Špinění v 7. týdnu těhotenství

3
27.2.11 17:50

Špinění v 7 týdnu těhotenství

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Je mi 29 a včera jsme měli s přítelem pohlavní styk (něžný:-) a po něm jsem trochu červeně krvácela.Dnes stále hnědě špiním.Bojim se co dál. Před dvěma dny jsem byla na kontrole a dr. říkal, že je vše v pořádku a srdíčko bije.Ještě taky dodám, že jsem po 1 potratu před půl rokem,kdy se plod nevyvijel,nebylo srdíčko v 7 týdnu,pak revize.Tak se bojím,aby to nebylo to samé, i když tady mě malinko drží nad vodou to srdíčko. Měla jste to taky některá taky tak? A slibuju, že u sexovat nebudu :-), nevěděla jsem to,ale asi jsem neměla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
27.2.11 17:52

Měla jsem to stejně. Po styku červená krev jednorázově. Pak se objevilo ještě jednou špinění okolo 11tt samo od sebe. Dopadlo to OK. Držím pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.2.11 17:54

a pak jsi taky druhý den ještě hnědě špinila?ddělala jsi proti tomu něco nebo mám jít k dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.2.11 18:01

Trošku jsem špinila. Na pohotovost jsem nejela. Druhý den jsem zašla k doktorovi. Nic mi nedal. Domluvili jsme se, že můžu chodit dál do práce.
V tom 11tt mi dal Utrogestan a taky mi nakonec povolil chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
27.2.11 18:03

Upřímně, v tomhle týdnu ti dr. nijak nepomůže, byla bych v klidu, dočasně omezila ten sex, ale jinak je to celé na miminku, pokud se plod přestane vyvíjet, tak tomu stejně nezabráníš a pokud bude v pořádku, tak zvládne spoustu věcí ;-) spíš bych řekla, že to špinění bude po sexu, v těhu je to více prokrvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.2.11 18:19

Špinění na začátku je hodně časté a ve většině případů i normální. Většinou je to způsobeno překrvením sliznic a následně třeba prasklou cévkou, proto to špinění po sexu, tedy po nějaké v tomhle směru „dráždivé“ aktivitě. Jednorázové zašpinění o ničem nesvědčí, možná bych vynechala na chvilku ten sex a případně se poradila s doktorem, zda ti na to něco dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
27.2.11 18:24

Ahoj Nella,

ráda bych tě potěšila… prý je špinění docela časté.

Bohužel mám zkušenosti s třemi potraty, kdy u prvního se špinění objevilo po sexu… byla jsem hospitalizována s hematome. Po propuštění vše dobře běželo ještě 14 dní a pak následovalo znovu lehké špinění a zamlklý potrat. To bylo ve 12 tt. Další dvě těhu jsem nedotáhla ani do 8 tt a začala vždy špinit a pak následovaly samovolné potrty. Konečně mě dr. poslal na genetiku a tam našli mutaci krve MTHFR homozygot (lehčí forma). Hodně lékařů ji spojuje s tím, že způsobuje sraženiny, které ucpou výživu k plodu. Dávají se na to injekce a léky (ředění krve)… Ale trvalo bohužel velmi dlouho, než někdo něco dělal. Můj dr. mi dal až nyní listovku na předpis, která ovlivňuje krev. Přesto jsem se objedna ještě sama do trombocentra, kde mě tu mutaci prozkoumají až budu těhu (když jsi těhu, tak hormony můžou tuto mutaci dost ovlivnit a krev se pak chová trošku jinak).

Určitě běž raději k dr. Udělá ti UTZ a zjistí zda je děloha čistá a mimi o.k.. Rozhodně se nenech odradit a nepodceň to. Já ti moc přeji, aby to nic nebylo a odeznělo to.
Někteří lékaři jsou opravdu hrozní a vůbec situaci neřeší :-( dobrý lékař ale udělá UTZ a také napíše Utrogestan a Ascorutin - to je takové minimum.

Hodně štěstí a ještě jednou přeji ať spadáš do skupiny, kdy špinění nic špatného nevěstí :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.2.11 19:52
Jankaxx píše: … Konečně mě dr. poslal na genetiku a tam našli mutaci krve MTHFR homozygot (lehčí forma). Hodně lékařů ji spojuje s tím, že způsobuje sraženiny, které ucpou výživu k plodu. Dávají se na to injekce a léky (ředění krve)… Ale trvalo bohužel velmi dlouho, než někdo něco dělal. Můj dr. mi dal až nyní listovku na předpis, která ovlivňuje krev.

