Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
michaelo- vím jak tvoje přednášky vypadají,myslíš,že k nám nikdy na základku nebo SŠ nepřišel bývalý feťák…je to jen povídání o jeho příběhu.To z tebe odborníka neudělá.Promiň,my si nesedneme na zadek,že máš „hodně“ za sebou..To z tebe odborníka neudělá ![]()
A ještě k té substituci, ano vím, že není v pravém slova smyslu, ale zkouší se např. podávání methylfenidátu, jako při léčbě ADHD.
verenika píše:
Michaela-ty jsi někdy brala drogy?až budeš mít doktorát z toxikologie a farmakologie tak si vyslechneme nějaké tvoje rady…Myslím,že tady akorát čeříš vody…Zbytečně.zakladatelka se už nikdy neukáže…Napadlo vás,že třeba potřebovala podat pomocnou ruku,hledala radu.A čeho se jí dočkalo?Já drogy odsuzuju taky,ale nikdy bych si nedovolila někomu napsat,že raději neměla mít dítě(nevím jak to přesně znělo) apod. hlášky…
4 roky jsem brala mám za sebou i závislost na opiátech, přestala jsem i s kouřením a kafem… ted se hlásím na lékařskou fakultu na VŠ do oboru adiktologie… tak až udělám Bc. za 3 roky tak se třeba ozvu ![]()
Anonymní píše:
A ještě k té substituci, ano vím, že není v pravém slova smyslu, ale zkouší se např. podávání methylfenidátu, jako při léčbě ADHD.
Ano, ale to stejně ničemu nepomůže, jelikož na pervitinu nevzniká fyzická závislost, ale jen psychická as tou sečlověk musí vypořádat do jisté míry jen sám se sebou,jo nějaké léky mu mohou pomoci ze začátku překonat první měsíce toho příšernýho nutkání, ale je to boj na celý život a jde jen o vůli a motivaci k tomu přestat fetovat…
Pro zakladatelku-Taky sem kdysi perník brala,byla sem ksždodenní uživatel(ale nikdy sem si nepíchala,na tom taky záleží jak bereš)přestala sem ze dne na den,když sem zjistila,že sem těhotná.Kluk už je velkej a naprosto zdravej.
U stimulantů fyzické postižení nebývá,spíš se to může projevit větší nervozitou dítěte,v pozdějším věku třeba poruchami učení,to nikdo nemůže odhadnout předem.
Pro ty,co si o drogách jen čtou na internetu-na pervitinu nevzniká fyzická závislost,pouze psychycká a to jen u jedinců se slabou osobností,kteří si drogou něco kompenzujou.
Přestat s touto drogou naráz není pro dítě problém a rozhodně z toho nedostane šok,jak tu někdo chytrý psal ![]()
Odsuzujete tu Michaleakkk,ale ta evidentně jediná z vás ví,o čem je řeč.
Nic proti, ono není problém se na lékařskou fakultu dostat, ale spíš se udržet. Sama mám VŠ a vím, jak někteří odpadali..ale to už vážně zabíháme jinam. Myslím, že hlavní otázka zakladatelky byla, zda nemohla plodu ublížit..
verenika píše:
michaelo- vím jak tvoje přednášky vypadají,myslíš,že k nám nikdy na základku nebo SŠ nepřišel bývalý feťák…je to jen povídání o jeho příběhu.To z tebe odborníka neudělá.Promiň,my si nesedneme na zadek,že máš „hodně“ za sebou..To z tebe odborníka neudělá
Já na těch základkách nemluvím o svojí vlastní zkušenosti o nich mluvím jen v té léčebně pro mladistvé, přednášky jsou v duchu primární prevence pro žáky a všeoebcného rozhledu o léčebné síti v čr a účincích a vzhledu lidí co drogy užívají pro učitele… odborník nejsem, ale pokusím se být když mi vyjdou přijímačky ![]()
Michaelakkk píše:
eva76 píše:Anonymní píše:Přesně tak. A než půjde Michaela dělat další přednášku drogově závislým, mohla by s prve taky sama informovat. Nevědomost při práci s takovými lidmi jim může spíše ublížit než pomoci. Jestli se k pacientům chová stejně, tak ty drogově závislé dožene akorát k sebevraždě
Nevím, co se vám zdá na odkazu divné, zakladatelka se v první řadě ptala, jestli plodu neublížila a i když je to studie na myších, tak projevy jsou u lidí stejné..zvýšené ryziko malformací ( roštěpové vady..), předčasné porody, změny v psychickém i fyzickém vývoji. O.K. možná to není absťák v pravém slova smyslu, ale psychická závislost tam je i s určitým dojezdem a změnou nálad.víte co
![]()
mám toho za sebou hodně a už se to tady jednou řešilo v diskusi drogy a těhotenství
a cosi myslíte vy o mojí práci mě vůbec nezajímá, protože já sama vidím výsledky
a o tom vám tady opravdu vyprávět nemusím…
Povídat na ZŠ s SŠ může kdokoliv, na to nemusíš být odborník. Já osobně bych se z tvé přednášky zvedla a odešla. Píšeš tady nesmysly. A to jsem si všimla i ve více diskuzí.
Každý máme svůj názor, tak ty si nech svůj a nevnucuj ho ostatním a nepřesvědčuj nás, že jsme nevzdělaní blbci, kteří neví nic.
Dokud se neozve zakladatelka, končím s hádáním se tu o ničem.
Michaelakkk píše:Anonymní píše:Ano, ale to stejně ničemu nepomůže, jelikož na pervitinu nevzniká fyzická závislost, ale jen psychická as tou sečlověk musí vypořádat do jisté míry jen sám se sebou,jo nějaké léky mu mohou pomoci ze začátku překonat první měsíce toho příšernýho nutkání, ale je to boj na celý život a jde jen o vůli a motivaci k tomu přestat fetovat…
Nějak si začínáš protiřečit,teď už uznáváš,že léky trochu pomohou..Tak proč si psala, že to je úplná blbost, co píšu? No nic, já se dnes už této diskuze raději zdržuju. Zad. jsem snad trochu poradila a přeju, ať to zvládnou a mimčo má v pořádku..myslím, že každý může udělat chybu a ty máš teď největší motivaci tento problém překonat!
…Zbytečně.zakladatelka se už nikdy neukáže…
přesně tak …další provokativní diskuze se akorát zvrhla v hádku a je to už jedno, protože zakadatelka už nenapíše nebo bych se tedy divila…takže tato diskuze již není o tom, jak poradit zakladatelce, ale o výměně dvou názorů…klasika ![]()
ale to by nebyly ženský… ![]()
Michaelo- ty jako bývalý narkoman by jsi mohla mít víc pochopení…
Nechci se hádat,jde mi o to,že jste se tu na ní vrhli jak saně ![]()
Nečetla jsem všechny příspěvky. Ale řeknu ti jedno:
Takový jako ty, mívají z prdele kliku, takže věřím tomu, že malej nebo malá budou v pořádku.
Otázka je, jak je uživíte. No, ale jestli jste jeli v perníku, tak musíte mít peněz jako šlupek, tzn. velice dobrou práci, takže ani nebudete obírat stát na nějakých dávkách, že?
lemaz píše:
Nečetla jsem všechny příspěvky. Ale řeknu ti jedno:
Takový jako ty, mívají z prdele kliku, takže věřím tomu, že malej nebo malá budou v pořádku.
Otázka je, jak je uživíte. No, ale jestli jste jeli v perníku, tak musíte mít peněz jako šlupek, tzn. velice dobrou práci, takže ani nebudete obírat stát na nějakých dávkách, že?
píšeš mi z duše
![]()