Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje ségra taky brala drogy a přestala.Pracovala celou dobu ale pořád by si dala řekla mi to.Hrozně se drží aby si nedala. Ted chce mimčo a ikdyž už nebere aSI 5 let bojí se že bude mít postižený miminko. Snad to bude dobrý . Držim jí palce .Já mám odpor i k paralenu někdy nechápu jak můžem bejt ségry
a jedna holka tady porodila holčičku a brala drogy . Ve čtvrtym týdnu zjistila že je těhotná a přestala ihned.Holku měla zdravou ale ted po letech je taková jako hloupější no .Ve školce zaostává a jde jí všechno pomalu . Žádnej myslitel z ní asi nebude. Ona si to ted vyčítá ale už je pozdě .Chudák ta malá. Neodsuzuju lidi co berou drogy je to jejich věc ale ikdyž se na pohled zdraví ditě narodí tak je nutno počítat s určitymi komplikacemi v pozdějšim věku. Tak to prostě je není to myšleno ve zlém.V těhotenství se prostě nemá nic ani blbí kapky do nosu natož drogy. Tot můj názor .
@Malmignatta píše:
Váš názor, mylný…podívejte se do ulic,na feťáky,kteří nemají kde bydlet,nemají peníze,nemají přátele a pro to,aby si mohli „střelit“ dávku,jsou schopni udělat všechno, naprosto všechno. TO JSOU FEŤÁCI! Neschopní přestat, asociálové,zloději a i hůř… My,co chceme mít práci,byli jsme schopni přestat,staráme se a dbáme o sebe, naše myšlenky nesměřují jen k droze, jsme jen uživatelé. Nikoli závislí! Zkuste si to zažít a pak suďte,vážená dámo!
A jak ti feťáci na ulicích asi tak začínali? Dali si občas, jednou týdně, byli také pouze „uživatelé“. Ale dělejte si co chcete, hlavně tady nemotejte mladým holkám hlavy, že občas si šlehnout je normální a nic to neznamená
![]()
Zakladatelko,necetla jsem vsechny prispevky,ale znama taky brala pervitin s pritelem uz kdyz byla tehotna a taky to nevedela,nevim kolikrat,jestli jen jednou nebo vickrat,ale taky mela strach.Ted ma zdraveho chlapecka,ktery ma asi uz 5-6let.Rozhodne to rekni gynekologovi.Ale chtela jsem jeste napsat.Maminy,co myslite takova Pergnerova,s prvni ditetem jela na drogach-heroin,snad do konce.A chlapecek je zdravy!Neodsuzovala bych hned!Kazdej delame chyby a nejsme dokonali.Nebo nekdo tady jo?
@pandora píše:
Moje ségra taky brala drogy a přestala.Pracovala celou dobu ale pořád by si dala řekla mi to.Hrozně se drží aby si nedala. Ted chce mimčo a ikdyž už nebere aSI 5 let bojí se že bude mít postižený miminko. Snad to bude dobrý . Držim jí palce .Já mám odpor i k paralenu někdy nechápu jak můžem bejt ségrya jedna holka tady porodila holčičku a brala drogy . Ve čtvrtym týdnu zjistila že je těhotná a přestala ihned.Holku měla zdravou ale ted po letech je taková jako hloupější no .Ve školce zaostává a jde jí všechno pomalu . Žádnej myslitel z ní asi nebude. Ona si to ted vyčítá ale už je pozdě .Chudák ta malá. Neodsuzuju lidi co berou drogy je to jejich věc ale ikdyž se na pohled zdraví ditě narodí tak je nutno počítat s určitymi komplikacemi v pozdějšim věku. Tak to prostě je není to myšleno ve zlém.V těhotenství se prostě nemá nic ani blbí kapky do nosu natož drogy. Tot můj názor .
S timhle plne souhlasim!Muze se jen v lepsim pripade projevit na psychice ditete-horsi soustredeni,hyperaktivita…a nebo taky ne.
Ono by možná neškodilo zapojit zdravý selský rozum..... Základní info o drogách se dá najít třeba tady Šířit takové věci, jako že pervitin je měkká droga, je tak na útrpný úsměv. A že děti maminek, co před těhotenstvím dostávaly do těla JAKÝKOLI chemický preparát, mají vyšší riziko opožďování rozumového vývoje, to lze brát taky za prokázanou pravdu.
Každý svého štěstí strůjcem. Ale když někdo připravuje těžký život ještě svým dětem, tak na to nemám slov.
Mě jen udivuje, jak tu někdo pořád řeší, jestli je pervitin měkká droga, píše se tam jasně Perník+měkká droga, to znamená, že k perníku přidala nějakou měkkou drogu. Jinak mě teda kouření přijde taky hnus, přestat se má, jakmile plánujete početí i s kouřením. Takže nemoralizujte, když samy nemáte zameteno před vlastním prahem. Mě spíš udivuje, že s tím přestala, četla jsem spoustu knížek o drogách a většinou nikdo nedokázal delší dobu abstinovat ani kvůli těhotenství, takže klobouk dolů a máš dobře našlápnuto.
jen doplňuji jak už bylo několikrát během diskuze zmíněno že v úvodní otázce znělo pervitin(měkká droga) a až následně to bylo nevím jestli adminem nebo zakladatelkou změněno na současnou podobu,proto se na prvních objevují právě komentáře typu nepochopení že pervitin by měla být měkká droga
to jen pro Nelluška jestli myslíš toto…pokud se to dál vyskytuje i na současné diskuzi tak se omlouvám,poslední stránky už jsem nečetla
@petulka23 píše:
jen doplňuji jak už bylo několikrát během diskuze zmíněno že v úvodní otázce znělo pervitin(měkká droga) a až následně to bylo nevím jestli adminem nebo zakladatelkou změněno na současnou podobu,proto se na prvních objevují právě komentáře typu nepochopení že pervitin by měla být měkká drogato jen pro Nelluška jestli myslíš toto…pokud se to dál vyskytuje i na současné diskuzi tak se omlouvám,poslední stránky už jsem nečetla
Jasný, tak to jsem nevěděla.
![]()
@Malmignatta
Zcela moje řeč, všechny tvé příspěvky mi bereš z úst ![]()
Někteří by se měli nejprve zamyslet nad tím než sem něco napíšou a začnou zakladatelku kritizovat
TAKOVÉ RADY JÍ JSOU CELKEM K NIČEMU, NEMYSLÍTE???
@Fen-fire píše:
Super, přišla nás sem poučit feťačka, jen tak dál![]()
![]()
A tohle má bejt jako co???
Zřejmě další paní bezchybná, co nemá ani tušení o čem mluví. Takže těmi vašimi příspěvky chcete říct, že pokud si dejme tomu příležitostně vemu extázi nebo zahulím marihuanu nebo šňupnu perník, tak jsem ve vašem stupidním žebříčku řazena mezi feťáky??? Výborně, fakt velmi realistický pohled na život
![]()
Myslím, že tady si vylejvat zlost je už mimo mísu. Zakladatelka už dlouho nepřispívá, naposledy v prosinci se ptala, jak na sebe může v 17ti letech převést mateřskou z účtu od maminky, což mluví za vše. Od té doby se nepřihlásila.
Sestra brala pervitin několik let, před otěhotněním byla necelý rok čistá. Má skoro 5tiletého chlapečka a zdá se být naprosto normální, naopak mi přijde velmi bystrý a zvídavý.
Ale každý má na věc svůj osobní názor, chápu to ale dál se k tomu nehodlám vyjadřovat.
A zakladatelce přeji hlavně pevné nervy a veškerá vyšetření OK
![]()
@Nelluška
Ani se jí nedivím, po některých komentářích, co jsem tu četla
Takové rady jí fakt stály za prd…místo očekáváné podpory jí akorát lidi poučovali a nadávali… to mě fakt mrzí takový přístup.
já sama drogy nikdy nebrala, ale o problematiku se zajímám. Každý na to má jiný názor, alkohol, drogy jsou svinstvo, o tom žádná. a mít dítě a fetovat, k tomu se raději nebudu vyjadřovat. Obdivuju každýho feťáka, který s tím sekne. Mateřství je motivace, ale obávám se, že droga je silnější a ne každý nad ní zvítězí. Jak píšu, obdivuju každého, kdo se z toho dostane. Je snadné kritizovat, ale já obdivuju každého, kdo se dokáže s jakýmkoli problémem poprat a zvítězit.
Tak já mám nějakou zkušenost, nejsem na to pyšná ale mám na to celkem objektivní názor. Jsou feťáci a jsou uživatelé, kteří si něco dají pouze a jen příležitostně a NÉÉ vždy uživatelé skončí jako feťáci. Samozřejmě to ale nepopírám, to už záleží na člověku, jak daleko to nechá dojít. Já se řadila mezi uživatele. A nebyl pro mě problém přestat. Jak říkám dala jsem si něco maximálně na nějaké akci či párty. A jsem ráda za tu zkušenost ale ted už bych se k tomu nikdy nevracela…prostě jsem byla mladá a chtěla jsem to vyzkoušet, tak jsem trochu experimentovala. Ale kvůli toho není hned můj život na odpis. Mám práci, manžela a miminko už klepe na dveře. Žiju normálním životem…