Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
I když to také nechápu, tak bohužel uživatelek drog které jsou těhotné je stále víc. Myslím, že tvé + je, že se snažíš přestat a snad i vydržíš. Každopádně by ses měla poradit s Dr. a bylo by vhodné ( i když to asi už nestihneš) absolvovat prvotrimestriální screening. Jinak se s Dr. poraď co nejdřív, kdyby jsi měla absťák, tak by mohl pomoci s nějakou substitucí, ať do sebe ty sajrajty necpeš - i když nejlepší bude nebrat vůbec nic. Myslím, že uživatelky drog mají více štěstí než rozumu a často jsou děti bez defektu, jen to aby nemělo pozdní komplikace a absťák po porodu ovlivníš jen ty.
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdf
Michaelo, mýlíš se! Na perníku absťáky jsou, ovšem neprojevují se, jako klasické fyzické třasy. Absťáky na perníku se projevují po psychické stránce, a to formou vysoké agresivity a zatemnění mozku. Takový člověk má absolutně nulové emoce, ale za to vysoký faktor agrese, je to velmi nebezpečná droga! ![]()
sieta.m píše:Michaelakkk píše:Tak si otevři drogovou poradnu. tady to nepadá na úrodnou půduverenika píše:NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
I když to také nechápu, tak bohužel uživatelek drog které jsou těhotné je stále víc. Myslím, že tvé + je, že se snažíš přestat a snad i vydržíš. Každopádně by ses měla poradit s Dr. a bylo by vhodné ( i když to asi už nestihneš) absolvovat prvotrimestriální screening. Jinak se s Dr. poraď co nejdřív, kdyby jsi měla absťák, tak by mohl pomoci s nějakou substitucí, ať do sebe ty sajrajty necpeš - i když nejlepší bude nebrat vůbec nic. Myslím, že uživatelky drog mají více štěstí než rozumu a často jsou děti bez defektu, jen to aby nemělo pozdní komplikace a absťák po porodu ovlivníš jen ty.
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdfMáš tohle zapotřebí,se nudíš nebo co?
Příspěvek upraven 27.02.11 v 09:53, nehledě na to, že si stojím za tím, že tenhle dotaz není míněn vážně
Taky už se částečně stalo, dělám přednášky o protidrogové prevenci na ZŠ a SŠ. jednou týdně mám praxy v léčebně prodrogově závislé mladistvé
![]()
Michaelakkk píše:sieta.m píše:já myslím, žeto sem patří a na emimino píše tisíce mamin svoje dotazy, které by mělz být spíše adresovány doktorům než sem…jowana píše:To je nejspíš jedno. Se svým dotazem by se měla obrátit na lékaře s UTZ a né Emimino
Holky, myslím, že zakladatelka si nemyslí, že perník je měkká droga..já to chápu tak, že brala perník + měkké drogy..
Nikdo jí tady neřekne, jestli ublížily drogy dítěti nebo ne. Akorát se tady plácá a hádají se ženské mezi sebou, zatímco zakladatelka se baví. Toť můj názor.
Michaelakkk píše:sieta.m píše:Taky už se částečně stalo, dělám přednášky o protidrogové prevenci na ZŠ a SŠ. jednou týdně mám praxy v léčebně prodrogově závislé mladistvéMichaelakkk píše:Tak si otevři drogovou poradnu. tady to nepadá na úrodnou půduverenika píše:NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdfMáš tohle zapotřebí,se nudíš nebo co?
Příspěvek upraven 27.02.11 v 09:53, nehledě na to, že si stojím za tím, že tenhle dotaz není míněn vážně
![]()
Výborně ![]()
sieta.m píše:Michaelakkk píše:Nikdo jí tady neřekne, jestli ublížily drogy dítěti nebo ne. Akorát se tady plácá a hádají se ženské mezi sebou, zatímco zakladatelka se baví. Toť můj názor.sieta.m píše:já myslím, žeto sem patří a na emimino píše tisíce mamin svoje dotazy, které by mělz být spíše adresovány doktorům než sem…jowana píše:To je nejspíš jedno. Se svým dotazem by se měla obrátit na lékaře s UTZ a né Emimino
Holky, myslím, že zakladatelka si nemyslí, že perník je měkká droga..já to chápu tak, že brala perník + měkké drogy..
