Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak holky mě bude za pár dní 25,o miminko jsme se snažili 7 měsíců, vyšlo to až s clostibegytem(nedozrávali mi vajíčka),termín porodu mám 18.března. Bude to kluk, ale na jménu se nemůžem ne a ne dohodnout. Ve čt se jedem podívat na kočárek, tak doufám, že už konečně nějaký vybereme. Chtěla jsem Firkon Verano nebo Vario-váhám mezi nima, ale neviděla jsem ho naživo a nevim, zda se mi vejde do kufru auta. Já mám to štěstí, že v okolí mám kamarádky s malými dětmi a maminy sestřenice má 1,5 starou holčičku, tak mám spoustu hadříků a věcí od nich, tak že do celé výbavičky jsem prozatím dala tak 500,když nepočítám 2 balíky plen, které mají tento týden v akci v Tetě.
Co vy? Už nakupujete?
Bobi jojo už nakupujeme, výbava nás stála už skoro 30 000 možná víc. Kočárek budu kupovat až před porodem. Mám vybraný kajtex.
@bobinka1 já už bych strašně ráda nakupovala, mám plno neutrálních oblečků, ale řekla jsem si, že ted chviličku počkám až budu vědět pohlaví, ale miminko se nám jako naschvál nechce ukázat, tak vydržím ještě do dalšího UZ a potom už to vzdám a začnu zase v pokračování pořizování výbavičky. Tak jsem zatím nakoupila drogerii, vyprala věcičky co zatím mám a kočárek no to bude asi něco…favorita ještě nemám, ale už pomalu pokoukávám…
Rakosníčku tak mě je pořád všechno moje oblečení, když na sebe kouknu nevypadá to, že bych tloustla a hle 10 kg nahoře ![]()
@Bella1988 : tolik? Co jsi prosím tě kupovala? Já mám postýlku po nás, tak že jí teď přítel jenom renovuje, tak jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. ![]()
My máme postýlku darovanou od švagrový, tak jí taky přítel musí dát dohromady
on dá dohromady a já potom načančám ![]()
@Bella1988 Tak vidíš, to jsou přesně ty neviditelný kila - něco váží mimino, něco zvětšený tok krve, něco placenta a to se naskládá, a přitom to být vidět právě nemusí.
Jinak holky, já mám výbavu předběžně spočítanou na 45 tisíc, nepodědím nikde nic, kámošky děti nemají nebo už velké, případně s těma co mají mimina (spolužačky ze střední) jsem se neviděla tak deset let, tak je mi dost blbý jim psát, jestli by mi nepůjčily oblečky
Jinak mám vybranou postýlku, přebal. pult a ostatní věci v normální cen. hladině, největší pálka je kočárek (27 000
). No ale i další věci, co se daj pořídit třeba z druhé ruky chceme kvůli bezpečnosti s přítelem nové a kvalitní (autosedačka, chůvička). Takže obdivuju každýho, kdo dokáže sehnat výbavičku třeba do 5 tisíc, jak tu v některých diskuzích je. Na druhou stranu, je to naše první dítě a peníze na to jsou, ne že bychom byli milionáři, ale prostě to v pohodě zvládnem. pravda je, že jsem si sepsala všechny položky a poté udělala součet, ale ve skutečnosti na něco přispějou naši, na monitor s chůvičkou se mi složí v práci a to hned bude třeba o 8 tisíc míň v nákladech.
Příspěvek upraven 19.11.13 v 17:35
@Bella1988 přesně tak, když srovnám fotku z prvního a z druhé utz, tak prcek udělal velký pokrok ![]()
Kupovala jsem právě to nutný
a nic navíc a pozor to není konec není v tom ani kočárek ani odběr pupečníkové krve.
Jinak mně je 24, rodit budu buď v Prostějově nebo v Olomouci a s přítelem jsme o miminku začali uvažovat asi před dvěma lety, od dubna jsme si řekli, že to necháme náhodě a tři měsíce na to, když jsem nedostala menzes, jsem věděla, že se povedlo
Teď, když už konečně víme, že čekáme chlapečka, se nemůžu dočkat nakupování oblečků.. Zatím jsem pořídila jen nějakou kosmetiku.. Postýlku budeme asi dědit od přítelovy tety a kočárek nám chtějí koupit rodiče.. takže předpokládám, že nás prcek ze začátku bude stát +- 10000,–
Dnes jsme se celý den snažili shodnout na jméně a bohužel musím říct, že to bude ještě boj ![]()
@Bella1988 Já v tom zas nemám drogerku, protože nemám tucha, jak si spočítat na kolik vyjdou plenky, ať už látkové nebo klasické. Každopádně ty očividně na mimču nešetříš ![]()
@pajule022 Jéé, já v Prostějově 20 let bydlela a mám tam rodiče. Ségra rodila v prostějovské nemocnici a dost si to pochvalovala, že ji nikdo nenutil klystýr, nástřih, neurychloval porod atd.
@Bella1988 jak to tak čtu, tak jsem si s 10 000 asi uletěla
nemám totiž vůbec představu ![]()
@Rakosnicek1983 fakt?
to ráda slyším, protože ještě nejsem rozhodnutá, jestli rodit v Pv nebo v Ol. Bydlím sice v Pv, ale ta naše prostějovská nemocnice má všelijakou pověst, i když na porodnici jsem zatím neslyšela nic moc špatného.. ![]()