Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pokud to není jen další blbej vtip, tak fakt nemám co říct
znám holku, co celý těhu byla na drogách a má krásnýho zdravýho 3 letýho klučíka.. ale to je tak jeden případ z tisíce ![]()
Michaelakkk píše:eva76 píše:odstrašující možná jo, ale co se týče výchovnýho hlediska? nevim no… myslím to tak,že i když ona fetuje tak se k životu stavěla tak jak se stavěla a stejně ztoho ona nevyšla nikterak škodná o dítě se jí postarají cizí, trestaná za to není…
a to já si zase myslím, že je. Je to hodně odstrašující příklad (stejně jako klipy z reklamní kampaně „nemyslíš - zaplatíš“)
nevyšla nijak škodná?? Ty si s ní mluvila? Ona říkala, že teď jak žije , tak jí to vyhovuje nejvíc? Odložila dítě a může si fetovat dál, tudíž je spokojená a nic jí netrápí? To nemůžeš myslet vážně! Viděla si ten dokument? Předpokládám, že ano. Všimla si si toho množství slz, utrpení , lítosti, bezmoci.....ty si vážně myslíš, že je ta holka šťastná? Nemohu si pomoci, ale vzhledem k tvým netolerantním názorům se domnívám, že na terapeuta s takovým pohledem nejsi úplně ideální člověk. ![]()
Od kdy je pervitin měkká droga?! Tos mě fakt pobavila ![]()
Miminku jsi ublížila a hodně!
Verca182 píše:
pokud to není jen další blbej vtip, tak fakt nemám co říctznám holku, co celý těhu byla na drogách a má krásnýho zdravýho 3 letýho klučíka.. ale to je tak jeden případ z tisíce
A budeme se modlit aby to tak zůstalo.Znám klučíka co byl zdravý do pěti let. ![]()
Pokud je vám situace zakladatelky proti mysli, vaří se vám z ní krev či si myslíte, že je to provokace - nemusíte sem za každou cenu odpovídat.
Odpověď člověku, s jehož chováním nesouhlasím, se dá napsat slušně bez opovržení a odsouzení.
Tereza
Koukám,že opět musel zakročit admin…
Taky nevím proč si to nemůžete odpustit.
Znam rodinu… Matka mela tri syny, jeden si dal zlatou, v 18ti letech, ona vydala knizku skladajici se z jeho dopisu a myslenek psanych na carech papiru… mozna ji nekdo znate - Junky a smrt…
Druhy syn, fetoval 12let, tvrde drogy, ted je 5let cisty, pracuje v DropINu a pomaha se zbavit zavislosti, s pritelkyni (take byvala fetacka) spolu ted maji pulrocni holcicku, a je plne zdrava…
Treti syn - nekouri, nepije, nefetuje
Ona ale bohuzel loni tyden pred Vanocema zemrela, ale byla to suprova zenska, ktera vedela jaky zivot je a videla ho svyma realnyma ocima, nikdy se nevzdavala a zila naplno… I kdyz ztratila dite, aniz by vedela, ze vlastne fetuje (dozvedela se to az kdyz bylo pozde) ![]()
No, nevim proc, nejak jsem to musela napsat, neni to zadna odpoved na zakl. otazku… Mozna jsem jen doporucit dalsi literaturu… Junky a smrt… ![]()
verenika píše:
Koukám,že opět musel zakročit admin…Taky nevím proč si to nemůžete odpustit.
Nechápu, proč bych se měla zakladatelce omlouvat. To jako čekala, že jí poplácám po ramenách, jakej je borec? Snad musela tušit, že když napíše: jsem feťačka a čekám dítě, že se tady strhne nevole, ne?
podle mého to byl jen nějaký nejapný vtip puberťačky (ostatně i podle fotky jí není víc jak 17) a ta se teď dobře baví.
Lemaz- a myslůíš,že čekala,že jí polácáte po ramenou?Já myslím,že ne.Hledá jen informace.O možném postižení plodu…Chápu,že tě to mohlo naštvat,že feťačka čeká dítě a vám to nejde.Je to nespravedlivé,to určitě,ale kvůli tomu na ní nebudu hnusná ne?
Jasně napsala,že přestala.Tak nějak nerozumím přednáškám o abstinování,substituci,abstinenčních příznakách atd…
Chtěla vědět co hrozí plodu a miminku.Já jí věřím,že chce přestat.Miminko je velká motivace.
