Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
suchar píše:lemaz píše:píšeš mi z duše
Nečetla jsem všechny příspěvky. Ale řeknu ti jedno:
Takový jako ty, mívají z prdele kliku, takže věřím tomu, že malej nebo malá budou v pořádku.
Otázka je, jak je uživíte. No, ale jestli jste jeli v perníku, tak musíte mít peněz jako šlupek, tzn. velice dobrou práci, takže ani nebudete obírat stát na nějakých dávkách, že?![]()
![]()
já teda nevím, ale zakladatelka píše, že s tím přestala a ptá se na možné následky, na to, co jí píšeš, se neptala, nestojí o urážení a chytráctví. Víš, ono to jistě není lehké, a proto nechápu, když nemáte děvčata co zmínit k tématu, je nutné tohle?
eva76 píše:suchar píše:já teda nevím, ale zakladatelka píše, že s tím přestala a ptá se na možné následky, na to, co jí píšeš, se neptala, nestojí o urážení a chytráctví. Víš, ono to jistě není lehké, a proto nechápu, když nemáte děvčata co zmínit k tématu, je nutné tohle?lemaz píše:píšeš mi z duše
Takový jako ty, mívají z prdele kliku, takže věřím tomu, že malej nebo malá budou v pořádku.
Otázka je, jak je uživíte. No, ale jestli jste jeli v perníku, tak musíte mít peněz jako šlupek, tzn. velice dobrou práci, takže ani nebudete obírat stát na nějakých dávkách, že?![]()
![]()
ale tohle bylo k tématu, zakl. se ptala jestli může mít plod nějaké poškození!!!! A každý může napsat svůj názor a své pocity ![]()
michaelo- děláš přednášky na mš a zš. A proč se jako nějaké združení neseberete a nejdete udělat přednášky třeba na Cejl nebo Křenovou do Brna? Tak byste teprve viděli, kam takovéhle přednášky vedou - nikam. Možná byste se stačili ještě představit, než by vám nějaký prachsprostý feťák v absťáku rozmlátil hubu.
Osvěta je jistě dobrá, ale plně jí nahradí nějaký film. Velké tresty - to je to, co by na ně mělo platit. Žádné léčení na úkor nás daňových poplatníků. Chceš se léčit? Dobře. Ale všechno do puntíku si to odpracuješ. Kradl si proto, abys měl na drogy? Do nějakého pracovního tábora s tebou.
Když to vidím, jak se to po městě potuluje - bych to hnala rákoskou. Nikdy to nepracovalo, jen to krade, obtěžuje okolí a v absťáku udělají naprosto vše. Tito lidé jsou absolutně postradatelní a nemají ve slušné společnosti co dělat.
eva76 píše:suchar píše:já teda nevím, ale zakladatelka píše, že s tím přestala a ptá se na možné následky, na to, co jí píšeš, se neptala, nestojí o urážení a chytráctví. Víš, ono to jistě není lehké, a proto nechápu, když nemáte děvčata co zmínit k tématu, je nutné tohle?lemaz píše:píšeš mi z duše
![]()
souhlas
suchar píše:eva76 píše:ale tohle bylo k tématu, zakl. se ptala jestli může mít plod nějaké poškození!!!! A každý může napsat svůj názor a své pocitysuchar píše:já teda nevím, ale zakladatelka píše, že s tím přestala a ptá se na možné následky, na to, co jí píšeš, se neptala, nestojí o urážení a chytráctví. Víš, ono to jistě není lehké, a proto nechápu, když nemáte děvčata co zmínit k tématu, je nutné tohle?lemaz píše:píšeš mi z duše
![]()
to nepochybně ano, ale také by každý měl mít jistou soudnost ve vztahu k jednotlivým tématům, což vzhledem k některým předchozím příspěvkům Michaela nemá. Vzhledem k tomu, že se tu prezentuje jako terapeutka drogově závislých, je to dost smutné
Diskusi jsem přečetla a zakladatelky je mi celkem líto. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Tak ulítli? To jste tady všechny tak bez poskvrny?
