Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky jsem v 19.týdnu
včera jsem byla na velkém utz a doktor mi sdělil, že budeme mít chlapečka
do příští prohlídky mám za úkol jít na genetiku.. přibrala jsem už 5 kilo, když mě sestra včera vážila, tak jsem se jí ptala, jestli jí to přijde normální a ona mi řekla, že narovinu jí to přijde docela dost.. takže mám trošku mindrák, ale mám na všechno hroznou chuť a nemůžu se ovládat
snad do konce těhotenství přiberu ještě max. 7 kilo, abych byla v normě.. pohyby už cítím asi 14 dní, ale poslední dny je spíš necítím.. a mám pocit, že se mi bříško zvětšuje každým dnem ![]()
a co ty, jaké jsou tvoje dojmy a pocity? ![]()
Ahoj, já jsem taky v 19. týdnu. Otěh. jsem neplánovaně, ale užívám si to. Všechny testy mi dopadly výborně - od těch krevních až po prvotrim., nemám ani AIDS nebo žloutenku
Neměla jsem žádné nevolnosti, vyjma asi celkem 5 dní za celou dobu, nebyla jsem citlivá na pachy, nekrvácím, prostě idylka, takže doufám, že to bude ok i nadále. Pohyby cítím tak od 18. týdne, teď už to jsou vyloženě záškuby, žádné bublinky. Akorát stále nevíme pohlaví, tak snad na velkém UZ to už konečně mimčo odtajní…
Pajule Z toho si nic nedělej
já přibrala 10 kg:-))) ale připisuju to změně režimu, hodně jsem sportovala.
My máme za sebou také scerening, dělali nám oba - oba jsou v pořádku, krev a moč zatím taky. Akorát mě trošku děsí placenta, mám ji nízko a o víkendu jsem zašpinila, dneska jsem ale byla u dr. a říkala, že všechno dobý, že se to zvedne, tak snad jo ![]()
POhlaví ještě nevíme, mám silnou břišní stěnu a nedaří se dělat UZV přes bříško. Tak snad za dva týdny, to jdeme na velký UZV do porodnice.
Jinak se máme skvěle:-)
Ahoj,
tak pokud vám to nebude vadit, tak se k vám vetřu, jen už jsem trošku dál než vy
. Jsem ve 23.týdnu, absolvovala jsem velký ultrazvuk, který nám potvrdil klučíka a dnes jsem byla na těhotenské cukrovce. Jinak jsem od začátku těhu zhubla 3 kila a za poslední měsíc přibrala kilo. Tak že si nemůžu na toto ztěžovat. Jinak vůbec nevim, jak vypadají těhotenské chutě, zvracení a něco podobného. Kdybych to neměla potvrzené černé na bílém, tak ani nevim, že jsem těhotná ![]()
Bobi zvracení mě taky minulo
ale to přibírání Ti teda závidím:-) já budu mít co dělat po porodu. Jsem hodně zatížená na sladké ![]()
@Bella1988 A správně má být placenta kde? Já ji mám vzadu, takže cítím pohyby dobře, ale ani vepředu to prý není špatně, takže myslím, že dole je taky ok ne? Důležitý je, aby se nezkracoval čípek…
@bobinka1 ahoj, nechápu, jak jsi to udělěla, že jsi nezvracela a přitom zhubla?
já jsem měla krušné odbobí kolem 10 - 14 týdne, kdy mi bylo opravdu zle, ale stejně šla váha nahoru
gratuluji ke chlapečkovi a ať je vše v pořádku ![]()
Rákosníček no prý dole být může, ale musí se vytáhnout což se prý většinou stane a když ne - musí se do nemocnice
Kdo už víte pohlaví - máte jména? My chceme Adámka nebo Kristýnku, i když Natálka se mi taky moc líbí.
Ahoj, taky 19tt. Bylo to plánované, snažili jsme se skoro rok, pak jeden zamlklý potrat a teď už to vypadá že je vše v pořádku..
Jinak máme zasebou AFP testy vyšly nám negativně, a příští týden nás čeká kontrola srdíčka..
A pocity..? jsem neskutečně spokojená, přítel má teď sice něaké protivné období ale s malým to zvládáme dobře.. ![]()
@pajule022 Já taky nezvracela a do asi 15. týdne jsem zhubla 4 kila. Neměla jsem a vlastně pořád nemám moc chuť k jídlu. Dřív jsem nemohla žít bez svačiny, teď mi bohatě stačí snídaně, oběd, večeře a navíc jsem dost omezila sladké a slané (čokolády a chipsy třeba), ztratila jsem na to chuť..takže i bez zvracení se dá určitě zhubnout.
@Rakosnicek1983 : za půlkou jsem a pokud se dědí po maminkách dřívější porody, tak už mě čeká za 12 týdnů ![]()
@Bella1988 : na to, že před těhu jsem sladké nemusela, tak teď piju jen džusy nebo slazené minerálky, nedělá mi problém sníst balíček bonbonů a třeba i sušenky, ale musím zatím zaťukat, zatím kilčo, ale já to doženu. Toho bych se nebála. Po porodu plánuju nasadit zatím cvičení(spíše procházky s kočárkem) a dát to dolů co nejdřív, ani před těhu jsem nebyla totiž žádná vychrtlina. Jinak já na velkým ultrazvuku byla v centru lékařské genetiky, paní doktorka tam mrňouse změřila, zvážila, ukázala hlavičku, nožičky, ručičky, pindíka, zkontrolovala srdíčko, ledviny, trvalo to asi 25 minut.
Ahoj holky, jsem tu nová. 19 týden těhotenství, najde se tu někdo na pokec? Jaké jsou Vaše dojmy, jaká vyšetření máte za sebou, jakou jste vybraly porodnici. A vůbec jaké jsou Vaše pocity?:-)