A soudit někoho podle fotky?To jako v 17ti nemůže být těhotná nebo co?A mimochodem.Nikde věk nezmínila.Může jí být 20…
Chtělo by to krotit emoce a do takových diskuzí nepřispívat.Sama si živě pamatuju na kartáč co jsem dostala já sama ![]()
verenika píše:
Lemaz- a myslůíš,že čekala,že jí polácáte po ramenou?Já myslím,že ne.Hledá jen informace.O možném postižení plodu…Chápu,že tě to mohlo naštvat,že feťačka čeká dítě a vám to nejde.Je to nespravedlivé,to určitě,ale kvůli tomu na ní nebudu hnusná ne?Jasně napsala,že přestala.Tak nějak nerozumím přednáškám o abstinování,substituci,abstinenčních příznakách atd…
Chtěla vědět co hrozí plodu a miminku.Já jí věřím,že chce přestat.Miminko je velká motivace.
Chtělo by to krotit emoce a do takových diskuzí nepřispívat.Sama si živě pamatuju na kartáč co jsem dostala já sama
A soudit někoho podle fotky?To jako v 17ti nemůže být těhotná nebo co?A mimochodem.Nikde věk nezmínila.Může jí být 20…
Odpovědi se jí dostalo hned na první stránce - nikdo zde nejsme lékař, a i kdyby tady nějaký byl, tak nemáme utz na dálku, ani možnost odebrat krev - takže je jasné, že jí tohle nikdo nezodpoví. Holt musí k doktorovi.
Ať je jí klidně 14 a je těhotná a sjíždí se 5× denně, je mi to šumák. Napsala jsem jen svůj názor na věc. A ten nezměním, kdyby já nevímco.
Lemaz- těch odpovědí na otázku zakladatelky je tu málo…
Některá píše že je to vtip,některá že neměla mít dítě vůbec…Z 9stránek diskuze je 8 úplně mimo ![]()
ahojky.stačilo mi přečíst prvních pár příspěvků a raději dál jsem nečetla.Nevim co ti kdo psal,jak tě kdo pomlouval . ale taky jsem na začátku těhu měla párkrát perník (nevěděla jsem že jsme těhotná) a do 3 až 4 měsíce jsme hulila trávu.V těhotenství téměř žádné problémy a narodila se mi zdravá pěkná 4 kilová holčička.taky jsem měla strach.
Anonymní píše:
Raději anonym.....Nedá mi to abych něco nenapsala,
všichni tu tvrdíte jako to je návykové a bla bla bla…Vy jste asi zřejmě všichni pervitin vyzkoušely, že o něm takhle básníte a poučujete???!!!
Já jsem v životě třeba neochutnala olivy, a taky o nich neříkam jak chutnají
Jak můžete vědět jak vypadá a chutná něco, co jste v životě neochutnaly nebo nevyzkoušely???![]()
ahoj, tahle diskuse mi prijde blbejsi jak ty moje, ale kdyz muzu poradit znam holku ktera fetovala otec taky cekali dite to je zdrave...... myslim ze je to vic otazka stesti jak rozumu… kazdopadne si uvedom pro to dite jestli ho chces nebo ne..... (prosim nelincovat od matek ktere se o dite uz nekolik let snazi…) to dite o kterem pisu je sice zdrave ale kdyby si mohlo vybrat rodice tak by je asi vymenil.....
to ale musis vedet ty jaka budes matka do toho nikdo nevidi.....kazdopadne ty kraviny co se ti tady pisou vicemene ignoruj, holky to asi mysli dobre (kuli diteti) ale tobe to asi moc nepomaha.....
drzim palce aby jsi s tym skoncila a uzivala si materstvi a prcka naplno ![]()
Raději anonym.....
Nedá mi to abych něco nenapsala,
všichni tu tvrdíte jako to je návykové a bla bla bla…
Vy jste asi zřejmě všichni pervitin vyzkoušely, že o něm takhle básníte a poučujete???!!!
Jak můžete vědět jak vypadá a chutná něco, co jste v životě neochutnaly nebo nevyzkoušely???
Já jsem v životě třeba neochutnala olivy, a taky o nich neříkam jak chutnají