Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já soudím, že tak na 99,9% těhotná není. Otěhotnět se dá většinou uprostřed cyklu, tzn. v době ovulace. Při 21 denním cyklu to je kolem 10. až 11. dne (počítáno od prvního dne poslední menstruace). Alkohol, zhubnutí, abstinence v sexu atd. na to asi nemají vliv. Myslím, že můžete být v klidu.
Je velice nepravděpodobné,že by tvá přítelkyně otěhotněla.Plodné dny jsou zhruba za 12 až 14 dní od 1.dne menstruace,ale samozřejmě jsou i vyjímky,ale zbytečně bych neplašila.
když si nejste jistí má si jít přítelkyně pro pilulku PO na gynekologii.
Ahoj! Jak je to s otěhotněním u menstruace opravdu nevím, ale na plodné a neplodné dny bych se vůbec nespoléhala.. z vlastní zkušenosti
.. Já měla pravidelný cyklus 28 dní, kvůli zdr. potížím jsem nemohla používat horm. antikoncepci a s přítelem jsme se spoléhali na plodné, resp. neplodné dny, které jsme si vypočetli přesně podle toho, jak tady píšete, uprostřed cyklu.. nepraktikovali jsme přerušovaný sex a počítali jsme i s tím, že spermie jsou schopny přežít ve vejcovodech i několik dní.. co vám budu povídat, jsem v 3. měsíci
.. takže nespoléhejte se na neplodné dny, ovulaci může mít každá žena jinak, některá na začátku, některá na konci, či uprostřed cyklu.. ![]()
Já bych se teda na plodné a neplodné dna taky moc nespoléhala, mám pravidelný cyklus těch 29 dní a ovulaci mám dřív než v polovině cyklu.
hmmm Madlenka je pocata poseldni - tzn 6. den menstruace-a to jsem jak blazen rok a pul pocitala plodne a neplodne dny…
Omlouvám se za anonim,ale nerada bych aby se to o mě dozvěděl kdokoliv.
Já jsem příklad toho,že se otěhotnět dá i při menstruaci.Náhoda je mrška.Měli byste se nějak chránit,nebo mít aspoň po ruce pilulku PO.Jistota je jistota a nestojí to za ty nervy,obzvlášť,když jste tak mladí.Držím vám palce,aby bylo vše OK.
Ahoj,
píšeš, že jste mladí, takže o těhotenství asi moc nestojíte a myslím, že by se hodilo se nějak chránit.
Jinak pravděpodobnost v tomto případě je asi malá.
Malá šance, ale je. Nějak jsem se nedočetla jak dlouho jste po nechráněném styku, ale snad do 48 hodin je možný vzít pilulku PO. Pokud už je to déle, tak bych se spíš teď modlila. Držím palce, ať vám jeden omyl neudělá problémy ![]()
Veruš1 píše:
Malá šance, ale je. Nějak jsem se nedočetla jak dlouho jste po nechráněném styku, ale snad do 48 hodin je možný vzít pilulku PO. Pokud už je to déle, tak bych se spíš teď modlila. Držím palce, ať vám jeden omyl neudělá problémy
Myslím ,že i 72h a na gyndě mají možná i větší "driáky " ![]()
pavlak5 píše:Veruš1 píše:Myslím ,že i 72h a na gyndě mají možná i větší "driáky "
Malá šance, ale je. Nějak jsem se nedočetla jak dlouho jste po nechráněném styku, ale snad do 48 hodin je možný vzít pilulku PO. Pokud už je to déle, tak bych se spíš teď modlila. Držím palce, ať vám jeden omyl neudělá problémy
No vidíš, tak dokonce 72 hod. ![]()
ahojky mám taky dotázek.Milovali jsme s e spřítelem asi řped měsícem no tak nějak to bylo. a mi končila už menstruace .A stalo s eto že nám ASI praskla ochrana. v době kdy sem ji vzala do ruky achtela videt jestli je vse na stejnem miste tak jsme naškla prasklinku na prezervativu.obsah byl uvnitř , ale jestli se do me neco dostalo nevím.
Mám už jednoho syna má tri roky. a přítel má 18 let. dite ted rozhodne nechceme.
Mám ted nejake tystresy a pribala jsem i pet kilo tak nevím jestli s eto na tom nepodepsalo.
ale jde oto e jssem to nedostala. a mám to dostat 4teho.
o syna sem se kdysi snažila temer rok žadná snadná práce to nebyla. tak by me nenapadlo že by to ted tak bylo .
Mylsíte si že mužu být těhotná?, jsem stoho hodne nale strasne hodne nervozní
ppperla píše:
ahojky mám taky dotázek.Milovali jsme s e spřítelem asi řped měsícem no tak nějak to bylo. a mi končila už menstruace .A stalo s eto že nám ASI praskla ochrana. v době kdy sem ji vzala do ruky achtela videt jestli je vse na stejnem miste tak jsme naškla prasklinku na prezervativu.obsah byl uvnitř , ale jestli se do me neco dostalo nevím.
Mám už jednoho syna má tri roky. a přítel má 18 let. dite ted rozhodne nechceme.Mám ted nejake tystresy a pribala jsem i pet kilo tak nevím jestli s eto na tom nepodepsalo.
ale jde oto e jssem to nedostala. a mám to dostat 4teho.o syna sem se kdysi snažila temer rok žadná snadná práce to nebyla. tak by me nenapadlo že by to ted tak bylo .
Mylsíte si že mužu být těhotná?, jsem stoho hodne nale strasne hodne nervozní
Proč si neuděláš test?
Ahoj, mám takový dotaz, ohledně oplodnění při menstruaci.
S mojí přítelkyní, máme pravidelný sex, už asi tak rok. Při sexu nepoužíváme, žádnou ochranu, ani ona, žádnou antikoncepci. Vše bylo v pořádku vždy. Ale teď jsem byl na 3 operacích, a s přítelkyní jsme neměli měsíc sex. Teď když jsem se dal do pořádku, měli jsme spolu sex. Ale ona zrovna byla ve 4 dnů menstruaci (21 denního cyklu), a už to nebylo tak silné. Stalo se to několikrát. Ale druhý den(5. den menstruace), jsme to trošku přehnali s alkoholem, a ten sex jsme měli znova. Bohužel, alkohol nám odboural zábrany, a vyejakuloval jsem se do ní, nešťastnou náhodou. Nějak jsme si to v tu chvíli neuvědomili, a stalo se to. Další den jí menstruace skončila. S přítelkyní nevíme, kdy má plodné, a neplodné dny, nikdy jsme tohle neřešili. Tak bych se chtěl zeptat, jestli je tu ještě nějaké riziko otěhotnění. A jestli to co jsem tu vypsal, že na to má nějaký vliv. Myslím tím, že jsme měli sex, a byl jsem měsíc celou dobu ve fyzické náročnosti, a psychické nevyrovnanosti, a zhubnul jsem cca 10kg. a ještě alkohol. Hodně jsem o tom četl, někdo říká, že ne, a někdo že ano. Jsme velmi mladý pár, a docela se bojíme, oba ještě studujeme střední školu, a tak by nás zajímalo, jestli je to tedy možné, a ty podněty, co jsem k tomu přiložil, to nějak ovlivní, že to není možné. Díky za odpovědi.