Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, už cca 2 dny mi tvrdne břicho v nepravidelných a nebolestivých kontrakcích, podotýkám, že už přenáším, jsem 40+4 tt. Občas mě pobolívá v podbřišku jako před MS a když se dlouho nepohybuju a pak vstanu, mám příšerné křížové bolesti, což mě ale nepřekvapuje, protože záda mě bolí už tak od 5. měsíce. Když si dám vanu nebo sprchu, tak je vše v pohodě, ale po určité době to začne znovu, ale je to nepravidelné a nebolestivé. Za jak dlouho po poslíčkách se vám dostavily opravdové kontrakce? Neříkejte, že to může trvat ještě několik dalších dní, už jsem fakt hotová, termín jsem měla ve středu
![]()
Tezko radit, je to dost individuelni, naposledy jsem mela poslicky uz snad od 30tt
a rodila 14dni pred terminem, ale nalez pri prijezdu do porodnice ,,k porodu to neni,, a mala byla za 3 hodiny na svete
U druhyho porodu mi taky tvrdili, ze jsou to poslicci, a to jsem tam byla na termin, no a mala byla za 4 hodiny venku
U tretiho jsme malem rodili v aute, tyden pred terminem, tezko rict, co te ceka
tak jen preju, at uz to moc dlouho netrva, ten konec je nekonecny
![]()
Asi tě nepotěším, ale to co tu popisuješ jsou opravdu jenom poslíčci. Tvrdnutí břicha jsem měla poslední měsíc skoro furt a týden jsem přenášela. Takže ještě vyčkej, bude to už hodně brzo, to už zvládneš, ale chápu, já byla poslední dny už fakt na hlavu
Tak přeji ať to máš brzo za sebou a zdravé miminko
![]()
já vím, že jsou právě jen poslíčci
jen mě zajímalo, za jak dlouho po poslíčkách se dostavily ty opravdové kontrakce. Třeba kamarádka říkala, že neměla poslíčky vůbec a ve 40+5 se jí dostavily kontrakce a rovnou po 3 minutách. Já už mám poslíčky dlouho a nic jiného se neděje
prckovi se evidentně nechce do zimy ![]()
Ahoj, já jsem měla takové ty bolavé poslíčky od pátku a v pravidelné kontrakce se zvrhly v pondělí.
Hojte holky. Sice nejsem prvorodicka, ale vždy jsem měla vyvolavany porod nebo císař. Tak teď při změně tvrdnutí si nejsem vůbec jistá oč jde. Od dnešního rána jsem si všimla ze mi břicho tvrdne častěji a jde mi to do zad. Někdy to bolelo déle, třeba 2-3 minutky a někdy jen pár sekund. Odpolko to přestalo být tak časté a po koupeli se to zase začalo stupnovat. Vůbec nevím co čekat. Nechce se mi letět na porodnici zbytečně zda jde pomalu o porod či jen tělo cvičí. Jinak jsem dnes 39 týden
Mě takhle začal porod, bolesti nepravidelný, do zad..Ráno mi doktor udělal hamiltona a na večer to začlo, trvalo to celej další den, bolesti se stupňovali ale byli furt hodně nepravidelný..O půlnoci sme jeli do porodnice, otevřená na 2 prsty, tak sem ještě jela domů, kde bolesti už hodně bolestivý
ale pořád hodně nepravidelný, v 8:30 ráno sme jeli znovu a v 10:10 se malej narodil..
Prostě uvidíš, co z toho nakonec bude, ještě bych vyčkala a víc jak pravidelnost bych spíš hlídala, jestli se bolest stupňuje
@Alliana všqak důvod letět do porodnice nemáš. Nejspíš jde o posly, ale to neznamená, že se to nezmění v porodní činnost. Může to být v noci, zítra, nebo za týden. Píšeš, že nerodíš poprvé, takže porodní kontrakce snad poznáš, ne? Každopádně i u nich bych vyčkalaaž do chvíle, kdy už budou pravidelné, silné a často.
Já kdybych čekala na pravidelné bolesti, tak pokaždé rodím doma
Takže za mě, jstli si nejsi jistá, raději jeď.
@berry4 píše:
@Alliana všqak důvod letět do porodnice nemáš. Nejspíš jde o posly, ale to neznamená, že se to nezmění v porodní činnost. Může to být v noci, zítra, nebo za týden. Píšeš, že nerodíš poprvé, takže porodní kontrakce snad poznáš, ne? Každopádně i u nich bych vyčkalaaž do chvíle, kdy už budou pravidelné, silné a často.
z mý zkušenosti bych se pravidelností neřídila, já měla nepravidelný kontrakce i těsně před koncem, na porodnim sále sem ležela uplně v pohodě, protože pauza mezi kontrakcema byla minimálně 5 minut, a to sem na porodnim sále neležela ani půl hodiny
ale silný ke konci byli dost, to jo.
@hanzbl00 taky bych mohla psát o pravidelnosti, nebo nepravidlenosti… Každopádně posílat @zrustice maminu do porodnice hned mi přijde zbytečné. Protože-zbytečně budou monitorovat, uspěchávat, zasahovat a možná chudák skončí pod kudlou.
Snad vícerodička sama pozná postupující porod ![]()
@berry4 píše:
@hanzbl00 taky bych mohla psát o pravidelnosti, nebo nepravidlenosti… Každopádně posílat @zrustice maminu do porodnice hned mi přijde zbytečné. Protože-zbytečně budou monitorovat, uspěchávat, zasahovat a možná chudák skončí pod kudlou.
Snad vícerodička sama pozná postupující porod
s tim souhlasim
já jela nakonec poprví o půlnoci, radši po tom celym dnu bolestí, ale když se na tom podívám zpetně tak sem měla ještě počkat, ty pravý bolesti přišli až potom, to se nedá nepoznat
Diky holky. Já vím jaké bolesti jsou při vyvolavanem, a co jsem četla tak jsou o dost bolestivejsi. Určitě zůstanu doma co nejdéle, jen přece je to lepší než aby si mě tam nechali. Já pokud neporodim do pondělí tak v utery mi vyvolají. Dr sice včera říkala ze už jsem na rozpadnuti ale já se tak ještě necítila.