Zkoušela jsem i 2 těhotenský testy, kdyby náhodou i když to nepředpokládám..ale nic, vyšly negativní. Máte s tím někdo zkušenost a co vám pomohlo s úpravou cyklu? Byla mi nabídnuta u doktora jen antikoncepce, ale tu brát zatím nechci.

taky mi byly nabídnuty hormony, odmítla jsem. Na početí byl zatím čas, chtěla jsem zkusit něco přírodního. Měla jsem cykly 29-43dní (půl roku)…zkusila jsem tinkturu z drmku obecného, zabralo to snad hned v prvním cyklu, brala jsem ho půl roku, cykly už byly pravidelné, a i jsem v té době otěhotněla. Za zkoušku člověk nic nedá a vím o více holkách, kterým to pomohlo. Kdybys chtěla „recept“ tak třeba do SZ, ať to tu nezaplavuju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.2.13 19:52

A přijde MS pak sama? Pokud ano (do cca 40-45dní), tak bych to takřka vůbec neřešila. Zkus si měřit bazální teplotu, pokud máš jen cykly delší a při tom ovuluješ (což není vyloučeno), tak to ničemu nevadí. Sama mám cykly 40-60dní a nedělám nic, jsem ráda, že přijde a že už nemusím na vyvolání. Ovulaci mám (sice posunutou), ale je a to je hlavní. Naopak teď už v tom vidím spíš pozitivum - ušetřím na vložky/tampony, MS mě tak často neobtěžuje, za léto jí stihnu „jednou“, takže se můžu i v pohodě koupat a mnoho dalších + :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 20:07

Jowana: Příjde, ale někdy třeba po 50 dní a pak další třeba už za 10 a pak zase dlouho nic…

• Citovat
  • Upravit
32865
27.2.13 20:11
@Anonymní píše:
Jowana: Příjde, ale někdy třeba po 50 dní a pak další třeba už za 10 a pak zase dlouho nic…

tak to je blbé, to bude nějaká hormonální nerovnováha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 20:13
@andelka83 píše:
tak to je blbé, to bude nějaká hormonální nerovnováha.

To si doktor právě myslel a tak mě poslal na odběr krve, aby se zjistily hladiny hormonů, ale všechny byli v normě…

• Citovat
  • Upravit
32865
27.2.13 20:21

Tak jen na okraj kdo by měl zájem zkusit něco přírodního..funguje to na principu rostlinného progesteronu, kdy ten v bylince posílí ten váš..pomáhá to při pozdní ovulaci, dlouhých a nepravidelných cyklech a může se i zmírnit PMS.
Koupí se 50g drmku, jsou to plody rostliny, kuličky. Já sehnala v bylinné lékárně, dá se koupit i na netu a snad by měli i v lékárně mít nebo objednat. Ty kuličky se nasypou do 250ml alkoholu, použila jsem obyčejnou levnější vodku. Uzavře se do lahve a dá na 14dní do temna. Během té doby se tím občas zatřepe. Po 14dnech se to scedí, uloží v lednici a užívá do ovulace 3× denně, od ovulace 1×. Já jsem při tom měřila bazální teplotu, abych věděla kdy ovulka je (už dlouho předtím), kdo neví, tak může brát 2× denně celý cyklus. dávkuje se to 15–20 kapek do vody, asi do decky. Vypije se to a hotovo. Chutná to podobně jako jiné bylinné tinktury, prostě bylinně hořce, nic hnusného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
27.2.13 20:22
@Anonymní píše:
To si doktor právě myslel a tak mě poslal na odběr krve, aby se zjistily hladiny hormonů, ale všechny byli v normě…

a co ti navrhnul přesně? sledování vývoje folikulu, ovulace.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
27.2.13 20:40

Já jsem zobala pupalku a tuším vitamín E? Pomohlo to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.2.13 21:40

Tak pak je otázka, co všechno nabíral. Já třeba u sebe vím, že to hormony je a řešit se to moc nedá. HA zobat odmítám, stejně by to neléčilo, jen schovalo problém a pokud MS (a hlavně ovulace) je, tak to neřeším. Z toho jak to popisuješ to vypadá, že ti „blbne“ jeden vaječník - schválně si zkus spočítat, jestli ten, co se MS dostaví po těch 10dnech od 50dc není vlastně pravidelně po cca 60dnech (tedy ob cyklus je to o. k.). Radu asi uplně nemám, za mě bych zkusila měřit BT a pokud vypozoruješ ovulaci, tak bych to nechala být. Nebo máš nějaké potíže - po těch 50dnech už bolesti břicha, silný PMS? Jak dlouho se snažíte o mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.13 18:27
@jowana píše:
Tak pak je otázka, co všechno nabíral. Já třeba u sebe vím, že to hormony je a řešit se to moc nedá. HA zobat odmítám, stejně by to neléčilo, jen schovalo problém a pokud MS (a hlavně ovulace) je, tak to neřeším. Z toho jak to popisuješ to vypadá, že ti „blbne“ jeden vaječník - schválně si zkus spočítat, jestli ten, co se MS dostaví po těch 10dnech od 50dc není vlastně pravidelně po cca 60dnech (tedy ob cyklus je to o. k.). Radu asi uplně nemám, za mě bych zkusila měřit BT a pokud vypozoruješ ovulaci, tak bych to nechala být. Nebo máš nějaké potíže - po těch 50dnech už bolesti břicha, silný PMS? Jak dlouho se snažíte o mimčo?

Tak to netuším na jaký všechny hormony dělal testy. No když to tak počítám, tak vlastně máš pravdu..je to ob měsíc, takže by to mohlo ukazovat na ten jeden vaječník. V červenci jsem na jednom měla i cystu, kterou mi odstranili laparoskopii, ale až do toho listopadu to bylo i po operaci v pohodě. Žádný potíže s bolestí nebo tak naštěstí nemám. Nesnažíme se přímo o něj, ale ani se tomu nějak nebráníme. Až prostě časem příjde, tak bude:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex