Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
j.a.n.i1 píše:domi píše:Nojo, ale stejně s ním nic nenaděláš, takže nemá cenu se stresovat… i když to se lehce radí a blbě dělá, že.DaiquiriQ píše:On „zamlklý potrat“ je zamlklý právě proto, že tě nic nebolí, ani hodně nekrvácíš
Pokud tě nic výrazně nebolí nebo nekrvácíš hodně, nedělala bych si starostiNěkdy nemusíš špinit vůbec, nemáš naprosto žádné příznaky, že by „něco“ mělo být špatně, a ono přesto je
Jj…přesně tak…
hematom se udělá opravdu brzy.já byla na první kontrole a tam nebyl a hned za týden když jsem začla krvácet tak tam byl hematom jak kráva velký.já si myslím že hodně holek špiní a pak třeba potratí a berou to jako že to špinění bylo znamení toho potratu ale já si naopak myslím že to s tím nemusí vůbec souviset.v prvním těhu jsem špinila,nic to nebylo.v druhém taky špinění a za týden zt(nemusí to s tím souviset) a teď jsem znova těhu a taky před nedávnem špinění a mudr řekl že to nic není.až pak jak jsem krvácela tak to byl ten hematom.
@Lama Lama Ahoj je mi 20 let a jsem po prve tehotna jsem v sedmem tydnu a ted jsem zacala spinit (uz druhy den)
Doktor rikal ze to neni normalni ale presto kontrola v nemocnici dopadla dobre az na to ze srdicko pry bije moc pomalu:( a pritom me se zdalo ze rychle. Spineni na chvili prestalo a zacalo znovu nyni jako v hnedoruzove podobe muze se ro stat? A mam se. strachovat o to srdicko?
@Ivetka2035 píše:
@Lama Lama Ahoj je mi 20 let a jsem po prve tehotna jsem v sedmem tydnu a ted jsem zacala spinit (uz druhy den)
Doktor rikal ze to neni normalni ale presto kontrola v nemocnici dopadla dobre az na to ze srdicko pry bije moc pomalu:( a pritom me se zdalo ze rychle. Spineni na chvili prestalo a zacalo znovu nyni jako v hnedoruzove podobe muze se ro stat? A mam se. strachovat o to srdicko?
Na internetu je spoustu článku, že to je normální špinit, či slabě krvácet
Ničeho se neboj, stres nepomůže
Pokud srdíčko stále bije, všechno je pořádku ![]()
Hele, nikdy nevíš nic. já jsem taky špinila v 7.tt. nejdřív jsem volala na pohotovost, tam mi řekli, že je to normální, ať ani nikam nejezdim. Pak mi to nedalo a zajeli jsme do jiné nemocnice. Tam mi dr. řekl, že je to buď mladší těhotenství nebo zamlklý potrat.
Nedostala jsem ani Utrogestan, ani Ascorutin, jen jsem doufala.
další „epizoda“ pak ve 13.tt - jasná krev a poměrně hodně, navíc ze mě vyšla sraženina tak velká, že jsem si v první chvíli myslela, že je to miminko.
nemocnice, Utrogestan, Ascorutin, teď je to měsíc a snad v pohodě ťuk, ťuk.
je to těžké, ale nedělej si hlavu. nic tím nevyřešíš. někdy to něco znamenat může, někdy vůbec nic. totéž se srdíčkem. stejně ti nezbyde nic jiného, než počkat do dalšího vyšetření. věř, že bude všechno v pořádku. nestresuj se, tim si nepomůžeš.
když se mi to stalo, v obou případech jsem hledala v diskuzích jak vzteklá. ale většinou jsem se dozvěděla i to, co jsem nechtěla. nestačilo mi, že většina holek psala, že to bylo v pořádku, za to stačila jedna zmínka, že následoval potrat a už jsem byla zase vystresovaná.
ber to tak, že je to na miminku. ty tomu můžeš pomoct jedině tím, že budeš v klidu a co nejvíc pozitivně naladěná.
