Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím, poraďte mi - už asi hodinu mám divné bolesti v podbříšku jako při menstruaci, stahy zatím žádné. Může to být chystaný porod nebo měly jste to některá? Jsem dneska 35+5. Děkuji za každou brzkou radu. Není to vůbec příjemné, svíjím se bolestí. ![]()
Já měla právě takovou bolest jako při menstruaci, když jsem začala rodit. Ale nechci strašit, uvidíš, co ti napíší ostatní.
Ahoj prubezne mivam asi od 34tt- vetsinou po unavnem dni, namaze, a nebo kdyz mimi vic rostlo ![]()
jsem 37tt+4 stale dva v jednom
Příspěvek upraven 27.02.11 v 19:58
ahoj, já jsem dneska 35+5tt a to, co popisuješ už jsem několikrát měla. nejsou to křeče, není to pravidelné, ale rozhodně hodně nepříjemné. Pokaždé to do hodiny odezní. Myslím si, že je to možná tím,jak se uvolňují ty svaly pánve a mimčo si tam šikuje už správnou polohu, že ta bolest je způsobená vzrůstajícím tlakem…
Ale jsem prvorodička, takže vím prdlačku a může to být cokoli…
Ahojky,
podobné bolesti jsem měla dva týdny před porodem. Určitě vyzkoušej trik s horkou vodou. Pokud tě ve sprše bolesti přejdou, nic to není, pokud to zesílí, šupajdi do pordky, protože mrňouskovi sebude chtít ven. Držím palečky.
Ale je pravda, že jsem taky měla takové sem tam bolesti v podbříšku a doktorka mi řekla, že se ta děloha napíná a že to není na škodu, že se připravuje na porod. (rodila jsem 4 týdny potom v termínu).
Ahoj Peti, copak choudě? To mě mrzí, že máš bolesti, sama jsem zvědavá co ti holky poradí.Držím palce ![]()
No jenže já do teď ležela v nemocici pro předčasný porod - jsem otevřená na 1 prst tak mám strach jít do teplé vany aby se to nerozjelo ![]()
Majkla píše:
Ahoj Peti, copak choudě? To mě mrzí, že máš bolesti, sama jsem zvědavá co ti holky poradí.Držím palce
Ahojky
nějak to nemůžu rozchodit už hodinu mě to bolí jako při menses. V noci jsem myslela, že vyletím z kůže - malej se mi šprajcnul pod žebra a kdesi u ledvin to byla bolest.
xxpetka píše:
No jenže já do teď ležela v nemocici pro předčasný porod - jsem otevřená na 1 prst tak mám strach jít do teplé vany aby se to nerozjelo
Tak to chápu, při tomhle nálezu bys neměla, to znám
Pak už mě napadá jen zajet k dr., na pohotovost, aby ti natočili monitor. za to nic nedáš a bueš klidnější. Ale je to na tobě. Pokud ty bolesti ustoupí, asi bych to nechala, ale za natočení monitoru ti nikdo hlavu neutrhne a budeš mít jasno.
xxpetka píše:Majkla píše:Ahojky
Ahoj Peti, copak choudě? To mě mrzí, že máš bolesti, sama jsem zvědavá co ti holky poradí.Držím palcenějak to nemůžu rozchodit už hodinu mě to bolí jako při menses. V noci jsem myslela, že vyletím z kůže - malej se mi šprajcnul pod žebra a kdesi u ledvin to byla bolest.
No já jsem dnes měla taky asi 3 hoďky bolesti do podbřišku i do kříže a do toho to tvrdnutí břicha, přesně jako v úterý jak jsem tady zakládala tu diskuzi
Ale naštěstí mě to už zase přešlo.
Jestli máš velké bolesti radši nečekej a jeď do porodky ![]()
luciashek píše:xxpetka píše:Tak to chápu, při tomhle nálezu bys neměla, to znám
No jenže já do teď ležela v nemocici pro předčasný porod - jsem otevřená na 1 prst tak mám strach jít do teplé vany aby se to nerozjeloPak už mě napadá jen zajet k dr., na pohotovost, aby ti natočili monitor. za to nic nedáš a bueš klidnější. Ale je to na tobě. Pokud ty bolesti ustoupí, asi bych to nechala, ale za natočení monitoru ti nikdo hlavu neutrhne a budeš mít jasno.
Majkla píše:xxpetka píše:No já jsem dnes měla taky asi 3 hoďky bolesti do podbřišku i do kříže a do toho to tvrdnutí břicha, přesně jako v úterý jak jsem tady zakládala tu diskuziMajkla píše:Ahojky
Ahoj Peti, copak choudě? To mě mrzí, že máš bolesti, sama jsem zvědavá co ti holky poradí.Držím palcenějak to nemůžu rozchodit už hodinu mě to bolí jako při menses. V noci jsem myslela, že vyletím z kůže - malej se mi šprajcnul pod žebra a kdesi u ledvin to byla bolest.
Ale naštěstí mě to už zase přešlo.
Jestli máš velké bolesti radši nečekej a jeď do porodky
Velké ne ale nepříjemné vždycky na chvilku to přejde a pak zase. A do toho šílená rýma už pár dní a bolesti v krku. Opravdu úžasné. Nemůžu ani dýchat.