Přesně tak
a zakladatelka taky myslím předpokládala, že to takhle dopadne..
![]()
Michaelakkk píše:sieta.m píše:Taky už se částečně stalo, dělám přednášky o protidrogové prevenci na ZŠ a SŠ. jednou týdně mám praxy v léčebně prodrogově závislé mladistvéMichaelakkk píše:Tak si otevři drogovou poradnu. tady to nepadá na úrodnou půduverenika píše:NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
![]()
jestli ty přednášky situuješ podobně jako tady, tak potěš pánbůh ![]()
eva76 píše:Michaelakkk píše:Michaelo, mýlíš se! Na perníku absťáky jsou, ovšem neprojevují se, jako klasické fyzické třasy. Absťáky na perníku se projevují po psychické stránce, a to formou vysoké agresivity a zatemnění mozku. Takový člověk má absolutně nulové emoce, ale za to vysoký faktor agrese, je to velmi nebezpečná droga!Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdf
v tom co jem napsala se rozhodně nemýlím
psycická závislost, vzniká na spoustě věcech kouření,alkohol heroin čokoláda partner, poč. hry, kofein… a projevuje se vždy stejně, a to, že člověk si prostě nemůže pomoct a drogu musí užívat za každou cenu.. to o těch emocích a agresivitě nespadá pod psychickou závislost, ale na projev chování, který nastává po vyprchání účinku drogy…
A ŽÁDNÁ SUBSTITUCE MÍSTO PERVITINU NEEXISTUJE
LEDA TAK KOFEIN
![]()
eva76 píše:Michaelakkk píše:jestli ty přednášky situuješ podobně jako tady, tak potěš pánbůhsieta.m píše:Taky už se částečně stalo, dělám přednášky o protidrogové prevenci na ZŠ a SŠ. jednou týdně mám praxy v léčebně prodrogově závislé mladistvéMichaelakkk píše:Tak si otevři drogovou poradnu. tady to nepadá na úrodnou půduverenika píše:NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
![]()
a co se ti nezdá?
myslíš, že to o čem přednáším mám jen načtené z literatury? ![]()
Nevím, co se vám zdá na odkazu divné, zakladatelka se v první řadě ptala, jestli plodu neublížila a i když je to studie na myších, tak projevy jsou u lidí stejné..zvýšené ryziko malformací ( roštěpové vady..), předčasné porody, změny v psychickém i fyzickém vývoji. O.K. možná to není absťák v pravém slova smyslu, ale psychická závislost tam je i s určitým dojezdem a změnou nálad.
Michaelakkk píše:eva76 píše:v tom co jem napsala se rozhodně nemýlímMichaelakkk píše:Michaelo, mýlíš se! Na perníku absťáky jsou, ovšem neprojevují se, jako klasické fyzické třasy. Absťáky na perníku se projevují po psychické stránce, a to formou vysoké agresivity a zatemnění mozku. Takový člověk má absolutně nulové emoce, ale za to vysoký faktor agrese, je to velmi nebezpečná droga!Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdfpsycická závislost, vzniká na spoustě věcech kouření,alkohol heroin čokoláda partner, poč. hry, kofein… a projevuje se vždy stejně, a to, že člověk si prostě nemůže pomoct a drogu musí užívat za každou cenu.. to o těch emocích a agresivitě nespadá pod psychickou závislost, ale na projev chování, který nastává po vyprchání účinku drogy…
LEDA TAK KOFEIN
![]()
Michaelakkk píše:eva76 píše:a co se ti nezdá?Michaelakkk píše:jestli ty přednášky situuješ podobně jako tady, tak potěš pánbůhsieta.m píše:Taky už se částečně stalo, dělám přednášky o protidrogové prevenci na ZŠ a SŠ. jednou týdně mám praxy v léčebně prodrogově závislé mladistvéMichaelakkk píše:Tak si otevři drogovou poradnu. tady to nepadá na úrodnou půduverenika píše:NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
![]()
myslíš, že to o čem přednáším mám jen načtené z literatury?