Já jsem špinila v 8.tt, jen jsem se ptala mojí dr, a ona jen, že se to stává a že mám být v klidu, ale v 9.tt už jsem začla krvácet čerstvou krví, tak jsem jela do špitálu, poležela jsem si tam pár dní, dali mi Ascorutin a zjistili, že mi placenta zasahuje nízko, naštěstí Ascorutin pomohl a od té doby zatím vše v pořádku, nyní jsem v 21.tt
@Kateřina77 píše:
Na internetu je spoustu článku, že to je normální špinit, či slabě krvácetNičeho se neboj, stres nepomůže
Pokud srdíčko stále bije, všechno je pořádku
Nu, tak kdyz jsem byla na vysetreni uz u doktora jsem nespinila…koukal se i na rukavice…jen bily vytok, kterypovazuji v tehotenstvi za normalni. Leky mi zadne nepredepsal…delohu posoudil tak ze je klidna a bez hnedeho spineni…kdyz jsem prisla domu radovala jsem se ze to preslo…dneska to. zacalo znovu :;(je to hnede a slabe nacervenale…trosku me boli podbrisek ale nijak vyrazne…stale ale mam ranni nevolnosti mebo ksyz se vzdudim i odpoledne tak je mi take spatne a mam nechut k jidlu…dycky to spineni nachvilku prestane a pak to zacne znovu…doktor prave rikal ze to vetsinou konci potratem…to ze pisou i v odborne literature ze je to caste ho absultne nezajimalo…tak zitra jdu na kontrolu a hnes mi upozornil na to ze si pujdu lehnout pokud spineneni neprestane:(tak mi drte palecky at aspon dopadne dobre to srdicko, ktere pry udajne bije moc pomalu…vsem moc diky Ivet
Ahoj dámy, také jsem včera začala spinit tmavě hnědým výtokem. Jsem v 7.TT. Den před tím jsem si dělala testy a čárky byly slabší než cca před 14 dny. Bojím se ZT. Hned jsem vyrazila k MUDr. a na UTZ bilo srdicko. Jen me znepokojuje, ze ani nemám jít třeba za týden na KO. Az do poradny 23.10. To me do te doby asi trefí. Jaké mate s tímto zkušenosti? Byly jste se spinením potom na kontrole? Dostala jsem léky a musím ležet. Dnes už téměř nic ani me nic neboli. Jen mám pocit, ze me méně bolí prsa ![]()
Špinila jsem v obou těhotenstvích. U druhého prakticky celý první trimestr, brala jsem utrogestan, klid jsem vzhledem ke staršímu dítku moc dodržovat nemohla, na častější kontroly mě taky nezval. A všechno dobře dopadlo. Paradoxně při dvou těhotenstvích, které skončily ZT v 8. a 10.týdnu, jsem ani jednou nešpinila.
@Tardulka ahoj, já jsem taky zašpinila spíše zakrvácela (17tt), ale dostala jsem utrogestan a ascorutin a ležet
občas se stane, že v prvním trimestru se špiní…prý více jak 70% těhu…nepozoruj se, zbytečně se budeš nervovat…taky to mohl být hematom, ty se dělaj, ale jestli ti Mudr.nic nepotvrdil a srdíčko bylo ok, tak buď v klidu…ještě máš před sebou 6týdnů, než to bude stoprocentní, tak lež, nic nedělej, stejně se nedá nic jiného dělat…kontroly po tak dlouhé době jsou normální, bohužel
tak držím moc palce ![]()
@Tardulka ono nepomůže vlastně nic, první 3 měsíce jsou prostě sázka do loterie-buďto to vyjde nebo ne. Odpočívej, netrap se, určitě to dopadne dobře ![]()
Taky jsem v prvním těhotenství špinila, byla jsem pár dní v nemocnici, ale nakonec bylo vše v pořádku. Tak ti držím palce, aby to dopadlo dobře. Ale pokud bylo srdíčko, tak by mělo. Stejně to nijak ovlivnit nemůžeš.
![]()
Me znepokojují ty slabší čárky na testech den před spinenim. Opravdu o dost slabší. No nedá se nic dělat buďto to miminko zvládne nebo ne. Musím taky doplnit, ze den před spinenim jsem byla na UTZ a pak ještě milování s manželem. Takže to taky může byt tím. Ale co ty testy. Ach jo. Dnes už nespíním skoro vůbec. Opravdu sporadicky. Sem tam me píchne v podbřišku, ale to porad v těhotenství. Akorát je to na místě dělohy.
@Tardulka a z toho plyne jen…po potvrzeni tehotenstvi lekarem uz zadne testy neprovadej a nezkoumej silu //. Hezke a klidne tehotenstvi ![]()
@quinny píše:
@Tardulka a z toho plyne jen…po potvrzeni tehotenstvi lekarem uz zadne testy neprovadej a nezkoumej silu //. Hezke a klidne tehotenstvi
Testy jsem dělala ještě před návštěvou doktora. Jen tak pro radost z návratu z dovolené. No to byla teda radost
Už me ani nenapadne to dělat. Prostě počkam na verdikt 23.10. No 3 týdny, snad to rychle uteče.