Prasklý hematom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20885
26.2.11 09:35

prasklý hematom

Ahojte holky,zajímalo by mě jestli některá víte zda je lepší když hematom praskne a vyjde ven nebo je lepší když se vstřebá.včera mi mudr jeden velký zjistil a já teď nevím jestli je vlastně dobře že prasknul a odchází pryč.Kdo ví,odpoví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
26.2.11 10:38

No, pokud je hematom na blbem miste, tak pri masivnim krvaceni hrozi, ze sebou vezme i zarodek… takze asi je bezpecnejsi, kdyz se vstreba? :nevim: aspon me to takhle doktor rekl, ze jsou tri moznosti, ze bud se vstreba a v poho, nebo bude krvacet, ale jinak vsechno v poho, anebo sebou smete vsechno a pak holt smula. Ale vetsinou to dopadne dobre ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.2.11 10:49
Etcetera78 píše:
No, pokud je hematom na blbem miste, tak pri masivnim krvaceni hrozi, ze sebou vezme i zarodek… takze asi je bezpecnejsi, kdyz se vstreba? :nevim: aspon me to takhle doktor rekl, ze jsou tri moznosti, ze bud se vstreba a v poho, nebo bude krvacet, ale jinak vsechno v poho, anebo sebou smete vsechno a pak holt smula. Ale vetsinou to dopadne dobre ;-)

Přesně tak. Nejlepší je varianta vstřebání, někdy praskne a začne se krvácet, ale zárodek se udrží nebo bohužel vezme všechno s sebou. Ležela jsem s hematomem na placentě v nemocnici a pořád mě chodili kontrolovat, jestli nekrvácím, takže podle mě je horší varianta krvácení než vstřebání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
26.2.11 10:49

Já měla v první těhu hematon, prasknul a ustáli jsem to, měla jsem teda nařízený klid na lůžku, mohle jsem jen na wc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
26.2.11 11:46

já byla u mudr chvíli potom co mi prasknul a vypadalo to že to zárodku neublížilo ale i tak jste mě trochu vylekaly,přecejen mám strach že si veme i to co nemá :-( kontrola až za týden :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.2.11 13:47
Bajča píše:
já byla u mudr chvíli potom co mi prasknul a vypadalo to že to zárodku neublížilo ale i tak jste mě trochu vylekaly,přecejen mám strach že si veme i to co nemá :-( kontrola až za týden :-(

Bajčo a kde ho máš? Pokud není přímo u plodu a navíc už prasknul a zárodek sebou nevzal, tak je šance, že se udrží, veliká. :palec: Chce to být fakt jen ale v klidu, nejlépe celé dny ležet a nic nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
26.2.11 18:24

jo vypadal že není přímo u plodu.na ultrazvuku to tak vypadalo na 1 cm ale to je asi zvětšené.jo jen ležet,jenže to mě právě moc nejde,nejsem zvyklá a k tomu se za týden vdávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
26.2.11 20:18

Já měla hematom a dost hrozila ta třetí varianta, jak píše gabi.design, byl asi velký, proto mi předepsali utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
27.2.11 09:01

a jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
27.2.11 12:17

Dobře, hematom se vstřebal a vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
27.2.11 15:15

takže si vlastně ani nekrvácela že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
27.2.11 16:19

Ne, nekrvácela. Mně bolelo břicho snad ve 4.týdnu, tak jsem šla hned k doktorce a ta mi to předepsala, protože ten „zárodek“ byl opravdu malinký a hematom větší než zárodek. Odpočívej, nestresuj se a určitě to dopadne dobře. Já taky měla odpočívat, ale s tehdy dvouletou dcerou to nešlo a vše dopadlo dobře. Ten utrogestan není přímo na hematom, je to, myslím, hormon, který udržuje těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.2.11 16:57

Na krvácení je přímo Ascorutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6912
27.2.11 19:31

Bohužel já měla tu horší variantu hematomu. Byla jsem zhruba ve 12 t.t. Začalo to špiněním, pak to přešlo v silné krvácení a bohužel jsem po dvou dnech potratila. Proto holky radím odpočívat, nic netahat, prostě být v naprostém klidu. Držím moc palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
27.2.11 20:22

ted- jsem psala do jiné diskuze, ale nevadí, písnu isem. Byla jsem těhu 3 krát vždy kolem 9tt jsem opravdu slabě zašpinila a vždy z toho byl hematom.Poprvé a potřetí nebyl tak velký.Poprvé nevím kde byl uložený, byla jsem asi 10 dní v nemocnici a vše dopadlo o.k.-dnes 7 letý syn,podruhé šlo o velký hematom kolem plodu- měsíc v nemocnici, poté měsíc doma , v 16tt nám přestalo být :srdce: asi to bylo se vším dohromady- hematom, super viroza a 3 měs. před těhu opakov. kortik. a ANTB. ve 3těhu byl hematom malý u branky- hospitalizaci jsem odmítla po týdnu doma se vstřebal.A dnes 3 letá holčička.
Takže můj názor- nikdy mi nevyšli ven, vždy se vstřebávaly a2 krát to dopadlo dobře.Asi opravdu záleží na tom kde jsou.Ale je i pravda že mi můj dr. řekl- viděl jsem i menší a dopadlo to špatně a viděl jsem i větší a dopdlo to dobře :palec: takže mnoho sila spoustu štěstíčka at všechno zvládnete :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí