Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mám takovou prosbicku, mate nekdo zkusenost, ze mate menstruaci nepravidelnou, nekdy 35 dni, jindy 50…snazime se o miminko, nevite kdy udelat v tomto pripade testik?
Teplota tam dole 37.1
Příspěvek upraven 21.01.13 v 15:06
To je přesně moje parketa tohle téma, jednou 30, pak i 50 dní a o mimi se snažíme zhruba půl roku, na testík je vždycky asi dost času, ale dřív jak po 40tém dnu to u mě nemělo cenu, i když stejně pořád jen /
ale já jdu příší týden k lékaři, tak snad mi ty cykli nějak upraví ![]()
Jj, my se taky snazime tak pres pul roku, a taky me doktor rikal, ze kdyz do roka nic, ze ty cykly budou potreba upravit…
tak sem zvedava…zkousela jsem uz testik 28 den, ale taky jen jedna, tak prave nevim, kdy by to vubec cenu melo delat
![]()
@terranovka píše:
Jj, my se taky snazime tak pres pul roku, a taky me doktor rikal, ze kdyz do roka nic, ze ty cykly budou potreba upravit…tak sem zvedava…zkousela jsem uz testik 28 den, ale taky jen jedna, tak prave nevim, kdy by to vubec cenu melo delat
![]()
já právě doufám, že tu nepravidelnost začne doktor řešit hned, to by asi taky měl, páč pak nevíš, kdky máš ovu a zda ji vůbec máš??? ty si to nějak měříš?
Me doktor rek, ze do roka se s tim nic nedela, a kdyz neotehotnim do roka, ze to teprwe zacne nejak resit…presne clovek nevi kdy ma ovu a to me prave taky rikal, ze o to je to horsi, aby se zadarilo…jinak sem to nikdy nemerila ![]()
No já jsem u doktora byla na preventivce v srpnu a říkala jsem mu, že začínáme plániovat mimčo a taky jsem mu říkala, že mám problémy s nepravidelným cyklem, tak mi na to řekl, že mám počkat asi 3 měsíce a když neotěhotním nebo se ty cykly nesparvěj, tak mám přít ![]()
@terranovka píše:
Proto me prave zajima, kdy by vubec ten testik mel smysl no
pokud máš cykly i 50 dní, tak asi dřív jak po 40ti dnecj bych si ho nedělala ![]()
Tak to mas dobry, me rek prave do roka, taky me to prislo docela dlouho s tim neco zacit delat
@terranovka píše:
Tak to mas dobry, me rek prave do roka, taky me to prislo docela dlouho s tim neco zacit delat
jako co se týče otěhotnění, tak to doktoři dávají rok, to je pravda, ale nepravidelnost by se myslím řešila hned, ženský choděj k doktorům s nepravidelným cyklem, i když nechtěj zatím děti, není moc dobrý, to mít rozházený…no každopádně uvidím, co mi řekne příští týden. Ale jestli jsi na experimenty, kamarádky z mý skupiny mi radily GYNEX, je na úpravu cyklů a nemohou si ho vynachválit
Pokud máš nepravidelný cyklus, raději měř BT - z té se toho dozvíš spoustu, mimochodem i to, jestli je nějaká ovulace. Za testy je to akorát vyházení peněz oknem, když nemáš cykly pravidelné.
Příspěvek upraven 15.06.16 v 22:35
To ja vim, ze na to davaj rok, ale prave nechapu, proc chce delat neco s cyklem az po roce taky, kdyz to nema vesmes nic spolecnyho
jinak diky za radu, i kdyz ja bych se nejdriv asi radsi stejne s doktorem poradila ![]()
@terranovka píše:
To ja vim, ze na to davaj rok, ale prave nechapu, proc chce delat neco s cyklem az po roce taky, kdyz to nema vesmes nic spolecnyhojinak diky za radu, i kdyz ja bych se nejdriv asi radsi stejne s doktorem poradila
zkus zajít k jinýmu dr, ono co doktor, to názor…
Já jsem doktora vůbec neřešila menstruaci jsem měla někdy po 120dnech někdy až po 150. Tenkrát jsem neměla přítele no a vlastně když se našel tak jsem otěhotněla hned po první menstruaci a podle výpočtu jsem otěhotněla 35 den cyklu. Test jsem si udělala den po tom co jsem měla divný pocit v podbřišku. Tedy 50 den cyklu a krásně se mi tam ukázali //
Mně na úpravu cyklů pomohla tinktura z Drmku obecného. Léky jsem nechtěla, chtěla jsem napřed zkusit podpořit hormony přírodně. a zafungovalo to do druhého měsíce. Měla jsem cykly 29-43dní, od kůry s drmkem je mám pravidelné +-30dní (teda měla jsem, pak jsem otěhotněla, pak kojila, pak zas otěhotněla a zas kojím) ![]()
Přitom jsem ale měřila BT a sledovala hlen a čípek, takže jsem věděla, že i když jsou cykly nepravidelné, tak k ovulaci dochází, jen někdy 18DC a někdy 30DC.
Koupí se 50g drmku (v bylinkářství, objedná přes net, z lékárny..), dá se do 250ml vodky, uzavře a dá to temna na 14dní. Občas protřepe. Pak se slije. A užívá 3× denně od Ms do ovulace (potvrdí se BT) a poté 1denně do MS. Během MS nic. Užívá se 10-20kapek do 1dcl vody.