Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla sem se zeptat, než sem zjistila, že jsem těhotná, tak sme brali s přítelem drogy do 3. měsíce těhotenství, sem prala drogy (perník + měkká droga). Když jsem zjistila, že jsem těhotná, hnedka sem s tim přestala! Chci se zeptat (poradit), jestli sem nák neublížila plodu. Jestli nebudou žádné komplikace, moc se bojím, chci zdravé miminko ;( doufám že sem plodu moc neublížila a že bude zdravý.. prosím, poradte mi. Děkuju za odpověd ![]()
edit admin
Promin,ale takový jako ty by vůbec děti mít neměli,jestli je miminko v pořádku ti řeknou po těhotenských vyšetřeních (UTZ,triple testy)
nejdulezitejsi je prvni trimestr, kdy se miminku vyviji uplne vsechno… takze se nemyslim, ze se tady dockas nejakeho uklidneni. Zjistis to pouze u doktora! Proc jste se nechranili? kdyz uz si kazite zivot nejakym sajrajtem? cekat ted, jestli ho bude mit zkazenej i to nenarozene miminko???
Promiň, že to řeknu-ale jseš PITOMÁ!
že ty sajrajty do sebe dobrovolně cpeš, a navíc ještě otěhotníš. Pokud si to miminko chceš nechat, tak se jen modli aby bylo v pořádku…je tu i šance že v pořádku bude…dcera mojí známí brala drogy (perník-sice se snažila nepravidelně,ale brala a 8 tejdnů po porodu utekla-droga byla přednější!!!!) a klučík byl naprosto v pořádku, ale to je třeba jen 1 případ ze 100! tak si to vezmi k ![]()
Doufám, že budeš dobrá máma…moc bych to tomu miminku přála…
misacek00 píše:
Promin,ale takový jako ty by vůbec děti mít neměli,jestli je miminko v pořádku ti řeknou po těhotenských vyšetřeních (UTZ,triple testy)
Bože takový příspěvky uplně miluju, já kouřila do 9tt asi bych Vaška taky mít neměla co? zakladatelko, držim palce aby bylo vše ok, testy ukazi jak a co, tady ti to z koule nevyvěštíme..
ale šance tu je určitě! hlavne do toho zase nespadnout ![]()
freeonit píše:misacek00 píše:Bože takový příspěvky uplně miluju, já kouřila do 9tt asi bych Vaška taky mít neměla co? zakladatelko, držim palce aby bylo vše ok, testy ukazi jak a co, tady ti to z koule nevyvěštíme..
Promin,ale takový jako ty by vůbec děti mít neměli,jestli je miminko v pořádku ti řeknou po těhotenských vyšetřeních (UTZ,triple testy)ale šance tu je určitě! hlavne do toho zase nespadnout
Kouření a perník - to ti přijde jako to samé??? ![]()
zakladatelko,jen od kdy je pervitin měkká droga?? ![]()
Určitě asi budeš muset svému gynekologovi říct že jsi v prvním trimestru brala drogy aby měl důvod tě poslat na podrobnou genetiku a doufat že to na vývoji plodu nezanechalo následky,ale 100% se to stejně dozvíš až po narození a dalším vývojem protože ani genetika bohužel neni 100%
neprijde ale nedovolila bych si napsat ze takovy lidi by nemeli mit deti!!
v prvom rade, pervitin urcite nie je makka droga, je prudko navykovy.
ak Ti tehotenstvo pomoze od zavislosti, tak ked uz pre nic ine, aspon na toto je to dobre.
co sa tyka dopadu na plod a moznych komplikacii, ako pisali baby predomnou, chod ku gyn, ten Ta vysetri, my tu nie sme vestice.
a inak, tiez mam pocit, ze si niekto robi srandu ![]()
Tohle fakt nechápu
bereš drogy a ještě se nechráníš ![]()
Odpovím Ti jedno.....ty budeš mít dítě zdravé ![]()
freeonit píše:
Moje rec.Zakladatelka si urcite uvedomuje,ze to co se stalo neni spravne.Proste jen potrebovala poradit,kdyby ji to bylo jedno,tak tady nepise.Neodsuzujte,kazdy muze udelat zivotni chybu.Alene preju,aby vse bylo v poradku a hlavne,aby uz nikdy do drog nespadla.
freeonit píše:
Naprostý souhlas.
Zakladatelka si přišla pro radu a ne proto,aby dostávala kázaní.
suchar píše:
Tohle fakt nechápubereš drogy a ještě se nechráníš
Odpovím Ti jedno.....ty budeš mít dítě zdravé
Ale když už jsme u toho, tak ona opravdu bude mít dítě zdravé, protože ty, co si nevaží zdraví svého ani svého nenarozeného dítěte, mají většinou zdravé dítě. A ty, které by se rozkrájely pro to, aby bylo všechno správně, ty takové štěstí většinou nemají ![]()