Nee, všichni chápeme, že se nám chceš svěřit, že máš toho hodně za sebou. Nevím, jestli je nejlepší na zkušenosti s drogama stavět image? Spousta z nás má nějakou minulost a spousta o tom mlčí, pač takovéhle výkřiky nikam nevedou…jestli je mi teda rozuměno
Anonymní píše:
Nevím, co se vám zdá na odkazu divné, zakladatelka se v první řadě ptala, jestli plodu neublížila a i když je to studie na myších, tak projevy jsou u lidí stejné..zvýšené ryziko malformací ( roštěpové vady..), předčasné porody, změny v psychickém i fyzickém vývoji. O.K. možná to není absťák v pravém slova smyslu, ale psychická závislost tam je i s určitým dojezdem a změnou nálad.
Přesně tak. A než půjde Michaela dělat další přednášku drogově závislým, mohla by s prve taky sama informovat. Nevědomost při práci s takovými lidmi jim může spíše ublížit než pomoci. Jestli se k pacientům chová stejně, tak ty drogově závislé dožene akorát k sebevraždě
eva76 píše:člověk který má šířit osvětu proti drogám mezi mladistvými a nezkušenými by neměl tyto lidi urážet, zesměšňovat ani se nad ne povyšovat, toť můj názor. Nevím kolik toho víš a kolik ne o drogách ale podle mě toho moc nevíš o komunikaci s lidmiMichaelakkk píše:eva76 píše:v tom co jem napsala se rozhodně nemýlímMichaelakkk píše:Michaelo, mýlíš se! Na perníku absťáky jsou, ovšem neprojevují se, jako klasické fyzické třasy. Absťáky na perníku se projevují po psychické stránce, a to formou vysoké agresivity a zatemnění mozku. Takový člověk má absolutně nulové emoce, ale za to vysoký faktor agrese, je to velmi nebezpečná droga!Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdfpsycická závislost, vzniká na spoustě věcech kouření,alkohol heroin čokoláda partner, poč. hry, kofein… a projevuje se vždy stejně, a to, že člověk si prostě nemůže pomoct a drogu musí užívat za každou cenu.. to o těch emocích a agresivitě nespadá pod psychickou závislost, ale na projev chování, který nastává po vyprchání účinku drogy…
LEDA TAK KOFEIN
![]()
- prosím, nepoužívej v komunikaci se mnou caps lock, nemám to ráda, vyznačuje to jakousi povrchnost, která není momentálně na místě.
- o žádné substituci jsem se nikdy nezmiňovala
- když v této diskuzi čtu tvé názory, tak nechápu, jak můžeš dělat takové přednášky. Nejsi kvalifikovaná, zkušená a dle zmíněného toho o drogách moc nevíš. Nechápu, jak můžeš srovnávat nesrovnatelné. Myslím, že tvé přednášky můžou fungovat možná jako prevence, něco jako přednáška o první pomoci, ale rozhodně to není na nějakou hloubější debatu
Michaela-ty jsi někdy brala drogy?až budeš mít doktorát z toxikologie a farmakologie tak si vyslechneme nějaké tvoje rady…Myslím,že tady akorát čeříš vody…Zbytečně.zakladatelka se už nikdy neukáže…
Napadlo vás,že třeba potřebovala podat pomocnou ruku,hledala radu.A čeho se jí dočkalo?Já drogy odsuzuju taky,ale nikdy bych si nedovolila někomu napsat,že raději neměla mít dítě(nevím jak to přesně znělo) apod. hlášky…
já myslím, žeto sem patří a na emimino píše tisíce mamin svoje dotazy, které by mělz být spíše adresovány doktorům než sem…