Jankaxx - tuhle mutaci mám taky (i když heterozygotní) a taky mám za sebou dvě ZT, obě v 6.tt, obě začala slabým špiněním a při kontrole na UTZ se zjistilo, že se plod nevyvíjí… ALE (!!!) tahle mutace nezpůsobuje sraženiny, které by ucpaly výživu plodu (řekla bych taky proto, že v době raného těhotenství plod vyživuje žluté tělísko a ne placenta přes pupečník :think: ). Sraženiny způsobuje Leidenská mutace. Mutace MTHFR mj. způsobuje to, že tělo není schopno samo přeměňovat kyselinu listovou do podoby, kterou je schopno využít. Takže i kdybys jedla listovku „po kilech“, tak je to stejné, jako kdybys ji nejedla vůbec :-? Doporučuji vitamíny, kde je ta kyselina listová už přeměněná - např. Femibion s metafolinem (ten metafolin je tam důležitý). Alespoň tohle mi všechno říkal můj gyndr - výsledkem pak bylo zdárné těhotenství a zdravé miminko na konci. I Tobě jej přeji! :srdce:

Nellaa - špinění nemusí opravdu nic znamenat. Ale někdy ano a to bohužel nijak neovlivníš… Držím moc palce, aby to v Tvém případě opravdu nic neznamenalo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
27.2.11 20:01

Ahoj , i já mám zkušenosti se špiněním- těhu jsem byla 3 krát- vždy jsem kolem 9tt pouze jednou a slabě zašpinila- vždy z toho byl hematom v děloze- 2 krát to dopadlo dobře- jednou špatně. Raději si zajdi k dr. at máš jistotu- držím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
27.2.11 20:09

Jsem 27tt a po sexu taky občas slabě špiním…mudr říkal,že se to stává a že to je třeba prasklá cévka, protože je celý spodek překrvený :wink: Pokud tě nic výrazně nebolí nebo nekrvácíš hodně, nedělala bych si starosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.2.11 20:18

Moc Vám děkuji za názory…ještě mě napadlo…když jsem byla ve čt na UTZ (bylo vše v pořádku) a v sobotu krvácela po sexu…viděl by tam ve čt dr už ten hematom??? Nebo se tam mohl objevit třeba až v sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.2.11 20:19

Mohl se klidně objevit v sobotu. Na druhou stranu ikdyby tam byl, tak s tím nic nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.2.11 20:47
DaiquiriQ píše:
Pokud tě nic výrazně nebolí nebo nekrvácíš hodně, nedělala bych si starosti :palec:

On „zamlklý potrat“ je zamlklý právě proto, že tě nic nebolí, ani hodně nekrvácíš :-? Někdy nemusíš špinit vůbec, nemáš naprosto žádné příznaky, že by „něco“ mělo být špatně, a ono přesto je :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
27.2.11 20:49
domi píše:
DaiquiriQ píše:
Pokud tě nic výrazně nebolí nebo nekrvácíš hodně, nedělala bych si starosti :palec:
On „zamlklý potrat“ je zamlklý právě proto, že tě nic nebolí, ani hodně nekrvácíš :-? Někdy nemusíš špinit vůbec, nemáš naprosto žádné příznaky, že by „něco“ mělo být špatně, a ono přesto je :-?

Nojo, ale stejně s ním nic nenaděláš, takže nemá cenu se stresovat… i když to se lehce radí a blbě dělá, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1379
27.2.11 21:00
Jankaxx píše:
Ahoj Nella,

ráda bych tě potěšila… prý je špinění docela časté.

Bohužel mám zkušenosti s třemi potraty, kdy u prvního se špinění objevilo po sexu… byla jsem hospitalizována s hematome. Po propuštění vše dobře běželo ještě 14 dní a pak následovalo znovu lehké špinění a zamlklý potrat. To bylo ve 12 tt. Další dvě těhu jsem nedotáhla ani do 8 tt a začala vždy špinit a pak následovaly samovolné potrty. Konečně mě dr. poslal na genetiku a tam našli mutaci krve MTHFR homozygot (lehčí forma). Hodně lékařů ji spojuje s tím, že způsobuje sraženiny, které ucpou výživu k plodu. Dávají se na to injekce a léky (ředění krve)… Ale trvalo bohužel velmi dlouho, než někdo něco dělal. Můj dr. mi dal až nyní listovku na předpis, která ovlivňuje krev. Přesto jsem se objedna ještě sama do trombocentra, kde mě tu mutaci prozkoumají až budu těhu (když jsi těhu, tak hormony můžou tuto mutaci dost ovlivnit a krev se pak chová trošku jinak).

Určitě běž raději k dr. Udělá ti UTZ a zjistí zda je děloha čistá a mimi o.k.. Rozhodně se nenech odradit a nepodceň to. Já ti moc přeji, aby to nic nebylo a odeznělo to.
Někteří lékaři jsou opravdu hrozní a vůbec situaci neřeší :-( dobrý lékař ale udělá UTZ a také napíše Utrogestan a Ascorutin - to je takové minimum.

Hodně štěstí a ještě jednou přeji ať spadáš do skupiny, kdy špinění nic špatného nevěstí :wink: :kytka:

Naprosto souhlasím!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky