Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Fakt miluju chytrolíny,kteří udělají z diskuze frašku ![]()
Je to citlivé téma,zakladatelka s tím chce bojovat(to že si dělá srandu neví nikdo).Tak proč hned to rejpání a výsměch ![]()
I když to také nechápu, tak bohužel uživatelek drog které jsou těhotné je stále víc. Myslím, že tvé + je, že se snažíš přestat a snad i vydržíš. Každopádně by ses měla poradit s Dr. a bylo by vhodné ( i když to asi už nestihneš) absolvovat prvotrimestriální screening. Jinak se s Dr. poraď co nejdřív, kdyby jsi měla absťák, tak by mohl pomoci s nějakou substitucí, ať do sebe ty sajrajty necpeš - i když nejlepší bude nebrat vůbec nic. Myslím, že uživatelky drog mají více štěstí než rozumu a často jsou děti bez defektu, jen to aby nemělo pozdní komplikace a absťák po porodu ovlivníš jen ty.
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdf
zakladatelko,perník rozhodně není měkká droga,ale ptáš se na radu a pěkně to schytáš. znám jednu holku co byla závislá na heroinu a má zdravýho kluka bez poruch učení soustředění no je mu 14 a má samé 1 ve škole ona se z toho dostala ale až po letech kluka vychovávají příbuzní. následky to samozřejmě můžou zanechat takové jak jsem psala nebo poruchy imunit.systému miminka atd. v každém případě musíš o všem a popravdě informovat svého gynekologa a s přítelem už NIKDY NEBRAT!!!!!!!!!!!! držím Vám oběma palce a dej vědět jak jste se rozhodli mít miminko nebo… ![]()
Zakladatelko a kolik Ti je, jestli se smím zeptat? Snad ještě odepíšeš po chladné sprše od kolegyň maminek…
Jinak určitě, ihned jít k doktoru…no a roznyslet se, co vlastně chceš a podle toho se chovat dál…ale psala jsi, že chceš zdravé mimi…A miminko čekáš s přítelem, se kterým jsi brala drogy? (brala v minulém čase nebo ještě bereš?)…
Holky, myslím, že zakladatelka si nemyslí, že perník je měkká droga..já to chápu tak, že brala perník + měkké drogy..
jowana píše:
Holky, myslím, že zakladatelka si nemyslí, že perník je měkká droga..já to chápu tak, že brala perník + měkké drogy..
To je nejspíš jedno. Se svým dotazem by se měla obrátit na lékaře s UTZ a né Emimino
jowana píše:
Taky jsem to pochopila takhle.
Anonymní píše:
I když to také nechápu, tak bohužel uživatelek drog které jsou těhotné je stále víc. Myslím, že tvé + je, že se snažíš přestat a snad i vydržíš. Každopádně by ses měla poradit s Dr. a bylo by vhodné ( i když to asi už nestihneš) absolvovat prvotrimestriální screening. Jinak se s Dr. poraď co nejdřív, kdyby jsi měla absťák, tak by mohl pomoci s nějakou substitucí, ať do sebe ty sajrajty necpeš - i když nejlepší bude nebrat vůbec nic. Myslím, že uživatelky drog mají více štěstí než rozumu a často jsou děti bez defektu, jen to aby nemělo pozdní komplikace a absťák po porodu ovlivníš jen ty.
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdf
DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!! ![]()
Michaelakkk píše:Laaja píše:Na netAnonymní píše:Koukni se na net…Laaja píše:velmi rychle návyková? a jak se na ní navykne? jak rychle?
Ahoj,
pervitin je tvrdá a velmi rychle návyková droga, tak jsem zakladatelko zvědavá, jak dlouho vydržíš být čistá.
No a jestli bude miminko v pořádku, je ve hvězdách. Řekni to svému gynekologovi ať udělá všechny testy a doufej. Snad bude vše v pořádku.
A jen tak mimichodem, víš do čeho jdeš?![]()
![]()
![]()
další chytrá
![]()
![]()
někdo na netu kdysi napsal, že je to velice návyková droga, ale ve skutečnosti nejde jen o tu drogu ale i o člověka, který jí užívá o její složení a o způsob užívání…Jo je dobrý být v obraze ale zas nadruhou stranu všemu se věřit opravdu nedá a na VŠ kam se hlásím by tadyty stránky odsoudili jako za zmatečné
Na vysoké odsoudí většinu internetových odkazů ![]()
Pokud bych se chtěla něco užitečného dozvědět, tak si půjčím nějakou odbornou literaturu. A o návykovosti pervitinu si můžou sympatizanti za pár let popovídat na detoxu.
A jestli se nepletu, tahle diskuze není o škodlivosti pervitinu, tak se rovnou omlouvám, že jsem s tím začala. zakladatelka se ptala na něco jiného a už nereaguje ![]()
Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
Máš tohle zapotřebí,se nudíš nebo co? ![]()
Příspěvek upraven 27.02.11 v 09:53
jak bude dítě zdravé nebo ne, to ukáže čas … to ti nikdo neřekne ani nzaručí.
OT- ňam. dala bych si perník s čoko polevou ![]()
verenika píše:Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdfMáš tohle zapotřebí,se nudíš nebo co?
NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…
zakladatelko, perník není měkká droga ani v nejmnším, to sama jistě víš. Prioritně si nic nenalhávej (viz měkké drogy apod.) a za druhé, pokud máš obavy, svěř se svému lékaři, máš-li v něj důvěru. Pokud jsi nebyla úplně zavislá a přestala si s tím, máš stejnou šanci jako ostatní. Lékař ti může zároveň poradit co a jak. Myslím si, že když se k tomu postavíš čelem, budou stát všichni za tebou.
A teď něco osobního. Přítel v tom pořád jede? Vyskytují se drogy někde v tvém okolí? Toto je nutné také řešit, aby si se od toho oprostila a neovlivňovalo to váš život v budoucnosti. Co si budem povídat, perník je jedna z nejhorších drog, co se tady vyskytují, žel bohu jsem měla přátelé, kteří na tom taky ulítávali a teď už o nich mluvím jen v minulém čase a je mi to líto
. Jak říkám, nevím, jak to bylo intenzivní, ale je dobré to řešit, hlavně se drž, aby to někdo v budoucnu nechtěl použít proti tobě.
Přeju hodně síly a štěstí! ![]()
Michaelakkk píše:verenika píše:NO KDYŽ někdo píše kraviny nedá mi to nereagovat, z takovýhle potom vzniká mylná představa o drogách…Michaelakkk píše:Anonymní píše:DALŠÍ CHYTROLÍN!! PROBOHA CO JÍ TO RADÍTA ZA HOVADINY?? NA PERNÍKU ABSTÁKY NEJSOU A UŽ VŮBEC NEEXISTUJE ŽÁDNÁ SUBSTITUCE!!!!
našla jsem článek zabývající se touto problematikou: http://195.250.138.169/…amberova.pdfMáš tohle zapotřebí,se nudíš nebo co?
Tak si otevři drogovou poradnu. tady to nepadá na úrodnou půdu
, nehledě na to, že si stojím za tím, že tenhle dotaz není míněn vážně