Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pajule022 Náhodou, když nemusíš počítat kočárek a postýlku, tak se do 10000 můžete vlézt. Z větších výdajů už zbývá jen autosedačka, monitor dechu nebo chůvička (a to si ani každý nekupuje, příp. se dají sehnat levné) nebo přebal. pult, pak už to jsou menší částky, aspoň podle mého seznamu
na kterém mimochodem nemám ani jednu hračku, nevím proč.
@Rakosnicek1983 : jaký kupuješ kočárek? Já si ho budu kupovat taky nový, ale rozhodně ne takhle drahý. Já dostala chůvičku od sestřenky, přebalovací pult a kojící polšář taky, fusaky do autosedačky a tak zase od kamarádky. Je to jako nový, přijde mi, že to snad ani nepoužívala. Bylo mi to nabídnuto, tak jsem to brala všema deseti. Sama bych si o to taky neřekla, ale zas si říkám, že každá ušetřená kačka je taky dobrá. Když někdo sežene výbavu do 5 tisíc, tak před nimi klobouk dolů. Ono jenom ty plíny, v těch mám 2000. Ale spousta věcí mi chybí-dudlíky, povlečení a matrace do postýlky, autosedačka a hlavně vybavení pokojíčku.
@Rakosnicek1983 je pravda, že jsem do té částky zatím nepočítala chůvičku a monitor dechu, tak o to se nám to ještě asi navýší
nemám teda zkušenosti, ale myslím si, že novorozeně moc hraček nepotřebuje, až tak od 2-3 měsíce, takže na to je čas po porodu.. pokud ne, tak mě oprav ![]()
@pajule022 tak já nejsem ta pravá na opravování, o miminech jsem před pár měsíci nevěděla ani ň, teď sosám všechny infa z knížek, netu a časopisů. Já budu mít monitor s chůvou dohromady - Angelcare. @bobinka1 Povlečení teď neřeším, ani peřiny, prý má novorozeně spat jen na matraci bez ničeho, kvůli SIDSu, jen ve spacím vaku, dudlíky a třeba lahvičky kupovat nebudu, když tak po porodu, kdyby se vidělo, že bych nemohla kojit… To s tou kámoškou máš dobrý, rozhodně tak ušetříš. A kočárek mám vybraný Stokke Xplory a ten je drahýý, ale jako jeden z mála super pro vysoký lidi (já 182, přítel 192 cm).
@Rakosnicek1983 : no jasný, když jste takovýhle tyče. Já se svými 160cm a přítel 175 cm mít nemusíme takovýhle. Taky ho ze začátku budu dávat do spacího pytle. Taky nebudu kupovat hned povlečení a peřiny(ale mám takové neblahé tušení, že jedna z budoucích babiček už něco takového koupila). Ale tak to se neztratí. Já lahvičku jednu určo koupím, kluci spíše trpí na prdíky a může se jim dávat fenyklový čaj, tak kdyby bylo potřeba ten fenyklový čaj podávat, tak abych tu lahvičku jednu měla.
@bobinka1 Tyče jo?
Tak já pohlaví nevím a to o těch prdících a fenyklovém čaji taky - asi jsem se k tomu v knížce ještě nedostala
To jsou malé výdaje, dudle i lahvičky, a koupit se to dá narychlo vždycky, klidně i v drogerce po cestě z porodnice. Jen to prostě nemám v soupisce
Tak s tím zatím nekalkuluji, někde bylo chytře psaný, že nemá smysl to kupovat do zásoby, že dudlík dítě nemusí vůbec chtít a lahvičky se mi nechce řešit, páč to bych pak musela (asi) řešit i sterilizátor nebo nějaký kartáče a to už je na mě moc.
@Rakosnicek1983 : no jasný. Já si taky koupím 1 lahvičku a tím to hasne. Dneska už je to o tom, že tu lahvičku můžeš dát i do myčky. Tak už je to Ok. A sou věci, který můžeš koupit až bude prcek na světě. Jen já asi prostě tu 1 lahvičku prostě i koupím, ale není to taková finanční darda. Já teď dala najednou 2 litry za plíny. Ale jsem ráda, že jsem je koupila, budu mít nějakou zásobu a kdyby mi nějaká velikost zbyla, tak kamarádka bude rodit 2 měsíce po mě, tak jí to přenechám. Tak oproti nám jste tyče. ![]()
@Rakosnicek1983 To závidím! Je to podle mě lepší a nestresuje to, když je jen ten prvotrimestrální screenig… já vím, že ty testy jsou pak dost falešné…
U nás je to bohužel standard - asi jde spíš o penízky… víc testů, víc penízků pro vyšetřující - když to pojišťovna překousne! ![]()
Mě naštěstí i ty tripláci vyšly dobře… A na UTZ se zase těším to jo, za to jsem ráda ![]()
Holky, chci se zeptat, mažete si bříška? Jestli jo, tak čím? ![]()
@pajule022 já už mažu, ale začala jsem asi před 2 dny… doktorka když viděla strie po prvním porodu, tak doporučovala něco s bambuckým máslem a taky je prý skvělý kvalitní olivový olej…
Holky vy máte skoro všechny první mimnko že? ![]()
Já mám termín 22. 4. a co vím od kamarádky, která měla mimi taky v dubnu, tak to prý bylo skvělé takhle z jara
No vidíte, někdo má nahoře 10 kg a vejde se a já mám 4 kg a nevejdu se… ![]()
Pohlaví mám zrovna z takového blbého týdne 15+3tt a nejdřív, že holka a pak se spíš opravil, že kluk… takže jistí si nejsme ![]()
@pajule022 Já bohužel vůbec, a to se přitom vyloženě strií bojím. Mám doma Bi-oil, ElastiQ a olej na strie od Eucerinu a nepoužívám ani jedno, mě je hrozně nepříjemné, jak to všechno lepí a ty oleje ještě hůř, promašťují oblečení - nemůžu chodit do práce s mastným flekem na břichu ani si nechci ničit svoje věci (oblečení), takže hrůza, nemažu
Zatím teda nepraskám, ale prý se má beztak začít ještě před tím, než ta kůže začne pnout.
@pajule022 : Já mažu od tý doby, co jsem zjistila, že jsem těhu, tudíž od července. Nejdřív jsem mazal speciálním na strie od Bonelly, pak mamagluck z DM, Mamastrie a teď jsem v takové fázi, že už se mažu 2× denně, večer olejíčkem od Johnson a ráno jakýmkoliv promašťujícím mlékem, teď tam mám Mixu. Myslím, že je jedno, čím mažeš, hlavně že promazáváš.
Holky máte taky v těhu průkazce napsanou prohlídku na plicní??? ![]()
@simuška 1 to už je zrušené
na plicní se nechodí
. ptala sjem se na to na poslední kontrole.
@Boudice23 ježiš děkuju moc, já jsem se na to zapomněla dneska uplně zeptat