Lemaz: myslím, že už píšeš úplně mimo diskusi, ale ono už je to jedno, zakladatelka stejnak nepřijde tak co…
petratavali píše:eva76 píše:souhlassuchar píše:já teda nevím, ale zakladatelka píše, že s tím přestala a ptá se na možné následky, na to, co jí píšeš, se neptala, nestojí o urážení a chytráctví. Víš, ono to jistě není lehké, a proto nechápu, když nemáte děvčata co zmínit k tématu, je nutné tohle?lemaz píše:píšeš mi z duše
![]()
Napsala jsem jí k tématu. Dítě bude zdravé - prostě takovéhle mají kliku. Jen nevěřím tomu, že přestala nebo že přestane. To je pohádka.
lemaz píše:
michaelo- děláš přednášky na mš a zš. A proč se jako nějaké združení neseberete a nejdete udělat přednášky třeba na Cejl nebo Křenovou do Brna? Tak byste teprve viděli, kam takovéhle přednášky vedou - nikam. Možná byste se stačili ještě představit, než by vám nějaký prachsprostý feťák v absťáku rozmlátil hubu.
Osvěta je jistě dobrá, ale plně jí nahradí nějaký film. Velké tresty - to je to, co by na ně mělo platit. Žádné léčení na úkor nás daňových poplatníků. Chceš se léčit? Dobře. Ale všechno do puntíku si to odpracuješ. Kradl si proto, abys měl na drogy? Do nějakého pracovního tábora s tebou.
Když to vidím, jak se to po městě potuluje - bych to hnala rákoskou. Nikdy to nepracovalo, jen to krade, obtěžuje okolí a v absťáku udělají naprosto vše. Tito lidé jsou absolutně postradatelní a nemají ve slušné společnosti co dělat.
moc nevíš o čem mluvíš, léčebny pro mladistvé si musí rodič zaplatit, na MŠ přednášky nedělám jen za ZŠ a SŠ a přednášky nejsou určený pro fetáky
jedná se o primární prevenci, která je stjeně důležitá. Žádné tresty nepomůžou, jelikož když už jednou člověkdo závislosti spadne, trest ho opravdu nezastaví, je narušená jeho osobnost a
k ničemu by to nevedlo…
Léčebné komunity pro dospělé, jsou vesměs např. malé farmy, kde si hodně věcí obstarají lidé z vlastních zdrojů.A lidé pracují, podpojmem léčebna si hned každý představí instituci, kde jsou lidi zavřenýv pokojích v erárních hadrech a nemají možnost chodit ven… To je velmi mylná představa o léčebnýh institucích, které lidem opravdu pomáhají…
Saxana22 píše:
Diskusi jsem přečetla a zakladatelky je mi celkem líto. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Tak ulítli? To jste tady všechny tak bez poskvrny?Lemaz: myslím, že už píšeš úplně mimo diskusi, ale ono už je to jedno, zakladatelka stejnak nepřijde tak co…
Zakladatelce jsem napsala.
Předchozím příspěvkem jsem jen reagovala na michaelu.
On to byl stejně výkřik do tmy - zakladatelka se už neukáže. Buď si šla shánět peníze na další dávku nebo to byl celé vtip.
Michaelakkk jestli myslíš, že vím něco z vlastní zkušenosti, tak se pleteš, jediné co jsem zkusila, bylo jako mladá uvařit si z marihuany kakao (jsem i nekuřák), byl to hnus - i když nálada fajn, ale nic mi to neříkalo. Mám i dost podobný názor jako Lemaz ohledně vyházených peněz poplatníků a kolikrát zbytečné pomoci..ano, možná je nějaké % kteří to opravdu překonat chtějí, ale těm by třeba pomohlo okolí a proč by to měli platit daňový poplatníci..no i kdyby jednu léčbu platili, tak budiž, ale jsou osoby, co jdou na léčení 3×-4× stojí to tisíce a plácají se v tom stále.
Zakladatelko,to,že si přestala je jenom dobře,škoda,že di na to nepřišla dřív.Bohužel na otázku zda bude miminko zdravé Ti neodpoví ani doktor.To je otázka času.Má blízká příbuzná porodila dva zdravé syny.Hned jak poprvé otěhotněla tak přestala.Bohužel jeden má astma a to ten starší.Není jasně dáno,že to má z toho ale také,že to z toho nemá.Určitě si zajdi na gyndu at si pod dohledem.Pokud o miminko stojíš již nezačínej,bude to těžké ale jde to.Pokud přítel bere tak láska,neláska tak bych se sním rozloučila.Sama vím,že vyrůstat v tomto prostředí není ideální.Držím Ti palce at máš miminko zdravé.
Kecy tipu proč ses nechránila,ty dítě mít nemáš atd. Vlbec nečti.Lidi co si nic nezažili nic nepochopí.Nikdo do tvého života nevidí.Neví proč si do toho spadla,neví,že si se třeba chránila ale i přesto otěhotněla.Vůbec si toho nevšímej.
