Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,zajímalo by mě jestli některá víte zda je lepší když hematom praskne a vyjde ven nebo je lepší když se vstřebá.včera mi mudr jeden velký zjistil a já teď nevím jestli je vlastně dobře že prasknul a odchází pryč.Kdo ví,odpoví ![]()
No, pokud je hematom na blbem miste, tak pri masivnim krvaceni hrozi, ze sebou vezme i zarodek… takze asi je bezpecnejsi, kdyz se vstreba?
aspon me to takhle doktor rekl, ze jsou tri moznosti, ze bud se vstreba a v poho, nebo bude krvacet, ale jinak vsechno v poho, anebo sebou smete vsechno a pak holt smula. Ale vetsinou to dopadne dobre ![]()
Etcetera78 píše:
No, pokud je hematom na blbem miste, tak pri masivnim krvaceni hrozi, ze sebou vezme i zarodek… takze asi je bezpecnejsi, kdyz se vstreba?aspon me to takhle doktor rekl, ze jsou tri moznosti, ze bud se vstreba a v poho, nebo bude krvacet, ale jinak vsechno v poho, anebo sebou smete vsechno a pak holt smula. Ale vetsinou to dopadne dobre
Přesně tak. Nejlepší je varianta vstřebání, někdy praskne a začne se krvácet, ale zárodek se udrží nebo bohužel vezme všechno s sebou. Ležela jsem s hematomem na placentě v nemocnici a pořád mě chodili kontrolovat, jestli nekrvácím, takže podle mě je horší varianta krvácení než vstřebání.
Já měla v první těhu hematon, prasknul a ustáli jsem to, měla jsem teda nařízený klid na lůžku, mohle jsem jen na wc.
já byla u mudr chvíli potom co mi prasknul a vypadalo to že to zárodku neublížilo ale i tak jste mě trochu vylekaly,přecejen mám strach že si veme i to co nemá
kontrola až za týden ![]()
Bajča píše:
já byla u mudr chvíli potom co mi prasknul a vypadalo to že to zárodku neublížilo ale i tak jste mě trochu vylekaly,přecejen mám strach že si veme i to co nemákontrola až za týden
Bajčo a kde ho máš? Pokud není přímo u plodu a navíc už prasknul a zárodek sebou nevzal, tak je šance, že se udrží, veliká.
Chce to být fakt jen ale v klidu, nejlépe celé dny ležet a nic nedělat.
jo vypadal že není přímo u plodu.na ultrazvuku to tak vypadalo na 1 cm ale to je asi zvětšené.jo jen ležet,jenže to mě právě moc nejde,nejsem zvyklá a k tomu se za týden vdávám ![]()
Já měla hematom a dost hrozila ta třetí varianta, jak píše gabi.design, byl asi velký, proto mi předepsali utrogestan.
Ne, nekrvácela. Mně bolelo břicho snad ve 4.týdnu, tak jsem šla hned k doktorce a ta mi to předepsala, protože ten „zárodek“ byl opravdu malinký a hematom větší než zárodek. Odpočívej, nestresuj se a určitě to dopadne dobře. Já taky měla odpočívat, ale s tehdy dvouletou dcerou to nešlo a vše dopadlo dobře. Ten utrogestan není přímo na hematom, je to, myslím, hormon, který udržuje těhotenství.
Bohužel já měla tu horší variantu hematomu. Byla jsem zhruba ve 12 t.t. Začalo to špiněním, pak to přešlo v silné krvácení a bohužel jsem po dvou dnech potratila. Proto holky radím odpočívat, nic netahat, prostě být v naprostém klidu. Držím moc palečky ![]()
ted- jsem psala do jiné diskuze, ale nevadí, písnu isem. Byla jsem těhu 3 krát vždy kolem 9tt jsem opravdu slabě zašpinila a vždy z toho byl hematom.Poprvé a potřetí nebyl tak velký.Poprvé nevím kde byl uložený, byla jsem asi 10 dní v nemocnici a vše dopadlo o.k.-dnes 7 letý syn,podruhé šlo o velký hematom kolem plodu- měsíc v nemocnici, poté měsíc doma , v 16tt nám přestalo být
asi to bylo se vším dohromady- hematom, super viroza a 3 měs. před těhu opakov. kortik. a ANTB. ve 3těhu byl hematom malý u branky- hospitalizaci jsem odmítla po týdnu doma se vstřebal.A dnes 3 letá holčička.
Takže můj názor- nikdy mi nevyšli ven, vždy se vstřebávaly a2 krát to dopadlo dobře.Asi opravdu záleží na tom kde jsou.Ale je i pravda že mi můj dr. řekl- viděl jsem i menší a dopadlo to špatně a viděl jsem i větší a dopdlo to dobře
takže mnoho sila spoustu štěstíčka at všechno zvládnete ![]()