Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
potřebovala bych slyšet zkušenosti s nepravidelným váčkem.
Dnes jsem byla na první kontrole, jsem určitě 24. den po ovulaci. Dr nic moc neviděl, což je prý v tuto dobu normální. Ale co prý není normální je nepravidelný oválný tvar gestačního váčku. Mám přijít za týden na další utz a je to 50:50. Máte některá zkušenosti s podobným průběhem a jak to dopadlo?
Děkujuvšem zapříspěvek ![]()
Ahoj, tak ja s tim zkusenost mam, nereknu ti ale, ktery to bylo presne tyden, proste prvni prohlidka po pozitivnim testu a doktorovi se to taky nelibilo, bylo fakt sisate a dokonce s takovym nejakym vybezkem, tak mi gynekolog rekl, ze z toho asi nic nebude, at prijdu za tyden a kdyz se mu to nebude zdat, posle me na revizi. No a pri pristi kontrole uz to bylo jak narysovane kruzitkem, takze nechapu, a je z toho zdrava 18-ti mesicni holcicka. Takze drzim palce, at to u Tebe dopadne taky tak ![]()
Děkuju, to moc ráda slyším. Mám za sebou před synem už ukončení těhotenství z důvodu VVV a tak jsem šla dneska z ordinace dost vyděšená. Testy mi taky slábnou pomalu, tak doufám, nic jiného nezbývá
. Radši se připravuju na nejhorší, ale doufat nepřestávám
, takže jsem ráda za každý pozitivní příspěvek.
@terinka4444 píše:
Jak to myslíš, že ti testy slábnou pomalu? Slábnou?
jsem se přepsala - sílí pomalu
Tak to jo, no nezbývá než čekat a nám než ti popřát hodně štěstí
![]()
@terinka4444 píše:
Tak to jo, no nezbývá než čekat a nám než ti popřát hodně štěstí![]()
to je mi jasné, já bych spíš potřebovala konkrétní případy
. Děkuju zapřání
@Leeena4 já v tomhle těhotenství si taky při první kontrole vyslechla, že máme dívný tvar váčku + nějaký výrůsteka že to nevypadá…, pak sem začala špinit… a pod. No, jsem ve 39.týdnu, tak snad…
/ Mam za sebou jedno ZT a pak ukončení v 21.týdnu pro VVV srdce /.
A sama víš, že pokud je něco špatně, tak ať se to raději ukáže takhle brzo.
Držím palce. ![]()
@Tučňáková píše:
@Leeena4 já v tomhle těhotenství si taky při první kontrole vyslechla, že máme dívný tvar váčku + nějaký výrůsteka že to nevypadá…, pak sem začala špinit… a pod. No, jsem ve 39.týdnu, tak snad…
/ Mam za sebou jedno ZT a pak ukončení v 21.týdnu pro VVV srdce /.
A sama víš, že pokud je něco špatně, tak ať se to raději ukáže takhle brzo.
Držím palce.
máš pravdu, lepší teď, než kdykoliv později a nejhorší je rozhodovat o životě či nežití. Beru to sportovně, ale otěhotnění bylo u nás úplný zázrak, tak jsem se do toho snu zakoukala
. Ale když to nevyjde, bude jiný sen, to už vím. Přeju pohodový porod
a moc děkuju za zkušenost
Ahoj holky nějak těžce to nesu, dnes jsem byla na UZ a jsem v 6+0, doktor ale nenašel ani gestační váček
je ještě možnost že se objeví? Díky K.
Mate prosím někdo zkušenost s nepravidelný tvarem gestačniho váčku viz. foto? Velikost plodu neodpovídá týdnu těhotenství dle MS (6+3tt) na UTZ nebylo ještě měřitelné (cca 2 mm), ale už byl náznak srdeční akce. Mám obavy, ze je plod umístěn v rohu a nebude moci růst.
@Luc84 ahoj, jak to dopadlo?? Mam uplne stejny problem, ale spis me trapi ten nepravidelny tvar vacku.. a zacala jsem spinit… srdicko vsak bije.. mam strach, ze to nevyjde ![]()
Ahojte, devcata, mam takovy ted uz mensi problem. Dnes jsem zacala malinko spinit - cervena krec, jeli jsme rychle na gyndu(ne moji, protoze jsem na navsteve u rodicu) a dr. mi rekla, ze uz tluce srdicko (pred 10ti dny u me dr. netlouklo). Embryo je velke 2mm, coz pry odpovida 5.-6. tyden. Nicmene ze mam nepravidelny tvar vacku, takze nemam pry jeste vyhrano! Predepsala mi Gynprodyl. Trosku se bojim, protoze od zacatku mam potize, coz me hrozne stresuje… Prvni den posledni menstruace jsem mela 12.10…ted uz jsem mela byt v 10.tydnu… Mate nekdo podobnou zkusenost? Diky za info.
@Barun123 Bohužel to nedopadlo, srdeční akce slába a v 9tém týdnu se plod přestal vyvíjet.
Držím palce, ať vše dobře dopadne!
Ahoj, přidávám svoji zkušenost, případně kdyby se někdo mohl podělit se svoji zkušeností… Podle MS 7tt, ale jen žloutkový váček, srdeční akcí si není jistá, prý se jí zdá že ano.. možná to byl akorát přelom, kdy začalo tlouct srdíčko. ALE gestační váček je nepravidelného tvaru, dokonce uvnitř jakoby „výrustek“ objednala mě za dva týdny, prý mám čekat špinění (špiním jako při slabounké MS) na jednu stranu říkala, že příště si mám přijít pro průkazku, na druhou stranu že to nemám ještě nikde říkat, jsem v rozpacích, už abych to věděla, ať to bude jakkoliv… nechápu co znamená že je váček takového tvaru, proč? ![]()