Přeju at jsi zdravá ty i miminko a at máš už tak velký rozum a drogám se do konce života vyhneš,droga není vždy dobré řešení,na jakkékoliv trápení.Doktorů se neboj,někdo možná kouká blbě a ani se nedivím ale nebudeš první ani poslední s kterým se setkají.Mnoho sil.
To co tu padlo o drogách jsou jen keci,někdo pravdu má druhý ne.Ono nestačí si jen o tom přečíst,jak tu někdo psal.Navíc si myslím,že do téhle diskuze to nepatří.Vyjadřovat kdo je lepší,chytřejší a zkušenější.
To,že je bohatá atd.Oni nejčastěji drogově závislý kradou,takže nevíte zda zakladatelka na „to“ má nebo prostě jen kradli ručníky aby na „to“ měli.Když o životě zakladatelky nic nevíte tak nebudte chytrý.
Člověk který se v tom pohybuje a ví co a jak tak by jí maximálně pochválil,že přestala,nezaobýral se minulostí a řešil s ní budoucnost.Ne jedna znás udělala v životě kravinu a nemusí to být jen drogy.Hledte si svého a pokud nechcete utěšit,či poradit tak se zdržte komentářů.
O obírání státu,psát nebudu.Jsem teda radši když dostává dávky bývala narkomanka která dostala rozum a pro své dítě udělá cokoliv,než nějakej cikán co si dělá děti jen aby měl co žrát. ![]()
lemaz píše:Jen nevěřím tomu, že přestala nebo že přestane. To je pohádka.
Lemaz-pohádka to být nemusí.Dítě je velká motivace pro to přestat.Jak už sem psala,já to taky zvládla.
Neodsuzuj šmahem,když nevíš a neznáš.
Michaelakkk píše:lemaz píše:moc nevíš o čem mluvíš, léčebny pro mladistvé si musí rodič zaplatit, na MŠ přednášky nedělám jen za ZŠ a SŠ a přednášky nejsou určený pro fetáky
Když to vidím, jak se to po městě potuluje - bych to hnala rákoskou. Nikdy to nepracovalo, jen to krade, obtěžuje okolí a v absťáku udělají naprosto vše. Tito lidé jsou absolutně postradatelní a nemají ve slušné společnosti co dělat.jedná se o primární prevenci, která je stjeně důležitá. Žádné tresty nepomůžou, jelikož když už jednou člověkdo závislosti spadne, trest ho opravdu nezastaví, je narušená jeho osobnost a
k ničemu by to nevedlo…
Léčebné komunity pro dospělé, jsou vesměs např. malé farmy, kde si hodně věcí obstarají lidé z vlastních zdrojů.A lidé pracují, podpojmem léčebna si hned každý představí instituci, kde jsou lidi zavřenýv pokojích v erárních hadrech a nemají možnost chodit ven… To je velmi mylná představa o léčebnýh institucích, které lidem opravdu pomáhají…
Nevím o čem mluvím? Prachsprostej feťák mi rozbil hlavu, když měl absťák, jen aby získal peníze.
Jenomže ty farmy nejsou všude. Většina feťáků (kteří se chtějí léčit nebo se jen schovat před zákonem) využívají státní instituce. Většinou stejně tu dobu tam nezůstanou a jdou znovu obtěžovat okolí.
A místo hodinové přednášky, by možná pomohl desetiminutový film, kde by se ukázalo, jak doopravdy žijou a co to s nima udělá. Žádnej feťák si totiž nevydělá poctivou prací na to, aby si denně mohl koupit dávku. Takže kradou. A s jejich tělesnou schránkou? To by lidi měli vidět. Špína, vředy, smrad.
No, ale to je dost mimo téma. Feťáky bych hnala svinským krokem do pracovních táborů. Ve slušné společnosti nemají co dělat. Jsou jen přítěží.
Anonymní píše:lemaz píše:Jen nevěřím tomu, že přestala nebo že přestane. To je pohádka.Lemaz-pohádka to být nemusí.Dítě je velká motivace pro to přestat.Jak už sem psala,já to taky zvládla.
Neodsuzuj šmahem,když nevíš a neznáš.
Já bych jí to přála, ale neznám nikoho, kdo by přestal, když byl těhotný. Je tedy fakt, že se těmhle lidem dost vyhýbám, ale stačí to, co kolem sebe vidím.